ANNONS
PersonuppgifterCookies

206. Tydlig skillnad på mäns och kvinnors fantasier

/

Liws tankar

,

Liws tester

,

För snart en månad sedan så skrev jag ett inlägg om att män och kvinnors sexfantasier i regel är väldigt olika. Detta var teorier som jag slängde ur mig utan att egentligen ha några större belägg för det. Därför ställde jag några enkla frågor för att se huruvida mina teorier stämmer eller inte. Det här inlägget kommer att presentera resultatet av min lilla undersökning.

Undersökningens frågor

De frågor som jag ställde var följande 2 frågor:

  1. Är dina sexfantasier i regel kopplade till verkligheten? (Med chans att hända på riktigt)
  2. Är din partner (om/när du har någon) i regel med i dina fantasier?

Mina teorier

Mina teorier var ju att män i regel har större koppling till verkligheten när de fantiserar om sex jämfört med kvinnor. Och att män oftast fantiserar om sin partner till skillnad från kvinnor som oftare kan fantisera om andra. Svaren från er läsare som svarade på min lilla undersökning ger faktiskt stöd för mina teorier. Det är en stor tydlig skillnad i hur män och kvinnor fantiserar. Kanske trodde jag att resultatet skulle vara ännu tydligare, men det är ändå väldigt tydligt.

Sexfantasiernas koppling till verkligheten

Om vi först tar och ser till hur männen fantiserar så uppger hela 95% att deras fantasier i regel är kopplade till verkligheten. Det är nog nästan fler än vad jag skulle ha gissat på. Men oavsett så kan vi nog dra slutsatsen att mäns sexfantasier oftast har koppling till verkligheten.

Ser vi på hur kvinnorna svarar på samma fråga så är det inte lika entydigt. Men det är en tydlig skillnad på resultatet om man jämför med männens svar. Knappt 60% av kvinnorna uppger att deras sexfantasier har koppling till verkligheten. Mer än var tredje kvinna säger att de fantiserar utan någon koppling till verkligheten. Mindre än 5% säger att de aldrig fantiserar.

Kanske hade jag förväntat mig att skillnaden skulle vara lite större. Men oavsett så kan vi se en tydlig skillnad mellan könen. Kvinnor har en tendens att fly verkligheten mer än männen.

Män fantiserar om sin partner.

Den andra frågan är ännu lite mer spännande. Hela 85% av alla män påstår att de i regel fantiserar om sin partner, om/när de har någon.

Med andra ord så fick vi även här ett tydligt besked. Har du en man så är sannolikheten väldigt stor att han i regel fantiserar om dig.

Kvinnor inte så mycket

Hur är det då med kvinnornas svar på samma fråga? Jodå, även här är det en stor tydlig skillnad mellan könen. Skillnaden är t o m större här än på förra frågan. För enbart 45% av kvinnorna uppger att deras sexfantasier involverar egna partnern. Mer än hälften av alla kvinnor som svarade på frågan uppger att de i regel inte fantiserar om sin partner. Den gula tårtbiten på knappt 4% visar de som aldrig haft ett förhållande.

Love som gjorde att jag fick upp ögonen

Nu ska jag i ärlighetens namn säga att teorierna kring mäns fantiserande från början kommer från Love. Själv hade jag ingen aning om att det var så stor skillnad i hur män och kvinnor fantiserar. För 15 år sedan hade jag nog haft svårt att tro på någon som påstod att 84% alla män fantiserar om egna partnern och att 95% av männen fantiserar verklighetsrelaterat. Att kvinnorna kunde fly verkligheten och fantisera om andra än sin partner visste jag ju baserat på mig själv. Men det trodde jag ju även män gjorde i stor utsträckning. Det är ju så lätt att tro att andra fungerar som en själv.

Mina funderingar kring undersökningen

Tydligen så verkar det i hög utsträckning vara så som jag trodde. Kan man lita på svaren? Eller är det kanske så att männen svarat att de fantiserar om sin partner för att de vet att det är det vi vill höra. Kanske är det så att en del kvinnor svarat att de fantiserar om sin partner för att det är så det borde vara och att man annars får lite dåligt samvete. Själv hade jag nog kunnat svara så för 15 år sedan trots att jag då sällan fantiserade om egna partnern. Oavsett så finner jag ingen orsak att tvivla på resultatet.

Kanske en ögonöppnare för en del

Nu är det inte så häpnadsväckande för mig. Jag har liksom haft några år på mig att landa i att skillnaden mellan män och kvinnors sexfantiserande faktiskt är stor. Men för några av er så kanske det är en ögonöppnare som kan vara en början till att förstå er partner mer.

Nästa inlägg:
Oväntat lyft

Läs också:16

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00