ANNONS

244. Se sin älskade genom andra glasögon

/

Liws tankar

,

Världen har minst sagt förändrats senaste månaderna. Nu är det ju inte att tänka på att gå ut på restaurang och mysa på tu man hand. Inte minst så är det ju så att barnvaktsmöjligheterna försvunnit för oss i stor utsträckning. Så även om vi dumdristigt skulle trotsa alla rekommendationer och gå på restaurang, så har vi inte möjligheterna till det just nu.

På tu man hand innan Corona

Men precis innan detta ”Corona-lock” lade sig över hela samhället så var jag och min Love ute på restaurang och åt gott, själva utan barn. Vi hade fått ett presentkort på en middag för två och bokat bord på förhand. I bilen på väg dit pratade vi oavbrutet och gick sedan med småsnabba längtande steg in till restaurangen för att få fortsätta prata under middagen. Restaurangen var proppfull och till vår besvikelse placerades vi precis vid ett annat ”två-bord”, med bara några centimeters mellanrum. Vi kände direkt hur detta totalt låste oss i det tidigare mer eller mindre flödande och uppsluppna snacket i bilen.

Lite för intimt med bordsgrannarna

Paret bredvid verkade vara på sin första eller andra dejt och pratade högt och oberört på i något slags ”lära-känna-snack”. De var förvånansvärt oberörda av att få oss så nära inpå. Men så snackade de ju också om jobb, träning och kost och annat ointressant för tjuvlyssnande bordsgrannar. Vi kunde ju dock inte låta bli att höra allt vad de pratade om. Vårt eget samtal hade ju gått i stå, eftersom vi ville snacka om sex och diverse andra mer ”förbjudna” samtal som vi inte gärna ville att någon skulle överhöra. Ni har kanske känt känslan att äntligen få prata oavbrutet om barnförbjudna saker när man har lite barnfritt. Precis där var vi.

Vi var som de jag dömt ut

Jag mindes helt plötsligt en gång när vi efter en hotellövernattning åt hotellfrukost.

Där bredvid en bit bort satt ett något äldre par och under en timme sa de knappt ett ord till varandra. Jag skämtade då minns jag om att de då inte kan vara speciellt lyckliga tillsammans som inte har något alls att yppa till varandra efter en hotellnatt ihop. Även om jag också kan uppskatta tystnad, så såg det ganska dött ut dem emellan. Nu satt vi här, utåt sett likadana som de jag då dömt ut.

Tystnaden fick mig att se min man

Som barnförälder blir man ju mer eller mindre expert på att koda ord så barnen inte förstår förbjudna samtal. Speciellt när man driver en sexblogg. Vi försökte göra det vi blivit experter på genom åren men vi märkte snabbt att det är skillnad på att koda inför vuxna. Ja man ter sig ganska konstig och drar snarare uppmärksamhet till sig. Vi satt helt enkelt för nära de andra för att ens lyckas med detta. Till slut gav jag upp och började istället att studera min man. På ett sätt som jag sällan gör. För jag är väl ärligt talat inte jättebra på att sitta tyst i sociala sammanhang. Och det är lätt att bli närsynt när man lever i ett förhållande. Man glömmer lite halvt bort att objektivt studera sin älskade. Nu kände jag mer och mer, i vår påtvingade tystnad, en kåthet och beundran för min man..

Bör komma ihåg att se vad man har framför sig

Jag studerade och konstaterade vad fin han var där på andra sidan bordet…och sexig. Detta syntes nog i mina ögon för det smittade efter en stund av sig på min man som började ge mig liknande blickar tillbaka. Helt plötsligt satt vi där och betedde oss som blygsamma tonåringar som spanade på varandra. Så det som till en början verkade vara värsta middagsfloppen blev i slutändan en aha-känsla av hur mycket jag attraheras av min man.

Det ska man påminna sig om ibland. Att ibland ta på sig de där andra glasögonen som klär av lite med blicken så att säga. Bortom orden och samtalet 😉

Nästa inlägg:Kvalitetssex måste vi ha ibland

Läs också:

Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.

7

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00