ANNONS
PersonuppgifterCookies

122. Varför äventyra med fler i sängen?

/

Liws äventyr

,

Liws tankar

,

Sedan jag började berätta om min mans och mina trekantsäventyr har jag fått ett och annat ifrågasättande, även om de varit varsamt formulerade. Jag kan till viss del känna igen den skepticism för det här med att blanda in fler i en parrelations sexliv. Även jag har spekulerat i huruvida såna här sexäventyr är bra för ett förhållande.

Lätt att vara skeptisk

Alldeles oavsett så är det alltid intressant att ta del av andras erfarenheter och tankar. Ofta är det ju dock så att de som ifrågasätter aldrig själva varit i närheten av att testa något liknande själva. I mångt och mycket tror jag att de som är skeptiska ser kombinationen med ett lyckligt förhållande och en lyckad trekant (eller fyrkant) i ett och samma paket som en omöjlighet eller utopi. Det kan jag helt och fullt förstå och känna igen från hur mina egna tankegångar gick för några år sedan. För egen del så fanns det en rädsla inblandat också. En rädsla för att känna att det inte skulle duga med bara mig och min man längre.

Två ska det vara! Så är det bara

Två ska det vara vid sex! Det känner alla till. Den världsbilden har varit så inpräntad i min hjärna. Kanske har det bidragit att mina föräldrar hållit ihop i alla år med kärleken i behåll. Och jag vill fortsatt leva två och inget annat, men det utesluter inte ett tre- eller fyrkantsäventyr. Allt är, skönt nog, inte svart eller vitt. Och vem vet, kanske mina föräldrar haft sina äventyr som fått kärleken dem emellan att hålla i sig? 😉

Såg det inte som ett alternativ

Hur som helst så har jag tidigare mest bara undrat varför. Varför äventyra våra känslor för varandra bara för lite sex? Vad skulle syftet vara? Sex med andra än oss själva riskerar att blanda in känslor och trassel och kanske en otrohetskänsla därtill var mina tankar.

Kan jag älska min man villkorslöst och samtidigt ha sex med en annan man? Tveksamt kände jag. Detta är nog helt naturliga tankar att ha när man aldrig levt annat än i tvåsamhet. Utfallet av ett trekantsäventyr är svårt att föreställa sig och såklart är det lite läskigt.

Gäller att ha rätt anledning

Jag tror att det är vanskligt att ge sig in i ett sexäventyr om det redan är svajigt i förhållandet. Jag skulle inte rekommendera alla förhållanden att bjuda in fler till sänghalmen. För det är en riskfylld väg där det kan dyka upp många gupp på vägen. Och då gäller det att ha ett stabilt förhållande som inte kör i diket. För vår del så har vi knappt känt av några gupp. Kanske för att vi hela tiden har pratat och diskuterat och jobbat med vi-tiden parallellt med detta äventyr. Vilket gjort att vi kunnat känna en trygghet i varandra. Därför har det inte nött på vårt förhållande utan faktiskt istället, som jag nämnt tidigare, berikat vår relation mycket och skapat nyförälskelse. Vi har väl även haft tur i valet av man.

En viktig detalj vid äventyr

Det finns en utmaning med att ha upprepade trekanter. Nu har vi bara haft två tillfällen, men för oss har det varit ytterst nödvändigt att ge oss själva extra tid innan och efter varje träff. Det har känts viktigt för oss att dessa äventyr aldrig får ersätta ”vi-tid”. Innan och efter en träff vill jag ha en härlig sexuell stund bara med min man. För oss har detta varit en viktig detalj i våra trekantsäventyr. Det har krävt mer energi och tid, men betalats tillbaka är jag säker på.

Går att leva utan trekanter

Nu är det så att vi mycket väl skulle kunna leva utan att blanda in andra i vårt sexliv.

Den största kicken är nog att min mans och min resa tillsammans i allt detta gett så mycket. Där ingår ju också denna blogg. Vi har framförallt blivit duktigare på att ha roligt ihop, vara mer levande, prata och skratta sedan vi började busa till det med sexäventyr. Jag har ju även utvecklats sexuellt på ett häftigt sätt. Mr Utvalds närvaro har eggat oss båda enormt. Och även om det är min man som rent fysiskt är den som hittat alla mina nya spännande punkter, så vet jag inte om det behöver vara så i ett eventuellt kommande äventyr. Men det var jättehäftigt att det var så i våra trekanter med Mr Utvald.

Större risk med vardagslunken

När man levt länge ihop, som vi i ca 10-15 år, då ser jag lika mycket risk i att lunka på i vardagslivet utan sexuellt underhåll. Att sexet blir mer och mer sällsynt och/eller rutinmässigt är enligt mig en lika stor risk om inte större än att våga sig på att busa till det med ett sexuellt äventyr någon gång. Sexäventyren har ökat vår vi-tid och gett oss ett gemensamt projekt som svetsat oss samman. Och även om vi skulle sluta med äventyren så kommer vi alltid ha våra trekantsupplevelser med oss i våra fantasier. 

Både ha kakan och äta den

Det finns ju ett gammalt visdomsord som säger att man inte både kan ha kakan och äta den. Så bra kan det liksom inte vara. Men om man blandar in en extra kaka och äter upp den och behåller den andra. Då kan det faktiskt fungera och bli riktigt bra 😉 

Läs också:7

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00