ANNONS

174. Så håller vi sexlivet levande som småbarnsföräldrar

/

Samliw

,

Tyvärr så är det ju lite ofrånkomligt att sexlivet får stryka på foten när man får barn. Och så länge barnen bor hemma så kommer det begränsa möjligheterna till att ha sex. Men det går att hålla sexlivet igång, om inte blomstrande så åtminstone levande. Det kommer dock inte automatiskt utan man måste anstränga sig lite för det.

Våra nycklar till ett levande sexliv som småbarnsföräldrar

Jag har senaste veckan radat upp det som jag ser som nycklar till att hålla vårt sexliv levande som småbarnsföräldrar. I regel så gäller nog dessa nycklar även andra, men det är punkter vars betydelse blivit större sen vi fick barn.

  1. Grunden – Att kunna hångla och garva ihop
  2. Attraktion – Att måna om sitt utseende
  3. Möjligheter – Att skapa tillfällen för sex
  4. Anti-slentrian – Att undvika rutin och tristess
  5. Vuxensamtal – Att prata om sex och annat barnförbjudet
  6. Vuxensemester – Att komma bort på tu man hand
  7. Lyhördhet – Att finna varandras igångsättningar 

En del av dom här punkterna kan vara lite jobbiga att höra. T ex att man ska måna om sitt utseende inte bara för sig själv utan för sin partner. Men allt handlar ju om att skapa bättre förutsättningar för lusten till varandra. Och då gäller det att vara generös och inte tänka att något är värt mer för den andre än vad motsvarande handling är värt för mig.

Dags för ny träff med Moa och Henrik

För övrigt så kan jag nu berätta att vi till helgen ska träffa vårt likasinnade par Moa och Henrik igen. Vi har blivit inbjudna till deras sommarstuga. Något att se fram emot… 😉Nästa inlägg:
Sommarsex på fyra del 1 – Välkomnandet

Läs också:

9

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00