ANNONS
PersonuppgifterCookies

154. Skön statistik om sex

/

Liws tester

,

UnderLiw

,

För några veckor sedan gjorde jag en egen liten undersökning kring orgasmer, med den kvinnliga mest i fokus. Detta mycket för att jag var nyfiken på hur andra kvinnor kommer och för att jag har en viss fascination för just orgasmer. Dessutom vill jag se lite om mäns upplevelser kring detta skiljer sig från kvinnornas upplevelser.

Underlaget är nog lite skevt

Min undersökning utgjordes av en enkät som fram tills nu fått 261 svar. Nu får vi nog anta att urvalet utgörs av personer som har ett visst intresse för sex. Annars hade de nog inte funnit något intresse i att svara på enkäten, om de ens hade hittat den. Så vi får nog ha det i bakhuvudet när vi tolkar siffrorna. Oavsett så tycker jag det är väldigt intressant.

Drygt 55% av de som svarade var kvinnor. Och över hälften var i åldern mellan 36-50 år. Den näst största gruppen var de mellan 25-35 och därefter 51-64 år.

Olika frågeformuleringar, samma svar

Nu fick ju kvinnor och män lite olika frågor. Medan kvinnorna fick svara på hur de får orgasm så fick männen svara på ”Hur får din kvinna orgasm?” Jag blev förvånad hur lika männen och kvinnorna svarade, vilket får mig att känna att det är ärliga svar jag fått på frågorna.

Hur får då kvinnor orgasm?

Det absolut vanligaste sättet som kvinnor får orgasm på verkar vara att i sin ensamhet använda sina hand (71%). Denna siffra gladde mig då jag själv inte gjorde/kunde detta förrän jag var närmare 30 år. Det känns även glädjande då det väl tyder på att kvinnor onanerar. De två näst vanligaste sätten att komma, och som innefattar en partner, är att ha penetrerande samlag samtidigt som man själv eller partnern använder handen på klitoris (63%) och via oralsex (59%). Klitorisvibrator verkar kvinnor använda mer på egen hand än med sin partner.

Ensamma med klitorisvibrator når ca 60% av kvinnorna klimax. Tillsammans med mannen är det bara 46% som kommer med klitorisvibrator. Ännu färre (38%) om man frågar männen.

Orgasmer på olika sätt

Orgasm via G-punkten med hjälp av mannen är det ca 23% av kvinnorna som säger sig kunna få. Detta är lite lägre än de 34% av männen som säger att de kan ge sin kvinna g-punktsorgasmer. Något som förvånar mig lite är de 12% av alla kvinnor som säger att de kan få orgasm av analsex, vilket mer eller mindre bekräftas av 9% av männen. Orgasm enbart via penetrerande samlag kan ungefär 30% av kvinnorna få, bekräftat från båda könen.

Överraskande statistik

Något som är glädjande att se är att 100% av männen svarat ”Ja” på frågan ”Är du mån om att hjälpa din kvinna till orgasm?”. På frågan om du har lätt för att komma så var det 91% av männen som svarade ”Ja”. Motsvarande fråga till kvinnorna fick ca 70% ”Ja”. Kvinnans siffra är nog lite mer än vad jag hade trott. Samtidigt så är det kanske ett utslag av att det är personer med ett visst sexintresse som svarat. Det underlättar väl kanske att utveckla ett intresse för sex om man har lätt för att komma.

Beskrivningar av hur man får orgasm

Här är ett urval av svar på frågan ”Beskriv gärna med några ord hur du får orgasm?”. Det kunde ju tolkas lite olika vilket man kunde se på svaren. Oavsett så fick jag in väldigt många och intressanta svar. Jag har valt ut några jag gillade extra mycket. Männens motsvarande fråga löd ”Beskriv gärna med några ord om hur du och din kvinna får orgasm?”.

Kvinna:


“Beror mycket på om jag är avslappnad eller stressad. Under stress är det svårare. Dom flesta gångerna kommer jag, och det tror jag beror mycket på trygghet, att känna sig trygg med partnern.”

Kvinna:
”Stimuli på flera sätt samtidigt”

Kvinna
“Som att det är tomtebloss i hela kroppen, eller som att bubblande champagne skjuts från vagina genom olika kroppsdelar. Ibland studsande som om kroppen vore ett flipperspel. Ofta olika, ofta många i följd, ofta sitter de i länge. Underbara!”

Kvinna:
”Min favorit är när min sambo smeker klitoris samtidigt som han är i mig”

Man:
”Hon kommer när jag fingrar klitoris medan jag penetrerar henne och slickar bröstvårtan samtidigt. Eller att hon suger mig och jag fingrar hennes klitoris och bröstvårta. Eller att jag slickar hennes klitoris och samtidigt fingrar bröstvårtorna. Använder klitorisvibrator ibland.”

Man:
”Lite olika, men allra bäst är ju när jag slickar klitoris samtidigt som jag masserar G-punkten med 2 fingrar och 2 fingrar analt och med andra handen nyper i ena bröstvårtan. Då kommer hon snabbt och intensivt. Ibland smeker hon sig själv medans jag slickar/kysser henne på överkroppen, eller att hon smeker sig medans vi har samlag, antingen vaginalt eller analt.”

Man:
”Lättast får hon orgasm när jag slickar och pillar henne samtidigt.”

Man:
”Att först börja lugnt, och sen öka intensiteten successivt. Ingen stress utan en lång o skön njutning”

Flera stimuli samtidigt är nyckeln?

Vi kan nog konstatera att kvinnor verkar älska att få stimuli på flera ställen samtidigt, vilket jag verkligen kan instämma i. Att klitoris berörs samtidigt som t ex G-punkten, bröstvårtorna och kanske även analen stimuleras. Eller att kyssa olika kroppsdelar vid penetrering och samtidigt pilla. I mitt fall så älskar jag när mannen suger på mina tår och smeker mina fötter samtidigt som vi har sex eller jag får egen behandling.

Männen får multitaska

Männen måste alltså verkligen göra flera saker samtidigt, vilket de ofta får skit för att inte kunna. Men när det kommer till sex verkar i alla fall männen i min undersökning med råge klara detta.

Så ett gott råd till män som vill uppleva att sin kvinna kommer är nog att försöka sig på multitasking. Att gå på upptäcksfärd på kvinnans kropp, med både snopp, fingrar och mun. Samtidigt. Hon kommer älska det 👍😉

Om du vill se resultatet av hela undersökningen så hittar du den här.

Läs också:25

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00