ANNONS

254. Att välja vän efter skilsmässa

/

Liws äventyr

,

Liws tankar

,

Som jag berättade i förra inlägget så har ju Henrik hört av sig och undrat om vi vill ha en trekant tillsammans med honom. Moa har ju inte hört av sig, men under vår fyra-gemenskap var det ju jag och Moa som stod varandra närmare och kunde höras av på tu man hand mellan träffarna. Vad händer nu om hon skulle höra av sig och vill ses bara hon och jag eller om hon också, mot förmodan, skulle öppna upp för något intimare möte?

Välja vän efter skilsmässa

Kan vi fortsätta vara kompisar med bara den ena eller båda två på varsitt håll efter allt vi upplevt på fyra? Hur skulle Moa reagera om hon visste att vi tackat ja till en trekant med Henrik? Det är ju antagligen ett ganska vanligt dilemma efter en skilsmässa det här med vem i paret som ska behålla vännerna. Men vem bestämmer det? Är det de i det separerande paret eller är det vännerna som styr vem som fortsätter umgås med paret. Ofta sker det kanske naturligt då vänpar som man umgås med ofta initierats genom att antingen tjejerna eller killarna varit kompisar sedan tidigare. Men när man som vi med Moa och Henrik träffats och blivit vänner som par är det kanske lite klurigare. Har inte ställts inför liknande dilemma tidigare faktiskt trots att vi har ställts inför en hel del separationer i vänkretsen.

Väljer den som hört av sig

Det som är bra för oss är att deras skilsmässa var ett gemensamt beslut och att det inte är så att Moa blivit lämnad. Hon ville detta hon också. Sedan är det faktiskt så att Moa inte hört av sig och Henrik har det. Och något i mig säger mig att om hon skulle höra av sig, så skulle det mer vara för en fika hon och jag. Moa och Henrik är ju väl införstådda med att min och Loves största igångsättning  är en MFM-trekant.

Men om Moa också hör av sig?

Men jag skulle ju inte vara bekväm med ens en fika med Moa längre pga vårt beslut om trekant med Henrik, även om jag hade tyckt det vore jättetrevligt i sig att träffa Moa. Vi har inte heller luskat i huruvida Henrik berättat för Moa om hans förslag till oss eller inte. Det får liksom vara mellan dem. Vi får väl veta det förr eller senare dock. Men det är i alla fall inte vår sak att berätta. Men vad gör jag om Moa skulle höra av sig? Jag har ingen aning i nuläget. Innan Henriks förslag kunde jag hoppas att hon skulle göra det för jag hade gärna tagit en fika med henne. Men nu skulle jag istället bli obekväm om hon gjorde det.

Ett vanligt dilemma

Hur har ni gjort vid skilsmässor? Även om ni inte haft sexuellt umgänge med vännerna, så är ni nog många som ställts inför liknande dilemman. Min första tanke var att lägga mig i och fråga om Moa blivit informerad och om inte att han fick berätta det för henne. Men det har jag i alla fall landat i att jag inte känner är vår sak. De är vuxna och ansvarar inför varandra. De är ju heller inte tillsammans längre. Jag känner inte heller att vi har någon moralisk skyldighet att avstå från att träffa Henrik för att Moa inte ska känna sig förbisedd eller bortvald.

Om det hade varit jag?

Samtidigt så ser jag ju dilemmat och att fortsätta ha kontakt med båda på varsitt håll är inte aktuellt. Om jag hade varit i Moas situationen vet jag inte riktigt hur jag hade ställt mig till om Love hade fortsatt träffa Moa och Henrik. Antagligen hade jag inte varit helt överförtjust i det, men samtidigt så varken ska eller kan man ju styra vem exet träffar. Men om jag också hade velat fortsätta träffa Moa och Henrik, då hade jag ju haft väldigt svårt att acceptera att de också träffade Love. Eller kanske speciellt om de valde att träffa honom istället för mig. Men nu är det ju inte så i det här fallet. Men det är ett lite intressant dilemma i alla fall.

Nästa inlägg:
Timeout från mammarollen

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.16

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00