ANNONS
PersonuppgifterCookies

170. Anti-slentrian – Samlivsnyckel 4 av 7

/

Samliw

,

UnderLiw

,

En fara i ett förhållande är att det blir slentrian över allt i förhållandet, inklusive sexlivet. Att överraska varandra ibland kan ju tyckas lite jobbigt och onödigt efter många år ihop, men det behöver enligt mig bara vara småsaker och mer sällan. Och då kan det göra underverk.

Morgonöverraskning

Jag överraskar inte min man ofta. Borde nog vara lite mer påhittig känner jag. Men en grej som jag gjorde förra veckan var att raka hela mitt kön på fredagskvällen och sedan ta makens hand under trosan på lördagsmorgonen och överraska. Jag har inte varit helrakad på flera år vill jag tillägga. Vid våra äventyr har jag alltid haft en liten triangel kvar. Jag märkte min mans förvåning och ökade lust när han förstod att jag var helrakad. Det resulterade i härligt morgonsex. Vår upphetsning låg kvar i luften hela dagen och då jag inte hann gå i mål på morgonen, så gick vi in på toan tillsammans på eftermiddagen. Där fick min man ta mig till orgasm genom att trycka på ”g-punkts-knappen”. All lust var mer eller mindre skapad av en enda liten överraskning.

Alla förändras vi

Sen har vi det här med att tänka om. Man är ju ofta inte samma person nu som man var när man träffades. När jag och min man träffades frågade han mig lite busigt om hur jag tänkte kring att ta in andra i sexlivet? Detta efter bara någon månads dejtande. Jag blev rädd och sa ifrån på skarpen att det var helt uteslutet för mig och därmed oss. Jag var ju så otrygg i min sexualitet och min man och jag hade ju vid den tidpunkten inte hittat varandra sexuellt än.

Inte minst jag

Så detta frågade han inte mer om. Han har menat i efterhand att han mest var nyfiken på min inställning till det hela.

Inte att det var något han ville göra där och då. Men om han ville ha mig så var det BARA mig som gällde. Och han visade att det räckte. 😉 Men hans nyfikenhet låg ju kvar om en mmf-trekant. Och jag upptäckte att när jag väl hittade mig själv sexuellt och även oss som par, ja då tänkte jag annorlunda.

Nyckel att undvika slentrian

Det är lätt att bestämma sig för att man tycker på ett visst sätt. Men förutsättningar kan ändras och trygghet och självförtroende kan öka. Då kan man omvärdera och tänka annorlunda. Det är ändå lite befriande tycker jag. Och jag tror faktiskt det är en nyckel för att hålla sexlivet levande som småbarnsföräldrar. Just att man inte bara låter allt bli slentrian och gå på rutin. Lite överraskningar och nytänk behövs ibland.

Läs också:6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00