ANNONS
PersonuppgifterCookies

80. Tillfälliga avbrott i sexmaskineriet

/

Liws tankar

,

En förutsättning för att sex ska fungera och bli bra är ju upphetsningen. Tänder man inte så är det kört. Så enkelt är det. Och det är ju klart att de flesta förändras med tiden. Partnern som man gick igång på för 10 år sedan kanske har förändrats till något som man har svårt att tända igång på idag. Dels förändras man fysiskt men också kanske till sättet att vara. Men ibland kanske det är en tillfällig förändring som gör att man har svårt att tända som förr.

Dagens dilemma

Härommorgonen lyssnade jag på Mix Megapols programpunkt ”Dagens dilemma”, det handlade om en man som inte tände på sin fru längre, 6 månader efter de fått sitt första barn. Det är klart det är lätt att vid första andpusten tänka: vad knäpp han är, ge det tid. Men mannen ville ju tända på sin fru och bad därför om råd och tips kring hur han kunde få sin lust att öka. Kanske var han också rädd för varför den minskat.

Brösten blev tillfällig no-go-zon

Vid andra andpusten tyckte jag inte frågan var så konstig, då jag själv minns tankar min man hade 6 månader efter vi fått vårt första barn. Min man kände aldrig någon connection med mina bröst under amningsperioderna. Han kände att brösten då inte var hans att leka med utan tillhörde barnet. Det var som att de var asexuella och han ville inte kyssa dem. Som tur var gjorde inte detta mig något då jag inte var bekväm med att riskera att det skulle kunna läcka något därifrån. Jag hade då nästan alltid bh på mig när vi hade sex, av eget val.

Jobbigt att ta ett nej

Jag får sällan nej från min man när jag frågar om vi ska ha sex, men det hände några gånger där runt 6 månader efter första första barnet hade kommit.

Att först se mig sitta och amma och även vara den som hjälpte till att rapa och skifta bröst var helt enkelt inget bra förspelet för min man. Jag vet att det var jobbigt de där gångerna jag ville, men han inte hade lust. Jag var ju extra sårbar efter att ha fått barn och allt. Men det berodde ju inte på att han inte älskade mig, utan på den mammaroll med rinnande bröst som jag trätt in i.

Lättare med barn nr 2 och 3

Med de andra två barnen var dock inte detta ett problem. Jag var mindre känslig då tror jag och hade redan äntrat mammarollen och lämnat sexiga fria Liw som aldrig haft rinnande bröst. Det var helt enkelt ingen big deal längre.

Amningen dämpade sexlusten

Att min kropp förändrades med 10-15 kg extra spelade inte min man någon som helst roll. Han tände lika mycket på mig sista veckan innan förlossningen som innan jag var gravid. Men just att hoppa från amning och blött överallt till att ha sex var känsligare. Han vet inte riktigt varför.

Behöver hitta bränsle och tändvätska

Så visst kan det vara så att man ibland hamnar i perioder då man har svårt att tända till. Och det behöver kanske inte vara något permanent problem. Men om det inte känns som något övergående då behöver man nog aktivt ta tag i problemet. Det sitter nog mest mentalt i vilket fall. Det gäller att hitta bränsle och tändvätska… 🙂

Läs också:28

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00