ANNONS
PersonuppgifterCookies

199. Sexfantasier hos män och kvinnor är väsensskilda?

/

Liws tankar

,

Fantiserande hos män och kvinnor är något som verkar skilja sig ganska mycket. Om man inte är medveten om det så kan det nog ge upphov till en hel del missförstånd. Och även om jag nu generaliserar mycket i detta inlägg, så tror jag att skillnaderna mellan mäns och kvinnors sexfantasier faktiskt kan sätta många käppar i äktenskapshjulet. Nyckeln som så oftast annars är ju bra kommunikation.

Min man fantiserar om mig

Som jag nämnt tidigare så fantiserar ju min man om att det är mig han ser i de fall han tittar på porr. Första gången Love sa det så skrattade jag lite inombords. Vi var ganska nyförälskade och jag tyckte det lät lite gulligt. Men jag var ganska säker på att det mest var något han sa för att vara snäll och kanske lite för att försvara att han tittade på porr. Det tog säkert 5-10 år innan jag på allvar förstod att han menade varje ord han sagt. Det tog sen ytterligare några år innan jag förstod, på riktigt, att jag ingick i de flesta av hans sexfantasier. Min man menar att han har med mig i nästan alla sina fantasier. Och likadant har det varit med alla sina ex innan han träffade mig. När han varit singel så är det potentiella partners som fått utgöra fantasiobjekt. Men om han varit i en relation är det alltid partnern som varit i fokus i hans fantasier.

Kan det skilja sig i hur vi fantiserar?

”Man känner ju andra som man känner sig själv” heter det ju. Dvs att man tror att andra tänker och fantiserar som man själv gör, gjort eller skulle göra. För så olikt kan väl inte ens partner tänka? Visst är det så att vi tänder på olika saker som bdsm, trekanter med mera. Men att det skulle skilja sig i hur vi fantiserar är det nog många som har svårt att föreställa sig.

Kvinnor flyr verkligheten i sexfantasierna

Jag tror att vi kvinnor ofta fantiserar om situationer och scenarios som är långt ifrån verkligheten. Kanske i en främmande och exotisk miljö och t o m med personer som vi bara kan fantisera om att träffa, men aldrig skulle träffa i verkligheten. Jag kan gilla att fly verkligheten lite och släppa loss tankarna långt bort i mitt fantiserande. Det kan vara det galna, urflippade och helt verklighetsfrånvända som kan egga mig. Jag skulle t ex kunna fantisera om mig liggandes i en gynstol och så kommer Jude Law in och är doktor och vet var alla mina erogena och sexuella punkter finns. Med andra ord så är mina sexfantasier ofta helt utan koppling till verkligheten. Och det tror jag är något som är ganska vanligt bland kvinnor.

Män vill ha koppling till verkligheten

Männen däremot verkar vilja ha en ganska stark koppling till verkligheten i sin sexfantasier. Antingen att de fantiserar om tidigare erfarenheter eller situationer som de varit i. Eller att de fantiserar om eventuella framtida scenarior som det åtminstone finns en chans skulle kunna hända i verkligheten (även om det sannolikt aldrig skulle hända). Detta är något som min man hävdar är ett måste för att det ska vara en fantasi som han går igång på. Bästa fantasin är den som känns som att den kan hända i verkligheten säger min man. Och vad jag har förstått så har män betydligt oftare sin fru med i sina sexfantasier. Kanske även med andra inblandade, men oavsett med frun i fokus. 

Fråga Olle bekräftar mina teorier

För någon vecka sedan såg jag ett reprisavsnitt av ”Fråga Olle” där just detta diskuterades. Att män mer fantiserade utifrån sin egen erfarenhet och är betydligt mer verklighetsförankrade i sina sexfantasier.

Så om de lever med en kvinna får hon troligtvis stort fokus i mannens fantiserande. Kvinnor däremot sades vara mer urflippade i sina fantasier och kan sväva iväg mer.

Kvinnor vill känna oss speciella

Jag tror att vi kvinnor har ett större behov av att känna oss speciella eller exklusiva för vår partner. Det är lätt att tro att fantasier, i vilken form de än ger sig uttryck i, kommer leda till att flera personer ska in i parets sexliv. Eller man kanske är rädd att mannen ska vilja detta ju mer man fantiserar loss tillsammans. Lite som att om man ger lillfingret så kommer mannen ta hela handen.

Behövde känna mig trygg

Jag har själv haft denna rädsla för att jag har ett starkt behov av att känna mig speciell. Så för att ens få mig att tänka tanken på att ta in fler i vårt sexliv behövde min man få mig att känna mig väldigt speciell och utvald. Att både trygga upp mig i hur han fantiserar (med mig i fokus). Men också få mig att känna mig trygg i att hur urflippade fantasier jag än har så är det helt okej.

Tro inte att andra är som du

Nu kan jag förstås inte påstå att alla män och kvinnor fantiserar på det här viset som jag beskrivit i detta inlägg. Det är bara en teori jag har. Kanske är den helt fel. I ett litet försök att få nåt underlag på det här så avslutar jag inlägget med en liten kort undersökning. Men oavsett hur du fantiserar om sex så ska du inte ta för givet att andra fantiserar om sex på samma sätt som du. Kanske är det faktiskt så att din mans sexfantasier kretsar helt och fullt kring dig och din kropp. Detta även om fantasierna involverar även andra personer.

Jag misstänker att missförstånd kring detta kanske är en bidragande orsak till problemen som paret, i förra inläggets läsarfråga, upplever.

Mitt sexfantiserande har förändrats

Senaste åren har mina egna fantasier förändrats i takt med att vi har levt ut vårt sexliv. Och då menar jag inte det faktumet att vi har blandat in andra. Utan att jag har erkänt min sexuella sida fullt ut och låtit onani, smek och sex få mer plats i mitt liv. Jag har insett att jag fantiserar lite annorlunda än tidigare. Jag kan absolut fortfarande fantisera om ”drömscenario”, men jag går helt klart mer igång på sexfantasier med verklighetskoppling. Tidigare var jag ute mer efter ”vackert sex”. Idag vågar jag mer erkänna min ”dirty” del av mitt inre och jag är inte lika hård mot mitt eget fantiserande. En fantasi är ju trots allt bara en fantasi. Framförallt så förstår jag min mans fantiserande betydligt bättre idag.

Nästa inlägg:
Bästa sexställning enligt er läsare

Läs också:19

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00