ANNONS
PersonuppgifterCookies

106. Trygghet nyckel till bättre sex

/

Liws tankar

,

Samliw

,

Ibland tror jag att män inte alltför sällan får hålla igen sina innersta fantasier för att känna sig rumsrena. När jag själv då och då basunerat min kåthet genom att vädra min sexuella nyfikenhet och lekfullhet genom singelåren har detta bara uppskattas av de män jag mött. Det omvända kan nog mer riskera att avskräcka.

Viktigt att få vara sig själv

Just att kunna vara öppen med sina fantasier och den porr som eggar, hur mycket det onaneras och vad som skulle vilja testas tillsammans med sin partner har min man Love uttryckt som en viktig detalj med vårt förhållande. Han har varit i förhållanden, innan mig, där han fick smyga med sitt egna porrtittande och hålla en stor del av sina fantasier för sig själv. Följaktligen kände han inte att han kunde vara helt sig själv när han fick hålla igen delar av det sexuella, vilket var ett smygande som han tyckte var jobbigt. Själv har jag aldrig behövt smyga med mitt porrtittande och har t o m kunnat nämna det på första eller andra dejten utan negativ effekt.

Dubbelsidiga kvinnor

Jag älskar känslan av att ha ett mer oskyldigt yttre med en liten mystisk ton kombinerat med den mer vilda sidan som mitt alter ego innebär. Det är som att vi kvinnor kan spela mer med vår sexuella sida kontra vår vardagliga sida. Det finns en dynamik och mystik mellan dessa dimensioner som fascinerar både mannen och kvinnan tror jag. En man känns mer enkelspårig i vem han är och/eller kanske vem han får vara.

Tänk om män visste

Ibland kan jag inte låta bli att tänka tanken, tänk om fler män ”visste”. Jag tror en del män tänker tanken att när de väl har stadgat sig så kommer ju såklart en härlig trygghet men att sexlivet riskerar att stagnera i mer ospännande och rutinmässigt sex.

Men jag tror faktiskt det kan vara precis tvärtom om bara mannen trycker på rätt knappar. En trygg kvinna är nog den som kan känna sig mest sexig och våga ta ut svängarna i sexlivet.

Känna kärleken besvarad

Jag minns när jag träffade min man och vi bara hade träffats en kort tid. Rätt som det var bara överväldigades jag av en enorm trygghetskänsla kombinerat med en stark kåthet. Jag kommer ihåg känslan än idag. Det var en väldigt speciell känsla och det var en så märklig men mäktig kombination. Det var bildligt talat som om någon skjutit Amors pilar i mitt kön. Detta hände en kväll då jag, utifrån hur min man agerade och var, verkligen kände att jag var hans ”one and only”. Han sa inget om det men han visade det. Jag kunde efter flera år som mer eller mindre singel, och ofta kär i kärleken, äntligen känna mig trygg i att min kärlek var besvarad. Med detta kom en obeskrivligt härlig kåthet på köpet.

Min mans mönster i dejtingvärlden

Min man har berättat att han i dejtingvärlden gav det en månad med en tjej han hade intresse för innan han blev stressad. Därefter ville tjejen ofta höra orden ”jag älskar dig” vilket min man inte kunde förmå sig att säga då han sällan hade de känslorna och därför gjorde slut. Hans tidigare kärleksliv utgjordes i stort sett enbart av sådana korta förhållanden bortsett från några enstaka längre undantag.

Som mitt fast omvänt

Jag kan känna igen mig i detta lite, fast det omvända. För att ta steget från några sextillfällen till att ”släppa loss hela mig sexuellt” behövde jag ofta ha mer. Jag strävade nog efter att få höra att det var vi under singelåren för att få den trygghet som jag behövde för att släppa loss min innersta kåthet.

Kåthet utan trygghet är för mig ganska begränsat även om det såklart kan ske och har skett. Men då har sexet inte gett mig det som krävts för att komma. Jag har insett med åren att kåthet med trygghet gör mig till en sexälskande människa och det får mig att må väldigt bra.

Trygghet är nyckeln till att våga

Att ta in en extra person (”levande dildo”), som vi nu gjort ett par gånger, behöver inte innebära otrygghet. Jag tror den otrygga delen i trekantstanken är en stor anledning till att inte fler kvinnor går igång på denna idé mer i realiteten. Så var det i alla fall för mig. Så ett tips till er män som önskar ha en trekant, eller fyrkant, med er käraste. Gör henne trygg i tanken kring det, och i praktiken. ☺

Detta med trygghetens betydelse är något jag berört tidigare i inläggen ”Vägen till vår trekant” och ”Kåthet hos män och kvinnor ter sig olika”.

Läs också:31

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00