ANNONS
PersonuppgifterCookies

126. Mitt bästa jag är jag

/

Samliw

,

Något som jag älskar att göra är att klä upp mig och göra det bästa av mig själv. Jag mår gott av att känna mig fin. Även om jag inte orkar fixa mig hela tiden och njuter av att bara dra runt i mysbyxor hemma också. Nuförtiden känner jag mig nöjd med balansen mellan att vara uppsminkad och lite snyggt klädd och mitt lata osminkade jag. Jag har dock haft lite problem när det kommer till att våga göra det bästa av mig själv.

Den fula ankungen

I yngre tonåren klädde jag mig i det jag gillade. Jag älskade färger och vågade ta plats. Men min historia kanske lite liknar sagan om den fula ankungen. Även om jag inte ansågs vara ful så var jag aldrig söta flickan som barn. Jag blommade inte ut förrän i tonåren, då jag förbluffad började känna av att jag låg bra till hos många killar. Innan dess såg jag lite ut som en kille med ärvda kläder och tråkig frisyr. När jag började känna mig nöjd med mig själv i tonåren var ju det jätteroligt. Jag minns det som urhäftigt att någon visslade åt en eller att jag fick en komplimang.

Vågade inte vara mitt bästa jag

Men av någon anledning, troligtvis mycket av förmodad hänsyn till mina vänner, slutade jag att klä mig i de kläder jag älskade och tog på mig mer alldagliga alternativ. Jag klädde bara upp mig när det var fest eller utgång, och då ofta i jeans och en snygg topp. Klänning och kjol var ofta för överklätt för mig. Jag vågade inte längre vara mitt bästa jag.

Vill våga se het och sexig ut

Detta beteende har jag försökt bryta i många år nu men det är svårt. Tänk att det ska vara så svårt att våga vara det bästa av sig själv. Jag fascineras av program som Trinny och Susanne där personer verkligen får chansen att ta fram det bästa av dem själva, utseendemässigt.

Att hitta knepen som passar just dem. Att våga se het, snygg eller stilfullt sexig ut brinner jag verkligen för och vill gärna bli ännu bättre på det. Samtidigt finns mitt gamla tänk kvar i bakhuvudet och påminner mig om att inte sticka ut för mycket eller se för bra ut.

Inte bara för min skull

Nu är det inte bara för min egen skull jag gör mig fin och ser till att hålla uppe ett snyggt yttre. Det är nästan lika mycket för min man som jag gör det. Dels så har han uppmuntrat mig till att visa upp mitt bästa jag för att han vet att jag mår bättre av det.  Jag sminkade mig aldrig mer än till fest eller till något speciellt tillfälle förrän jag var nästan 30. Min man kunde reagera på och undra varför jag inte vågade visa MIG mer. Varför jag inte vågade glänsa.

Vara vackra för varandra

Vårt förhållande mår också bättre av att vi båda ser till att hålla oss vackra och välvårdade för varandra. Inte bara inför varandra, utan även inför vår omgivning. Jag tror att det är ett misstag många gör att de inte håller fast vid sitt bästa jag som de gjorde när de träffades. Självklart åldras man och förutsättningar förändras, men man kan alltid hitta sitt bästa jag. Det är ändå så att man själv i stor utsträckning kan påverka hur man ser ut, utan varken operation eller excesser.

Behövs motivation

Sen krävs det ju motivation för att göra det. Om min partner inte ser till att hålla sitt bästa jag uppe, då känns det ju mindre motiverande för mig att hålla mitt bästa jag uppe. Så i mångt och mycket handlar det om att det är med ömsesidig respekt och omtanke man vårdar sig själv. Och inte minst så känns det som att sexlivet blir bättre med lite piff på utsidan och det ger ju också bra motivation. 😋

Att vara jag räcker

Faktiskt har jag det lite som ett stående nyårslöfte inför varje år att våga blomstra mer. Att vårda sitt bästa jag betyder inte att man drar det så långt man kan. Nuförtiden kan man ju förbättra sitt utseende på konstlad väg hur mycket som helst, men frågan är då hur mycket jag det skulle vara kvar? Det är såklart en sak om man på kirurgisk väg återställer funktioner eller utseenden som man haft. Men om man ändrar på sitt utseende för att bli ”snyggare”, då är jag rädd att man kanske tappar det jag som man var när förhållandet inleddes. Därför har jag alltid varit lite skeptisk till plastik-kirurgi där man lägger till ett nytt utseende och förändrar ”jaget”.

Mitt bästa jag är det jag ser

Mitt bästa jag är det jag som uppenbarar sig i spegeln när jag känner mig som mest snygg på utsida och insida. Och min kvinnliga insida mår som bäst när jag vårdar min utsida. Sen har vi ju alla en favoritvinkel när vi ser oss själva i spegeln. Det är så som jag föreställer mig själv. Jag ser såklart inte alltid ut så och det är jag medveten om. Men när jag känner att jag är mitt bästa jag, då är jag faktiskt riktigt het. 😉

Läs också:31

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00