ANNONS

172. På tu man hand ibland – Samlivsnyckel 6 av 7

/

Hur mycket man än älskar dom. Och hur mycket de ändå är prio ett för oss föräldrar så behöver vi ibland få semester och få känna oss helt barnfria för ett dygn. Det är ju då BETYDLIGT lättare att testa nya saker eller våga experimentera med något nytt. Och framförallt att kunna fokusera på bara oss själva, min man och jag.

Bra barnvakter är guld värda

Vi har fått trixa för att få ihop det. Det är inte alltid lätt. I höstas bad vi grannens barnbarn sitta barnvakt. Självklart så vill vi känna att både vi och barnen känner sig trygga med barnvakten. Annars skulle vi själva inte kunna koppla av. Ofta har ju ens barn det extra festligt när mamma och pappa är borta. Så upplever jag det. De går knappast någon nöd på dem. Snarare att när katten är borta dansar barnen på bordet. De får vara uppe senare och äta extra gott.

Viktig nyckel med barnfritt ibland

Nu är det såklart så att vissa har det lättare att fixa barnvakt än andra. Det blir ju dessutom besvärligare ju fler barn man har. Men för oss känns det som en otroligt viktig nyckel att få till detta så att vi lyckas hålla vårt sexliv och glöd tillsammans levande. Att då och då få komma iväg på en hotellweekend utan barn är fantastiskt energigivande. Inte minst ger det oss också något att se fram emot och längta till och fantisera om. Så mitt råd är absolut att försöka komma iväg på egen hand ibland. Åtminstone en gång om året. Men hellre en natt tre gånger per år än en hel helg en gång per år.

Byta tjänster med andra

Vi hade ett tag ett kompispar som vi ”bytte tjänster” med. Vi hade deras barn en hel dag (utan natt) och sedan några dagar senare hade de våra. Tyvärr har de nyligen flyttat utomlands, så den möjligheten har stängts. Vi reagerade dock på hur olika vi tog till vara på våra fria dagar. Själva var vi bara hemma och njöt av egentid tillsammans, medan de tränade ihop, var på Ikea mm. Nu vet vi ju inte om det faktiskt var det de gjorde. Men att döma av att de var träningsklädda när de kom och hade IKEA-saker att visa upp när de återvände så var det nog ändå sant.


 
Nästa inlägg:
Lyhörd för sin partner – Samlivsnyckel 7 av 7
 
Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.8
5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00