ANNONS
PersonuppgifterCookies

83. Små barn små bekymmer…

/

FamiljeLiw

,

Samliw

,

När man är mitt i småbarnsstressen och hör orden ”små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer” är det lätt att rynka på näsan och tänka att de vet ju inte vad de pratar om. Det kan väl inte bli värre än så här? Jo det kan det nog. Och vi har nu börjat få smaka på lite förpubertet och barn som ifrågasätter sådant de inte ifrågasatt tidigare.

Kvällssex trots trötthet

Maken och jag har varit väldigt trötta i veckan som gått och sex har ens knappt varit på tal. Det är som om hösten sprungit ikapp oss och slagit till med full kraft. Men i helgen som följde kände vi dock för att få till det. Dagtid fanns lusten, men inte tiden utan barn. Och på morgonen skulle vi iväg på ett eller annat håll både lördag och söndag. Så kvällen fick vara lösningen. Även om vi var trötta i ursprungsläget.

Vill ha barnen i säng tidigt

Vi tänkte i gamla banor som vi alltid kunnat göra med enbart mindre barn i hemmet. Det fick denna helg räcka med uppemys en kväll för barnen och den andra kvällen fick de gå i säng senast halv 9. Det har tidigare aldrig varit något problem.  Men nu helt plötsligt börjar den äldsta ifrågasätta varför de skulle lägga sig tidigare när det inte är någon skola att gå upp tidigt till dagen efter. Vilket i och för sig är en bra invändning. Samtidigt så brukar inte våra barn sova speciellt länge på morgnarna i alla fall. Men det kanske är för att vi varit ganska duktiga på att få dom i säng tidigt fram tills nu. 🙂

Barn börjar ifrågasätta ologiska regler

Hur som helst så blev vi lite ställda av ifrågasättandet och hade inte så mycket annat svar än bara ”Därför!”.  Och utan bra svar så dröjde sig den uppstudsige kvar uppe så att klockan hann bli över 10 innan vi kunde få fart tillsammans. I dessa lägen får i alla fall jag bara bestämma mig och kämpa emot tröttheten. Min make är mer kvällspigg och tycker sent sex kan fungera.

Soffsex funkar inte längre

Vi märker nu mer och mer att det finns behov för finurliga åtgärder och strategier vid sexaktiviteter. En förändring vi blivit tvingade till är att skippa ”soffsexet” i vårt vardagsrum som ligger vägg i vägg till vår 11-årings rum (!). Denna 11-åring har numer ändrat beteende och kan helt utan förvarning få för sig att springa på toaletten. Tidigare låg hon alltid kvar i sängen och ropade först. Detta är såklart en helt naturlig utveckling, men det gör ju att vi får utveckla vårt säkerhetstänk inför varje vuxenstund.

Förpassade till sovrummet

Vi får nu istället inta sovrummet med dörren öppen, hör och häpna. Sovrummet ligger tillräckligt långt från 11-åringens rum, så vi hör lätt om dennes dörr skulle öppnas. Min man verkar tycka detta fungerar något bättre än jag. Antingen hör jag sämre än honom eller bryr han sig helt enkelt inte lika mycket om något skulle höras. Det är att undvika att barnen ser något som är det viktiga.

Diskuterat olika säkerhetslösningar

Vi har diskuterat lite olika säkerhetslösningar och lite skämtsamt lyft t ex diverse larm som kan larma om ett barn kliver ur sin säng. Vi har dock inte hittat någon bra lösning. Så troligtvis kommer vi kanske landa i att vi helt enkelt låser in oss i sovrummet för att få vara i fred.  Men än så länge känns det bäst att ha dörren öppen och lyssna. Och vi måste införskaffa en nyckel till sovrumsdörren 😉 Dagen då de andra två också börjar lämna sina sängar helt utan förvarning är väl inte heller långt borta. Och ja då måste vi låsa in oss. 🙂

Vissa positioner känns säkrare än andra

Jag har numera upptäckt att val av ställning spelar in. Ställningar där man är längre ifrån varandra, som t ex bakifrån eller omlott med mig på rygg och maken på sidan fungerar bättre. Gosiga positioner som missionären och närgången sked går ju bort.  Med flåsande ljud i örat hör jag liksom inget annat. Tanken på att det helt plötsligt kan stå ett barn i dörröppningen stressar mig lite. Min man tänker nog inte på det lika mycket. MEN en dag kommer ju den äldsta börja bli mer medveten och förstå och inte vilja närma sig, men där är vi inte än…

Läs också:36

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00