ANNONS
PersonuppgifterCookies

81. Bra sexliv, går det i arv?

/

Liws tankar

,

Varifrån jag har fått mitt sexlystna alter ego har jag undrat många gånger. Det är så starkt i mig den där sidan som alltid kommer sträva efter ett bra sexliv. Oftast är jag bara väldigt stolt över denna sida hos mig själv, men ibland småskäms jag lite över denna starka strävan.

Stark drivkraft

Även om jag är nöjd med mitt sexliv och njuter av det så finns det alltid en strävan efter att utveckla det till något ännu bättre. På något sätt så känner jag att det kanske ligger i ett bra sexlivs natur att vilja utveckla sexlivet. Därmed inte sagt att jag överger det gamla beprövade. Det är snarare så att vi adderar mer ingredienser för ett rikare sexliv. Detta är en drivkraft som nästan är i nivå med min drivkraft att sörja för att mina barn ska få ett bra liv och bli vettiga människor som visar respekt för andra.

Generande föräldrar

Mina föräldrar har nog alltid haft ett bra sexliv, även om de inte skröt om det till mig som liten. Men så länge jag kan minnas, i vuxen ålder, har de lite generat gjort det. I yngre år, när jag var runt 20, blev jag generad av mina föräldrars sexuella oblyghet när de berättade att de njöt av varandra. Idag ser jag det som en av de finaste gåvorna eller beteende jag fått av dem.

Vad är ett lyckligt förhållande

När min mamma fyllde 60 år, och hon firade det med den närmsta familjen på ett ställe med god mat och vin, kom frågan till mina föräldrar om vad nyckeln till ett lyckligt förhållande var. Min mamma berättade då att de alltid hållit igång sitt sexliv, på ett eller annat sätt. De har passat på att gå in på en toalett på resa med barnen, eller njutit av varandra när duschen ändå var på.

På ett eller annat sett har de smugit undan för en snabbis även när omständigheterna egentligen inte tillät det. Att busa till det och hålla glöden vid liv, det var hennes spontana råd.

Bra sexliv är inget att skämmas över

Jag vill såklart undvika att mina barn ska komna på oss när vi har sex. Men om det skulle ske så kommer jag vara ärlig med vad vi gjorde/gör. För skäms jag för att vi har sex så kommer jag i och för sig kanske underlätta den direkta pinsamma känslan hos mina barn, men jag kommer sätta fel spår i dem. Det säger mig min erfarenhet. Jag vill inte att de ska förknippa sex med skam.

”Familjen är värre”

Jag såg för en herrans massa år sedan en film som berörde mig, just förknippat med föräldrar och sex. Filmen heter ”Familjen är värre” och är del två av tre filmer med Ben Stiller i huvudrollen. Han har två föräldrar som är väldigt frisläppta när det kommer till sex och närhet. Vilket blir extra pinsamt då hans svärföräldrar bjuds på besök, som i motsats är väldigt tillknäppta med samma ämne. Barbara Streisand och Dustin Hoffman spelar föräldrarna och de påminner bl.a sin son att det är så viktigt att hans tjej får komma ibland och de visar själva oblygt sin sexuella energi till varandra. Det är lite överdrivet, men samtidigt så skönt. Jag bara myser när jag ser det även om jag också skäms lite. I slutändan ”vinner” också den lekfulla sidan mot svärföräldrarnas stela.

Den perfekta dagen

Min pappa skriver en hel del, men mest för sig själv. En gång hade han skrivit om en dag i hans 70-åriga liv och lät mig läsa det. Det stod att han började just denna dag med att älska med sin fru och att det var tillfredsställande och en gåva att kunna göra.

Det är klart jag blev lite generad när jag läste hans ord, men samtidigt beundrade jag att han vågade stå för detta naturliga faktum inför sina barn. Det är min dröm, eller en av dem i alla fall, att ha ett bra sexliv med lagom frekvens när jag är 70 år. Vem kan inte ha den drömmen, om man får ha hälsan i behåll?

Läs också:33

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00