ANNONS
PersonuppgifterCookies

225. Nu slutar jag…med p-piller

/

Liws levande

,

UnderLiw

,

Som ni kanske minns började jag med p-piller för 1,5 år sedan i samband med att vi började äventyra. Det gick bra första året utan några nämnvärda negativa biverkningar. Jag hade inte ätit piller på 10 år innan dess och det kändes både jobbigt men samtidigt befriande att gå på piller igen. Men sista tiden har jag börjat tappa känslan för min kropp…igen.

Återhämtning efter 3 graviditeter

Efter tre graviditeter där kroppen på ett naturligt sätt förändrats varje gång har jag ju vant mig lite med att kroppen i perioder inte är riktigt som vanligt. Men ett par år efter sista graviditeten började jag hitta tillbaka till min egen kropp igen, vilket var en lycka. Givetvis är det inte precis som tidigare men i alla fall ganska likt den jag hade innan barnen. Det brukar sägas att man har en ”återhämtningstid” på ungefär två år och det stämde ganska bra på mig.

Känner inte igen min kropp

Något år efter att jag ”återhämtat mig” så började jag alltså ta p-piller. Vilket kändes helt okej, men nu har jag fått känslan av att jag inte riktigt känner igen min kropp längre. Brösten är gravidömma större delen av tiden. Vikten har gått upp. Om så bara några kilo så är kroppen annorlunda, framförallt magen. Så nu är jag i ett läge där jag har svårt att acceptera denna kroppsliga förändring. Och jag har svårt att skylla på något annat än p-pillren.

Så nu slutar jag med p-piller

När jag började ana dessa biverkningar i höstas vill jag inte ställa äventyr mot besvärsnoja. Men nu är det slut med piller för min del. Det är mest de ömma brösten och att jag måste hålla igen med ALLT sött för att inte hoppa upp i vikt. När jag för en tid sedan stötte in med brösten i min sons bokhylla och det gjorde så fruktansvärt ont så fick jag nog. Och dagen efter slutade jag med mina p-piller.

Mammografi skrämmer lite

En annan bidragande orsak till att jag slutar är också att jag var på mammografi för en tid sedan och har nu redan blivit återkallad dit. Detta gör mig nervös. Det var kanske det som var droppen som verkligen fick mig att ta beslutet att sluta med p-piller. Jag vet i och för sig att de första gångerna man testar sig med mammografi runt 40 så kan man bli återkallad, men det känns faktiskt jättejobbigt ändå. När jag var på mammografin hade jag varit jätteöm i brösten i 5 dagar och fasade för att de skulle trycka ihop brösten vid undersökningen. Konstigt nog så gick det ganska bra och det gjorde inte speciellt ont. Så den nojan är över och nu är jag mer nervös att det ska visa något farligt denna gång.

Frågan är hur vi gör i fortsättningen

Just nu har vi ju inga nya äventyr på gång. Men om vi ska ha det så behöver vi ju ha något annat skydd. Det får vi ta och klura på lite. Men klart är i alla fall att jag inte kommer att börja med p-piller igen. Vi har börjat fundera på att testa pessar. Jag har aldrig testat det tidigare, men det kanske skulle kunna vara en bra alternativ om man kan känna sig trygg med att det funkar. Kondomer finns ju också såklart, även om varken jag eller Love är speciellt förtjusta i det.

Självklart måste man ju ta könssjukdomar i beaktning också om man ska äventyra.

Nästa inlägg:
Hjälp mig hitta bra porrklipp

Läs också:34

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00