ANNONS
PersonuppgifterCookies

93. Prata om ex eller inte?

/

Liws tankar

,

Ibland dyker det upp en del intressanta frågor bland kommentarerna till mina inlägg, som ger upphov till nya inlägg här på bloggen. En sån kommentar som jag fick för ett tag sedan handlade om ex och hur mycket man i ett förhållande vill prata om det. Oavsett hur man ser på sina egna ex och partners så har dom ju en viss inverkan på förhållandet. För de flesta så är nog den inverkan tämligen obetydlig och ofta medvetet så.

Saker som bör förbli osagda

Frågan jag fick väckte lite tankar hos mig. Jag har skrivit lite grann om ex här på bloggen. Det har ju då handlat om saker som inte fungerat så bra kring det sexuella. Såklart fanns det saker i dessa tidigare förhållanden som ändå fungerade jättebra, annars hade de ju aldrig uppstått eller hållit från första stund. Men jag vill inte ge den delen så stort utrymme när jag pratar om ex. Från det att förhållandet tagit slut så har det ju varit bekvämt att fokusera på det negativa för att på något sätt bekräfta för sig själv att det var bra att förhållandet tog slut.

Ut på djupt vatten

Vi pratar inte mycket om ex jag och min man. Ibland kan jag bli nyfiken och fråga min man någon osexig detalj om ett ex. En gång gav jag mig dock ut på djupt vatten och frågade min man om hans gamla ex-flickvänners orgasmer. Som ni ju vet har jag ju fram till nyligen tagit längre tid på mig att komma och för att gå ännu längre tillbaka haft tämligen svårt att komma. Det är ju nästan som att be om trubbel att då fråga om hur exen kom. När han började berätta kom jag på mig själv att inte riktigt vilja höra svaret. Jag lyssnade, men har sedan dess inte varit nyfiken på detta mer. Jag mådde inte bra av att höra i detalj om “feel-good-stunder” mellan min man och hans ex. Men troligtvis behövde jag fråga för att inse det.

Jag väljer att berätta

Min man frågar aldrig eller väldigt sällan mig om mina ex. Men jag berättar ibland självmant, då jag känner att jag vill att han ska veta vissa saker. Nästan alltid sätter denna information min man i bra dager då mitt sexliv slog ut i blom först då jag träffade honom. Men ibland kan det också vara detaljer som säger mycket om hur jag fungerar och vad jag trivs eller inte trivs med. Så därför berättar jag ibland och min man verkar inte tycka det är jobbigt.

Min man lyssnar gärna

Nu är ju min man Love inte alls svartsjuk av sig och kan ju dessutom gå igång på att fantisera om mig som hotwife och att jag har sex med någon annan. Så jag har förstått att han,  i viss mån, gärna tar del av historier om mitt sexliv innan han kom in i bilden. Men han har nästan aldrig själv frågat om det utan låtit mig berätta på eget initiativ. Det kan ju kanske vara så att han lett oss in på samtalsämnen som inbjudit till att ta upp tidigare erfarenheter. Han vet ju dock att jag själv har lite svårt för att höra om hans ex och vad de har gjort. Så då blir det ju kanske lätt att det blir jag som delar med mig av mina erfarenheter istället. 

Jämförelser kan slå tillbaka

Men romantiska detaljer eller smaskiga sexiga sådana, som finns i alla förälskelseförhållanden där sex är inblandat, tror jag ska stanna i den relation de tillhörde. Att jämföra männen i ens liv kan jag möjligtvis göra i mitt egna huvud, men jag tar det inte till diskussion med min man.

Det är lätt hänt att jämförelsens våg slår tillbaka åt fel håll. Kan man undvika att jämföra så är det nog bra, men det är ibland väldigt frestande med jämförelser.

Nu är nu och då var då

Samtidigt så finns det sällan någon mening med att jämföra. Nu är nu och då var då. Och det som passade då kanske inte passar idag. Däremot så är det självklart så att ens tidigare erfarenheter och upplevelser skapat den man är idag och genom att känna till bakgrunden så har man ju kanske lättare att förstå den person man lever med och älskar idag. Så det kommer alltid vara en avvägning hur mycket man kan berätta och be om att få veta.
Läs också:51

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00