ANNONS

133. Håller spänningen vid liv

/

Liws äventyr

,

Liws tankar

,

Samliw

,

Under mina singelår innan jag träffade min man Love så ville jag nästan alltid träffa den rätte. Det var många gånger jobbigt men det jag älskade under singelåren var spänningen. Ni vet den där spänningen i att möta en ny person, där båda är ömsesidigt nyfikna och småkåta på varandra och man inte riktigt vet hur det ska sluta. Denna kick gjorde inte att jag slutade söka den rätta, men jag njöt samtidigt mycket av just spänningsmoment som första kyssen och första smekningarna.

Förutsägbart när man gift sig

När man väl sen rott båten i land och gift sig och känner sig som världens lyckligaste, fick ”dejting-spänningen” ett abrupt och helt naturligt slut. Man njuter t o m av att slippa den. Det gjorde i alla fall jag. Det jag älskade med nyförälskelse och dejtande var just spänningen i mötet med en ny människa. Innan jag träffade min man kunde jag inte tänka mycket längre än att jag ville hitta den jag älskar. Men jag anade nog att jag någon gång i livet kommer kunna sakna den spänningen man får i ett flirt-möte med en ny person. Med tiden blir ju förhållandet ibland lite väl förutsägbart, även om man har det bra tillsammans.

Men nyförälskelse sker på olika sätt

Härligt nog har jag upptäckt med åren att det går att förälska sig om och om igen i samme man. För mig sker det genom bra passionerat sex med lite nytänk här och där, eller via ett gemensamt utvecklande projekt. Ett sånt projekt har ju våra trekantsupplevelser varit och genom dessa fick jag uppleva en turbovariant av nyförälskelse i min man. Det var faktiskt så häftigt och konstigt som det låter. Den yttre faktorn i form av en tredje person som intimt delaktig tillförde en urhäftig energi och spänning för både mig och för Love.

Dejting-spänning som par

Jag som fullkomligt älskar spelet mellan två dejtande parter får nu uppleva det själv igen och då inte bara via romantiska komedier och dejtingprogram på TV. Först dejtade vi vår extraman och nu är det dejt på fyra som gäller. Det känns som fyrkantsdejtandet kan bli spänningsmoment i 7 olika dimensioner. Främst kanske mellan de av olika kön men inte minst samspelet paren emellan och alla fyra ihop. Spänningen är lika kittlande nu som inför trekanten och även i singellivet. Samtidigt så finns det nuförtiden en trygghet genom att man nu har sitt på det torra och samtidigt är mer sexuellt trygg. Allt detta som jag helt saknade som singel. Och tryggheten i kombination med spänningen är helt klart underskattad. Om fyrkantsdejtandet skulle gå dåligt så har vi fortfarande alltid varandra. Även om en del kanske inte tycker att det är givet, så känns det så för oss.

Viktigt att hålla spänningen vid liv

På något sätt så känns det viktigt att hålla spänningen vid liv och kontinuerligt injicera lite glöd i förhållandet. I viss mån handlar det väl kanske om endorfiner som jag varit inne på tidigare eller kanske bara ren och skär livslust. Sen kan det säkert vara olika från förhållande till förhållande och vad det är för glöd som funkar bra. För oss har det här fungerat oväntat bra, vilket jag aldrig hade kunnat föreställa mig för några år sedan.

Vi har en dejt

Fyrkantsäventyret fortskrider parallellt med vardagen och det är inte bara våren jag och min man väntar på. För om 2 veckor kommer vår träff ske. Vi kommer bo på samma hotell en natt med Moa och Henrik. Det blir ett helt dygn att ”dejta” och umgås tillsammans. Spännande! Hur ska det gå? Självklart kommer jag berätta hur det gick här på bloggen. 😉

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.32

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00