ANNONS

173. Lyhörd för sin partner – Samlivsnyckel 7 av 7

/

Något som har och har haft väldigt stor betydelse för vårt sexliv och lusten till varandra är att vi strävar efter att vara lyhörda för varandras igångsättningar. Och detta är initialt tack vare Love som har ett starkt fantiserande och vågar stå för det. Att vara lyhörd betyder kort och gott att ta reda på vad partnern går igång på. Vet man det så kan man ju spela på rätt strängar så att säga. Och man kan även själv ”smittas” av igångsättningen så att det blir något man själv också går igång på. Det kan ju vara rätt häftigt att se när ens partner blir riktigt kåt.

Ett tips det inte talas om

Detta är också något som jag gav som råd på en läsarfråga tidigare i sommar från en kvinna vars man inte ville ha sex. För det är nog det tips jag tror skrivs minst om i tidningar, eller i allmänna råd till par. Det är på något sätt lättare att berätta vad man inte vill kring sex, än vad man lite i hemlighet skulle vilja testa. För det är känsligt, det är ju ens innersta rum. Man vill inte att vissa saker ska skrikas ut, det behövs ofta en trygghet i luften för att basunera ut det lite mer tokiga man kanske går igång på, innerst inne.

Hånglet som jag går igång på

Att ta reda på den andres igångsättningar och se om du kan göra någon/några till dina egna. Då smälter garanterat vi i alla fall. Jag har kommit på att en anledning till att jag nu tycker Love och jag med åren har hittat vårt perfekta hångel helt enkelt beror på att Love uppmärksammat hur mycket jag går igång på detta. Min lust till att kyssas mycket har helt enkelt smittat av sig och blivit en prioritet för min man också. För han vill ju ha mig nöjd och gärna igång.

Gäller att vara lyhörd

Sen är det ju inte alltid man själv vet vad man går igång på. Och då är det ju svårt att tala om det för någon annan. Men då är det viktigt att man som älskare/älskarinna är lyhörd på sin sexpartner och snappar upp sånt som man verkar gå igång på.

Fisting visste jag inte själv om

Ett exempel på detta är när min man märkte att jag verkade gå igång på att ha fler fingrar i mig, när han pillade på mig. Ju fler fingrar jag fick i mig desto kåtare blev jag. När det inte fanns fler fingrar att ta till så låg det ju nära till hands att tänka att jag nog skulle gilla fisting. Love började i och med detta läsa på om fisting. Han visste ju inte då men det visade sig att fisting verkligen var något för mig. Och hans lyhördhet och vilja att lyssna på mina kroppsliga signaler smälte ju mig såklart.

Sist men inte minst

Så att lyssna in varandra och våga vara lite tokiga är min sista nyckel till ett levande sexliv, med eller utan barn. Och kanske den svåraste punkten tror jag. Livet är för kort för att inte få vara lite halvtokiga ibland. Och även om ett testtillfälle kan bli fel kommer förtroendet mellan de som testar oftast öka. Och ärligt talat, de allra flesta har hemliga igångsättningar och det är ju häftigt att vi människor kan fantisera. Så skäms inte för era tabutankar. Själv upptäckte vi ju min ”orgasmknapp” tack vara vår trekant. Knappen har verkligen kryddat till hela vårt sexliv. Och dessutom har trekant med två män helt klart blivit min egen stora igångsättning.


 
Nästa inlägg:
Så håller vi sexlivet levande som småbarnsföräldrar
 
Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.6
6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00