ANNONS

169. Skapa tillfällen för sex – Samlivsnyckel 3 av 7

/

Ska man kunna ha ett bra sexliv som småbarnsföräldrar så kan man ju inte ha barnen precis i närheten hela tiden. Det är nog alla överens om. En bra förutsättning för ett sexliv i vardagen har för oss, med 3 barn i huset, varit att tidigt lära barnen att sova i sina egna sängar. Här hemma har det varit en självklarhet, för både jag och min man gjorde det som barn. Och även om huvudanledningen till att de sover i sina egna sängar inte är vårt sexliv så ökar det ju möjligheterna till att ha sex betydligt.

Utnyttja kompisar och grannar

Ett annat sätt att skapa tillfällen till sex är ju att utnyttja de möjligheterna som uppstår när barnen är hos kompisar och leker. I viss mån kan vi ju styra det själva. Någon kan kanske vara hos en granne och någon hos en kompis och vips så har vi barnfritt i huset en liten stund.

Är inte alltid att lita på

Det är ju inte alltid det är helt vattentätt dock. Vi bor granne med en äldre dam som blivit ensam. Där är våra barn alltid välkomna och hon känns som en bonusmormor. Förra sommaren, kring äventyren med Mr U, var jag och min man småkåta mest hela tiden, men hade inte alltid tillfälle att få utlopp för kåtheten. Vi hade vid ett tillfälle två barn hos kompisar och den minsta hade sprungit in till grannen.

Kåta i tvättstugan

Kåta som vi var så tog vi första bästa tillfälle i tvättstugan och slängde av oss alla kläder och hade sex på torktumlaren. Vi hann dock inte så långt innan vi hör att det knackar och rycks i tvättstugedörren, som vi tack och lov ändå kommit ihåg att låsa. Jag hinner inte tänka utan agerar på känsla. Jag flyger mot dörren och på vägen rycker jag till mig en vinterjacka från garderoberna intill. Sedan öppnar jag dörren.

Påkommen med byxorna nere

Det var minst 25 grader varmt ute denna dag (ja ni minns ju förra sommarens värme). När jag öppnar inser jag ju att jag inte tänkt alls. Där står jag i bara en vinterjacka utan byxor och lätt svettig och rufsig i håret. Vår granne fattar ju såklart direkt och ler generat. Det var bara så uppenbart vad vi höll på med. På något sätt försökte jag väl komma med nån bortförklaring, men det var ju ganska lönlöst i det läget.

Inte den första som blivit påkommen

Efteråt skämdes jag såklart tills vår granne överraskade oss någon dag senare. Jag har aldrig pratat sex med henne, men helt plötsligt drog hon en episod om när hon och hennes exman blivit påkomna under sex…och lade sedan till att de ofta hade besökt nakenbad i sina dar…Så även vår, till synes, oskyldiga gamla bonusmormor har busat till det en gång i tiden. 😉

Hur som helst så är det min tredje nyckel till att hålla sexlivet levande som småbarnsföräldrar. Att skapa tillfällen för sex i vardagen. De dyker i regel inte upp automatiskt med tre barn i huset utan det gäller att tänka ut situationer för njutning.
 
Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.6
7

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00