ANNONS

171. Vuxensamtal – Samlivsnyckel 5 av 7

/

Det är ju faktiskt utan barns öron som nyfikna eller intima samtal uppkommer. Och för mig är samtalet med min man som smörjmedel för vårt sexliv. När vi får vuxensnacka kontinuerligt är jag som mest nöjd. Nöjd innebär mer kåt. Man behöver få reda ut vardagsproblem som uppstår men också att faktiskt få ventilera tankar kring sex. Att låta barnen få reda sig själva i hemmet ibland är viktigt för att få till detta tror jag. Och för att det ska ske får man släppa på kontrollen lite. Och jag som är en kontrollmänniska. Det är jag nog inte ensam om att vara.

Låter barnen äta först

Det finns ju massvis med exempel på detta. Vi brukar t ex ibland ordna så att vi först gör det extra mysigt för barnen med mat som de älskar. De kan själva få vara med och laga maten. När barnen är mätta och belåtna så kan de sitta och mysa med en film eller något spel. Först därefter äter vi vår mat. Ofta lite mer kulinarisk mat som oftast inte går hem hos barnen. Det är verkligen härligt med matro när man äter. Det är något vi verkligen lärt oss uppskatta sedan vi fick barn. Men framförallt så kan Love och jag sitta och samtala om vad vi vill. Visst kan det vara en del praktikaliteter eller bekymmer, men inte alltför sällan blir det mer intima och spännande ämnen.

Hittar tillfällen för vuxensamtal

Små stunder dagligen som är för vuxenöron är behövligt enligt mig. För oss är det var och varannan kväll snack i duschen eller att sitta kvar i en kvart efter frukosten på helg/semestern med lite te och kaffe. Promenader tillsammans några gånger i veckan under den ljusare delen av året fungerar om man har något barn i 10-12 års åldern eller äldre som kan lyssna om småsyskonen skulle vakna. Mobil får finnas till hands.

Lättare med äldre barn

Så jag skulle nog sticka ut hakan och säga att tid i vardagen inte kräver utomstående barnvakt. Men visst har det märkts att det blivit betydligt lättare nu när den äldsta är över 10 år och den yngsta är över 3 och helt blöjfri. Hur som helst så fungerar våra stunder för vuxensamtal inte bara som en mental lusthöjare, utan de är även en nödvändighet för att hålla kvar lusten mellan varandra. Det går inte att tro att lusten ska ploppa upp så fort det passar in. Den måste smörjas och underhållas som vilket maskineri som helst. Så är det i alla fall för oss. Det är absolut en av våra nycklar för att hålla vårt sexliv levande som småbarnsföräldrar. Kanske för att kärlekens språk för både mig och Love huvudsakligen utgörs av tid tillsammans.
 
Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.15
5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00