ANNONS

178. Svartsjuka kom oväntat

/

Liws äventyr

,

Liws tankar

,

Vår träff med Moa och Henrik på deras sommarställe var verkligen fantastiskt trevlig och ännu ett härligt minne för livet. Att det i efterhand gav upphov till svartsjukekänslor och orosfunderingar känns lite oväntat. Å ena sidan var jag smått euforisk över den lyckade träffen samtidigt som euforin stördes av ett mulet moln på himlen.

Min svartsjuka kom efteråt

Svartsjukekänslorna uppstod ju inte under träffen utan har kommit efteråt då min man och jag ventilerat våra upplevelser från dagen. Det som framförallt rörde upp mina känslor var när Love berättade hur mycket han uppskattade att sitta naken intill Moa när hon samtidigt pillade honom på snoppen. Såsom jag och Love brukar göra ihop sedan något halvår tillbaka. Detta sammantaget med situationen på båten då Love och Moa simmade iväg ihop efter att de kommit tillsammans. Medan Henrik och jag tappade lusten.

Love och jag fungerar olika

Love och jag tycker ganska lika vad gäller våra äventyr, i alla fall i det stora hela. Vi gillar dem verkligen! Men vi har längs vägen kommit fram till att vi fungerar ganska olika i vår inställning till “tillfälligt sex”. Kanske delvis pga att vi är man och kvinna, men också för att vi har olika erfarenheter sedan tidigare.

För mig fanns inte ”sex utan kärlek”

Jag har haft ganska lätt för att bli betuttad i en person genom mina singelår. Ja “kär i kärleken” var jag ganska ofta. Sex och så lite kemi därtill ledde ofta till detta för mig. Även om sexet inte alltid ens var bra. Jag har nog alltid varit romantiskt lagd och ville inte gärna sänka den ”love boat” jag gick ombord på. För mig fanns inte riktigt fenomenet “sex utan kärlek”. Det var åtminstone där jag befann mig när jag träffade min man.

Love ville bara ha sex

Love däremot har i perioder när han jobbat väldigt mycket, inte velat ha en flickvän, för att det då skulle riskera att begränsa hans arbetskapacitet. Han har då lätt fastnat i enmånaders “förhållanden” där han undvikit orden “jag älskar dig” som ofta var nästa naturliga steg. Men han har ju velat ha sex och därför inte kunnat hålla sig borta från såna här kortförhållanden. Det var hans utgångspunkt när vi träffades.

Få begränsningar för Loves skull

När det gäller trekants- eller fyrkants-äventyren har Love få gränser. Det som inte känns bra för mig är typ hans gräns, i övrigt är det så att ju mer jag går igång desto bättre. Han har svårt att greppa eller tro att jag skulle kära ner mig i någon jag bara har bra sex med och som jag tycker är trevlig. Inte så länge han och jag har det bra. Det är väl egentligen bara en sak som Love tyckt bör hållas som vår grej och det är fisting. Och såklart är kärleksfulla ord tabu (så även för mig). Men inget i övrigt. Han vill ha mig så igång, kåt och trygg som möjligt, då är han som mest nöjd.

Sex och känslor hör ihop för mig

Jag ser på känslor och sex mycket mer ihopkopplat. I vassen lurar det vi minst anar kan jag ofta tänka. Såklart minskar det ju självklart risken att något känslomässigt ska gå snett om Love och jag har det bra. Men risken kommer alltid finnas där enligt mig.

Gränser för vad Love får göra

Här kommer samtalets magiska kraft in. Genom att samtala uppstår betydligt färre om ens några missförstånd. Om båda parter vågar prata ut vill säga. För mig har jag sedan första stund hintat till Love att en gräns för mig är att han inte ska göra saker med en annan kvinna som han inte gör med mig, som t ex analsex. Uppenbarligen var det även känsligt att han och extratjejen gör något som är ett väldigt stort signum för mig och Love, som pillandet.

Snedvridet kanske, men så får det vara

Det är klart att jag reflekterat kring att det är lite snedvridet att vi har så olika gränser, men så får det vara. Jag kan inte gå förbi mina, för att vi tänker olika. Och han kräver heller inte alls att jag ska tänja på min gränser. Och vill inte heller sätta fler begränsningar för mig för att göra det mer lika. För då tappar han en igångsättning. Nämligen att se mig så kåt som jag möjligt kan bli.

Min svartsjuka blåste förbi

När vi i efterhand pratade om pillandet mellan Moa och Love insåg jag att svartsjukan ganska fort bara blossat upp för att sedan ganska snabbt mattas av. Vad som gjorde att den fort blåste bort är följande faktorer:

1) Moa och jag fungerar väldigt bra ihop. Jag gillar verkligen Moa!
2) Moa, hur söt och go hon än är, är inte Loves “typ”
3) Love skiljer på sex och känslor och det sker ganska naturligt för honom

Detta är även mina kriterier vid val av en extraman, när jag får tänka efter. Att han inte ska vara pojkvänsmaterial för mig och att han och Love ska fungera bra ihop.

Mina grundkänslor som spökar

Så det är min grundläggande känsla för sex som är det som spökar till det lite. Inlärt och förverkligat sedan ungdomsben. Dvs att lustkänslor och kärlek hör väldigt tätt ihop. Jag har nämnt det förut. Jag har haft några enstaka one-night-stands. Att jag trodde att en man jag inte ens minns namnet på skulle ringa upp dagarna efteråt säger lite. Ja det är talande för mitt sätt att historiskt se på sex och känslor.

Öppnar ögonen för ett nytt tänk

Så nu lär jag mig sakta men säkert att öppna ögonen för ett annat tänk. Men bara så mycket som jag vill och för att jag gillar hur jag utvecklas och hur mitt sexuella självförtroende ökar. Jag tycker det är fint att sex och kärlek hör ihop. Jag gillar den naiva känslan kring detta.

Svartsjukan känns sund

Men att ha sex och få flirta utan kärlekskänslor med en trygghet nära har ju också visat sig vara fantastiskt. Ja riktigt jäkla urhäftigt faktiskt. Så mitt 40-åriga jag har mycket kvar att uppleva och erfara, var så säkra. Att det sen kommer att dyka upp lite gupp och gropar på vägen, som den här svartsjukan, det får jag nog räkna med. Men på något sätt så känns det ändå som ett sundhetstecken.

Nästa inlägg:
Få orgasm är inte universalt

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00