ANNONS
PersonuppgifterCookies

168. Måna om ditt yttre – Samlivsnyckel 2 av 7

/

Liws tankar

,

Samliw

,

Det kan kanske låta lite vasst och ytligt att vi ska måna om vårt yttre, för det är klart man ska vara sig själv och ska älskas för den man är. MEN jag vet ju hur mitt hjärta slår ett extra slag när min man är nyklippt och nyansad i ansiktet. Lägg på en svart tight kortärmad tröja och jag känner hur min åtrå för min man är på topp. Han vet att jag gillar detta och det är bara att konstatera att jag smälter när han anstränger sig för att se fin ut för mig.

Av respekt för sin partner

Att få känna sig åtrådd mår man ju även väldigt bra av själv också. Men om jag skulle känna att jag alltid måste se tipptopp ut hade charmen med denna punkt försvunnit. Att jämt behöva vara uppklädd och fixad skulle jag aldrig orka, och det är inte det som är grejen. Men det motsatta, att sunka ihop, är lika illa det. Det är inte bara för vår egen skull vi ska måna om vårt yttre. Det är också av respekt för vår partner som vi bör se till att ”produkten” jag ser bra och välvårdad ut. Inte bara i närvaro av vår partner, utan även i andra situationer. Lite omtanke om sitt yttre gör något med ens aura och det ökar också känslan av att man är mer än vän med sin partner.

Behov av attraktion

Framförallt gäller det såklart tillsammans med vår kära. På något sätt så är det ju något biologiskt i oss att sexlusten kräver att vi behöver känna att vår partner anstränger sig och ser tilldragande ut. Jag tappar sexlusten om min man inte visar mig att han diggar mig till och från eller säger att jag är fin, söt, sexig eller något annat trevligt. Det är en av ingångarna till att känna lust för mig.

Och ska man få lite komplimanger så krävs det att man anstränger sig lite. Det är nog väldigt få som är så naturliga skönheter att de inte behöver anstränga sig det minsta.

Kroppen har betydelse också

Så det är bara att erkänna att det pirrar till lite extra i underlivet och hjärtat när min man ansträngt sig lite extra och tänker på hur han ser ut. Och det svänger garanterat båda vägar. Det gäller ju inte bara frisyr, smink och kläder. För vår del så gäller också att vi ser till att hålla kroppen i trim. Även om varken jag eller Love är några träningsfreaks så mår vi bäst om vi håller vikten. Sen är det ju så att även om man inte har snyggaste kroppen så kan man alltid framhäva det som är bäst och dölja annat. Vet man inte vad som är ens bästa tillgångar så får man fråga partnern. Att anamma lite Trinny-och-Susanne-tänk helt enkelt. 😉

Våra äventyr har öppnat ögonen

Våra äventyr sista åren har faktiskt gjort att vi klär upp oss för varandra lite mer. Innan dessa äventyr var det betydligt mer sällan. I viss mån så öppnade nog våra äventyr våra ögon för vikten av detta. Så vi har blivit bättre på att måna om vårt utseende sedan vi tagit in andra i vårt sexliv. Att få uppskattande komplimanger från en kollega, vän eller en annan man, rent allmänt, är väldigt trevligt. Det har jag vågat öppna upp för först på senare tid. Som om det inte skulle varit tillåtet tidigare. Livet är för kort för att inte få ge och ta emot komplimanger.

Så att måna om sitt yttre är ännu en nyckel till att hålla vårt förhållande med sexliv levande.

Läs också:

  • Grunden – Samlivsnyckel 1 av 710

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00