ANNONS

141. Madonnan i mig

/

FamiljeLiw

,

Liws tankar

,

De flesta människor har nog två sidor av sig själva, som är mer eller mindre varandras motsatser. Jag vet inte om jag har dessa ytterligheter mer än andra. Egentligen tror jag mer att det handlar om att jag aktivt valt att jag mår bra av att erkänna båda sidorna av mig själv. I mitt fall handlar det om att jag är den oskyldiga och pliktskyldiga mamman samtidigt som jag också har mitt mer frisläppta alter ego.

Den oskyldiga madonnan

Mitt oskyldiga jag kan vara väldigt generad inför tankar om t ex DP med två män eller att kyssa en tjej. Den delen av mig kan t o m göra att jag har svårt att gå på toaletten om det finns folk precis utanför dörren.

Mitt vilda alter ego

När mitt alter ego tar över svävar tankarna lätt iväg och jag kan fantisera om att vakna med två män och att de bara får ta för sig av mig. Med reservation för att de i fantasin vet HUR de ska röra vid mig. Att de då svältfödda får utforska och köra på med mig emellan sig. Jag kan fantisera om att jag, maken och en extra man sover över i en stuga och så gör vi frukost ihop. Mitt i förberedelserna blir jag upplyft på diskbänken och tagen av den ena medan den andra med spänning ser på. Sen byts de av. Två män och jag känns som den mest förbjudna fantasin.

Kul när man bjuder på sig själv

Så kommer blygsamma jag fram igen och skäms lite när jag på parmiddag med vänner nappar på en boll om huruvida jag gillar behåring på män ”down there” eller inte. Jag känner plötsligt att jag blev väl detaljerad i min utläggning och skäms lite. Men samtidigt märker jag vilket roligt samtal det resulterade i.

Ställer till det för mig själv ibland

Oftast så ställer inte mina två olika sidor till det för varandra. Men om det händer så är det ju oftast mitt oskyldiga jag som känner sig besvärad. Så var det när jag i veckan åkte med barnen till badhuset tillsammans med min kära mor. Av bara farten slänger jag med samma bikini som jag sist hade på mig, när vi var ute på äventyr och badade bubbelpool mm. Jag reflekterade inte alls över att jag faktiskt köpte just den bikinin för att den var extra sexig. Och tänkte heller inte på skillnaden mellan att bada som ett förspel och att bada lekandes med barnen. Bikinin gled på och in i badhuset kommer jag utan huvudbry. Tills min mamma skämtsamt säger:
– ”Oj vilken sexig bikini du har!”.
Inte i en negativ ton, utan snarare med glimten i ögat. Men det fick mig att komma på mig själv att jag försatt mitt oskyldiga jag i en lite bekymmersam sits. Resterande badtid bröstade jag inte upp mig om vi säger så, utan hade en hand framför brösten lite titt som tätt istället.

”Hora-madonna-komplexet”

Sen kan man ju fundera över varför jag har dessa två ”ytterligheter” i mig. Var kommer det ifrån? Det ligger ju ganska när till hands att skylla på ”Hora-madonna-komplexet”. Vilket kortfattat har att göra med mäns svårighet att ha samma kvinna som mål för både romantiska och sexuella begär. Att män vill gifta sig med madonnan och ha sex med horan. Enligt Freud kan vi kvinnor inte vara båda delarna. Vilket i sin tur får oss kvinnor att i första hand sträva efter att bli respekterade och sekundärt att bli eftertraktade.

Älskad just för att jag är som jag är

På något sätt så älskar jag verkligen dessa båda sidor av mig själv.

Detta skiftande mellan roller gör mig härligt sårbar, tokigt busig och till och från även extra eftertänksam och lite blygsam. Nuförtiden skulle jag inte vilja ta bort varken den blygsamma madonnan eller den ohämmat sexiga delen av mig. För utan ”blyga jag” som den ena ytterligheten så hade ju inte mitt alter ego känts så speciellt. Och faktiskt så är det ju så att min man inte verkar lida av ”hora-madonna-komplexet” utan snarare går igång på att jag är som jag är. 🙂

Vill ni lära känna mig lite mer kan ni nu läsa en liten intervju på amelia om mig.

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.29

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00