ANNONS
PersonuppgifterCookies

88. Frikort – Ett valfritt ligg

/

Liws fantasier

,

Liws tankar

,

Det finns ju något som heter frikort. Dvs en, oftast hypotetisk, tankelek om vem i hela världen man skulle välja att få tillåtelse att ligga med om man bara fick välja en person. Tanken är ju att frikortet ska vara en kändis, way up there, som man sannolikt aldrig kommer att träffa. Men om man nu, mot all förmodan skulle göra det och kändisen ifråga skulle vilja ha sex med en så vore det tillåtet. Fast det kanske i praktiken ändå bara är på en fantasinivå. Oavsett vad så säger det en hel del hur man resonerar. 

Frikort och svartsjuka

En bekant och hennes partner fick en gång frågan om frikort och när det blev mannens tur att svara på frågan om frikort så uttalade sig kvinnan innan mannen hann öppna munnen. Hon sa då att hennes man inte tycker några tjejer är speciellt supersnygga eller extra attraktiva utan han tycker alla är mer medelmåttiga. Hon förekom honom alltså och man såg hur han tvekade och troligtvis egentligen tänkte något annat. För mig var det ganska uppenbart att det fanns en underliggande svartsjuka hos kvinnan som lyste igenom i tron om att maken inte tyckte någon tjej var supersnygg (läs het) i hela världen. Men för dem var detta sättet att resonera nödvändigt för att inte väcka svartsjukan till liv.

Olika tankar om frikort

Min man och jag tänker olika när det kommer till frikort. Som ni vet har jag svårt att se på en människa bara i rent sexuellt syfte (undantag är ju trekantsäventyret). Så mina frikort är ändå personer som verkar som min typ av män både till kropp och sinne. Min man ser bara detta med frikort som hans typ av kvinnor han sexuellt dras till.

Mitt frikort är Jon Snow

Mitt frikort sedan en tid tillbaka är Jon Snow från Game of Thrones, dvs Kit Harington som skådespelaren heter. Mycket tack vare kärleksscenen i grottan tillsammans med Ygritte. Men han har konkurrens om frikortet från Gerard Butler (speciellt från filmen PS I love you) och svenska skådespelaren Jonas Karlsson (scen från filmen Miffo). Den sistnämnde till stor del för att jag tycker att han är en väldigt duktig skådis men såklart också för hans utseende.

Inte helt orealistiskt längre

Sen kan man ju kanske tänka att efter våra små trekantsäventyr senaste tiden så kanske det där med frikort inte är lika hypotetiskt längre. Tidigare skulle det inte funnits på kartan att jag hade legat med Kit Harrington även om jag hade träffat honom och fått tillåtelse att utnyttja frikortet. Nu finns ju inte riktigt den barriären längre och då får ju frikortet helt plötsligt en lite mer realistisk innebörd. Samtidigt så är ju sannolikheten extremt liten att frikortet skulle komma i spel. Men själva tanken och fantasin blir ju onekligen lite mer verklighetsanknuten.

Min man har ju också frikort

Min man har ju såklart också angett sina frikort. Fast han tenderar mer att byta frikort då och då. Från början hade han länge Alyssa Milano som frikort. Men med tiden bytte han till Scarlet Johanson, som han tycker verkligen utstrålar sex. Vilket jag kan hålla med om. Men på senaste tiden verkar Ellen Bergström har dykt upp i diskussionen. Men det är nog ändå fortfarande Scarlet som är hans frikort. Och så länge det är det känns det ganska tryggt. Skulle Ellen få frikortet får vi nog betona att det bara är rent hypotetiskt för det skulle nog komma lite för nära för min smak. 😉

Har ni diskuterat frikort med er partner eller vänner? Vilket är ditt frikort?

Läs också:55

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00