ANNONS
PersonuppgifterCookies

62. ”Are you the one” gör mig nostalgiskt varm

/

Liws tankar

,

SingelLiw

,

Då var en glad men lite hektisk midsommar över. Midsommar är ju inte riktigt som förr när man var singel. Men det ger lätt lite nostalgiska flashbacks ibland, vilket är något som jag också kan få från diverse dejtingprogram. För några veckor sedan råkade jag snubbla in på dokusåpan ”Are you the one” på TV3 som sändes i våras. Jag hade inte så stora förväntningar men fastnade relativt snabbt efter bara några avsnitt. Det slutade med att jag såg alla 30 avsnitt på drygt en vecka…

Gillar dejtingprogram

Jag har aldrig gillat dokusåpan ”Paradise hotel”, men har alltid älskat svenska programmet ”The Bachelor”. En väninna nämnde i förbifarten ”Are you the one”, men hade själv inte fastnat för det. Och när jag satte på första avsnittet tänkte jag att det här är nog verkligen en blandning av ”Paradise hotel” och ”The Bachelor”, men trodde inte det skulle passa mig. Men ju mer jag såg desto mer fastnade jag och kände likheterna med ”The Bachelor”. Ni vet när man börjar följa något man gillar, ja då finns all tid i världen för detta. Jag har alltid gillat dejtingprogram och ”Are you the one” kände jag hade en speciell touch som jag gillade.

Nostalgi över dejtinglivet

Jag har ett nostalgiskt skimmer över den tid då man dejtade och sökte kärleken. Egentligen var det ju en ganska jobbig period. Inte minst sexuellt. Samtidigt så kan jag se tillbaka på spänningen och hoppfullheten som man ofta upplevde under dejtingperioderna. Även den uppmärksamhet som man fick av intresserade män och pojkar. Jag skulle absolut inte vilja tillbaka till det livet, men jag drömmer mig gärna nostalgiskt tillbaka. Det är väl kanske det som gör att denna typ av program är så populära. Inte minst bland medelålders kvinnor som mig.

Hånglet var viktigt för mig

Något av det mest spännande under dejtingperioden var ju också nyfikenheten kring att hångla med ny person. Just hångel är ju något som jag verkligen älskar. Och lyckades jag träffa någon som verkligen kunde hångla så låg den bra till för att gå vidare till nästa steg.

Även de som inte var lika bra på att hångla kunde såklart gå vidare till nästa steg. Men ska man svepa undan fötterna på mig så måste man kunna hångla! Att ha sex med en ny person var såklart också spännande. Men för mig var det nog hånglet som jag uppskattade mest.

Annorlunda i positiv bemärkelse

Hur som helst så var det i ”Are you the one” så härligt att se ett ungt gäng vara så fina mot varandra. Även om det blev irritationer i detta program också. Men det byggde liksom inte på bråk och det gillade jag verkligen. Att det var så berodde till huvudsak på programmets upplägg. Alla de 20 personerna hade ett förenande mål att para ihop 10 par som på pappret var varandras ”perfect match”. Om de lyckades så skulle de vinna 1 miljon kronor. Det gemensamma målet gjorde att de tänkte på gruppens bästa före den enskildes bästa. Det gör enorm skillnad, jämfört med andra dejtingprogram där det bara finns en vinnare.

Personlighetstyper

En annan intressant och spännande sak med denna serie var att det fanns två känslomässiga delar. Dels en ”på pappret perfect match” och en ”utanför spelet perfect match”. Dvs att de fick känslor för en person som de inte var en perfect match med enligt pappret. Detta var nog lite förvirrande för en del deltagare, fick jag känslan av.

Vem hade jag varit i ”Are you the one”?

När jag ser på ett program som ”Are you the one” kan jag inte låta bli att analysera både det ena och det andra. Vem är jag själv mest lik, vem hade varit min match? Den man jag mest såg mig med, om jag varit singel, var den äldste av dem. Han såg i alla fall äldst ut. Det beror väl dock främst på att jag nu själv var mer än 10 år äldre än de flesta i huset. Hade varit lite otippat att slänga in en ”MILF” som mig i den samlingen. Haha. 😀

Kärlek i verkligheten?

Det verkade uppstå ganska mycket starka känslor i detta program, både sexuella men även personlighetsmässiga matchningar. Om det blev kärlek mellan några i förlängningen är såklart svårt att veta. Såvitt jag vet så är det bara ett par som håller ihop fortfarande och de var inte en perfect match. Men det verkade vara ett bra gäng som byggde härlig vänskap.

Programledare gör sitt till

Sen måste jag också säga att det har en viss betydelse vem som är programledare för ett sånt här program. I det här fallet så var det Martin Björk som var programledare. Och personligen så har jag alltid gillat honom av någon anledning. Kanske för jag tycker att han ser mycket bra ut och har vad man skulle kunna kalla en sex appeal som attraherar mig. Jag såg en hel del på fråga Olle när det började sändas och då var ju Martin Björk med där som programledare. Jag attraheras av män som vågar prata om sex. Det är en genväg till min kåthet.

Så ”Are you the one” kan jag varmt rekommendera för er som gillar dejtingprogram 😃…och om ni som jag har en nostalgisk ådra som kittlar…

Du hittar den här:
https://www.viafree.se/program/reality/are-you-the-one-sverige

Läs också:25

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00