ANNONS
PersonuppgifterCookies

201. The best of me – Mina 10 bästa inlägg hittills

/

Liws tankar

,

Efter 2 år av bloggande och 200 inlägg frågade jag Love i veckan vilka inlägg han tycker varit de bästa. Han vände då på frågan och undrade vilka inlägg som jag själv är mest nöjd med och varför. Det fick mig att börja se tillbaka på mina gamla inlägg.

Det finns ju vissa inlägg som jag känt mig extra nöjd med och som speglar mitt tänk och vem jag är lite tydligare. Inlägg som jag faktiskt i efterhand kan läsa om och om igen och som tillför mig något litet nytt varje gång. Det är överhuvudtaget ett ganska bra tips att ibland sätta sig och beundra något man har åstadkommit. Stort som smått. Det kan ju vara alltifrån ens barn till blomrabatter eller blogginlägg. 🙂

Hur som helst lyckades jag välja ut de 10 blogginlägg som jag känner mig mest nöjd med. Däremot kunde jag inte rangordna dom inbördes. Så jag kommer istället att lista dom i kronologisk ordning.

En stor parentes är dock att jag inte tog med något av mina  sexuella äventyrsinlägg bland de 10 bästa. Det känns som att de är i en kategori för sig kan jag tycka. Inte för att jag nödvändigtvis är mer nöjd med dom men jag har väldigt svårt att välja ut några av dessa som bättre än andra. Så vill du läsa specifikt om alla våra tokiga upptåg så hittar du dem under kategorin ”Liws äventyr”.

Svårt att komma fram till min orgasm (#4)

Ett av mina första blogginlägg som betyder mycket för mig är just detta om min problematiska sexuella bakgrund. Så som jag upplevde den. Inlägget förklarar till stor del den fascination av sex och orgasmer som vuxit fram under senare år. Som för många andra som brinner för något så finns det kanske ofta en jobbig historia bakom. Så var det i alla fall för mig och den fick jag ur mig i det här inlägget.

En mamma är inte en nunna (#12)

Detta inlägg speglar mitt utgångsläge när jag startade denna blogg. Ämnet är fortfarande min drivkraft för den här bloggen. I grunden så är jag den ytterst verkliga slitna mamman som försöker få livspusslet att gå ihop. Samtidigt som jag också envist vill få in den nästan utopiska kombinationen av att få vara sexuell och mamma. Att bejaka sin sexualitet och få vara vardagssexig både i sinnet och fysiskt är inte helt lätt.

Mer sex om man plockar poäng hos varandra (#37)

Att vara lyhörd för sin partners lusthöjande drivkrafter är fint och att lära sig ”plocka poäng” hos sin partner är smart. Om båda parter i förhållandet lyckas med det så uppstår det magi. Det är inte det lättaste. Typ världens utmaning. Men ack så viktigt för en långvarig och lycklig relation tror jag.

Sex – alla gör det, få pratar om det (#38)

Det faktum att sex är något privat, känsligt och halvt tabubelagt att tala om eller att skriva vitt och öppet om både eggar mig och gör mig frustrerad. Det är mest spännande att det är så, mystiken som finns kring ämnet gör det väldigt roligt att tycka till om.

Vägen till vår trekant (#63)

En trekant med min man var fullständigt otänkbart för mig när vi träffades. Men bra förutsättningar var nyckeln för att vänja mig vid tanken på att ta in fler i mitt och Loves sexliv. På något sätt föll det sig ganska naturligt när jag väl öppnade ögonen för det. Att jag fick skapa ramarna var en nödvändighet för processen. Att bara ha sex utan att lära känna extrapersonerna attraherar inte mig, och i efterhand inte Love heller.

Min mans fantasier (#69)

Att få ta del av 15 utvalda scenarios som min man går igång på, med mig inblandad, var speciellt.

Och mycket känsligare att delge er läsare än min egen lista. Så jag vågade aldrig berätta om alla fantasierna. Jag har haft flera personer som meddelat sin nyfikenhet kring det som utelämnades från listan. Men tills vidare så håller jag dem för mig själv och Love. Oavsett så blev det ett spännande inlägg. 😉

Sexlösa förhållanden (#70)

Jag vet inte varför, men jag känner väldigt mycket med personer som lever med en partner som inte har någon sexlust. Jag har aldrig själv varit med om detta, men det är som om jag upplevt det i ett tidigare liv eller nåt. För jag kan på djupet känna hur detta skulle kännas. Jag hade tyckt att det var ofattbart jobbigt. Jag har tidigare valt att leva sexlöst i perioder, men då har det varit självvalt. Men tanken på att åtrå någon och längta efter den och inte få komma till…

Trygghet nyckel till bättre sex (#106)

Jag skriver någonstans i detta inlägg ”tänk om män visste”. Och lite så tror jag faktiskt att det är även om trygghet kan betyda väldigt olika saker för olika personer. En trygg ”Liw” kan tänka mig att ha en DP med min man och en extraman. En otrygg jag skulle ha svårt att ha sex med mannen jag älskar. Ja t o m ha svårt att vara fysisk alls. Trygghet är A och O för mig, mer än jag trott när det kommer till sex.

Sex och funktionshinder (#127)

Jag kan inte riktigt förklara för er varför men detta ämne berör mig enormt. De som inte ens kan onanera själva känner jag verkligen med. Att skapa förutsättningar för att en person som aldrig eller inte på evigheter fått beröring ska kunna få en sexuell upplevelse är något som jag tycker bör uppmuntras. Därför är detta ett av de inlägg som jag känt mig som mest nöjd med.

Trekanter och fyrkanter är som päron och äpplen (#180)

Detta är så sant som det är sagt för oss. Det är jättehäftigt med både en trekant och en fyrkant. Det är ju såklart häftigt att fenomenen skiljer sig åt, men det är också lite frustrerande då man hade velat ha godbitarna från båda sätten att äventyra. Allt i ett så att säga. Men det är svårt. Och kanske svårt att förstå för någon som inte fått smaka på båda dessa förbjudna frukterna.

Har du någon annan favorit?

Det här är mina 10 favoriter bland inläggen. Har du någon annan favorit? Eller något inlägg som gett nåt bestående intryck? På gott eller ont. Det hade varit superkul att höra vilka inlägg som uppmärksammats mest av er läsare. Hur som helst så har jag en massa inlägg kvar i mig att skriva. Så nu laddar jag om för 200 nya… 😉

Nästa inlägg:
Skitsnack och visdomsord

Läs också:19

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00