ANNONS
PersonuppgifterCookies

192. Könsskillnader på sexbloggen

/

Liws tankar

,

Jag tycker det är väldigt kul att jag har läsare bland både kvinnor och män. Och det är spännande att följa statistiken över vilka som läser vad jag skriver. Ser man till att det är just ämnet sex jag skriver om så tänker man nog att det främst är män som är mina läsare. Men om man istället tänker på att det är amelia.se som jag bloggar hos så blir det ju istället kvinnor som är den målgrupp som känns som de givna läsarna.

En sexblogg för kvinnor

Nu var det ju så att jag faktiskt startade den här bloggen för att jag tyckte det saknades en sexblogg som skrev utifrån en kvinnas perspektiv. Så gott som alla sexbloggar jag läst har antingen varit skrivna av män eller för män. Och det kände jag inte riktigt igen mig i. Så min utgångspunkt var att skriva en blogg riktat till kvinnor från mitt perspektiv. Och för att jag också tycker det är väldigt kul att skriva och dela med mig av mitt liv.

Flest män först, sen flest kvinnor

Nu blev det dock så att jag under mitt första år som bloggerska ändå lockade flest män. Men jag tror ändå att andelen kvinnor på min sexblogg var högre än på andra sexbloggar. Snittet under första året var att jag hade ungefär 40-45% kvinnor och följaktligen 55-60% män. När jag sen började blogga för amelia.se för snart ett år sedan så ökande andelen kvinnor till nästan 65%. Men sen har andelen män ökat sakta men säkert. Så nu är det 55% kvinnor och 45% män. Det är inte att det blivit färre kvinnor utan snarare att antalet män ökat mer än antalet kvinnor.

Män mer sökande än kvinnor

Jag tror det är ganska naturligt ändå. Då det känns som att män är mer sökande efter sex på nätet än vad kvinnor är.

Det känns lite som att vi kvinnor gärna går in och läser om sex när det råkar komma inom vårt synfält. Men vi kanske inte sätter oss och googlar efter det och verkligen söker upp. Jag kan i alla fall känna igen det lite när det kommer till min man och mig. Love söker gärna efter information om saker och ting och gärna när det gäller sex. Själv är jag egentligen minst lika intresserad av sex, och läser gärna om sex, men det är ganska sällan jag söker upp det. Ser jag däremot en artikel eller en länk till något intressant som har med sex att göra så klickar jag gärna in mig på det och läser.

Flest män som kommenterar

Sen har jag också märkt att män är mer benägna att kommentera och skriva och fråga om sex på min blogg. Det är helt enkelt flest män som kommenterar trots att det faktiskt är flest kvinnor bland mina läsare. Det gör att jag kan undra lite över vad kvinnor är nyfikna på när det kommer till sex. Om nu flest kvinnor läser min blogg så är det ändå betydligt fler män som vill/vågar/gillar att kommentera.

Kvinnor vill ha mer dilemman?

Något som jag inbillar mig är att lite fler kvinnor kanske hade kommenterat på min blogg om jag tagit upp fler problem och dilemma. Kvinnor vill nog kanske se mer av den vardagliga och slitna mamman som jag också är. Männen gillar mer att höra om min sexiga sida, och min problemlösande sida. Det är bara en liten teori jag har. Sen kan jag också tänka mig att kvinnor i högre grad drar sig för att ge sig till känna på en sexblogg, även om man kan vara helt anonym.

Tack till er alla

Hur som helst så tycker jag det är så kul med denna blogg.

Jag är jättenöjd med att jag når båda könen ungefär lika mycket. Och jag älskar verkligen när det uppstår lite diskussioner och att jag får veta hur andra ser på saker och ting kring sex. Diskussionerna blir ju också som bäst när man får input både från män och kvinnor. Och så uppskattar jag ju såklart också att få feedback. Positiv som negativ. Stort tack till alla er läsare. Det känns ju såklart så mycket mer värt att skriva när det finns några som vill läsa det man skriver. 😉

Nästa inlägg:
Höstmys med sexnoveller

Läs också:25

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00