ANNONS
PersonuppgifterCookies

61. Sex och sex. Hur mycket sex har vi egentligen?

/

FamiljeLiw

,

Liws tankar

,

Samliw

,

Efter de senaste inläggen här på bloggen där jag berättat om hur vi haft en trekant och fått orgasmer till höger och vänster, så känns det som att vi behöver komma ner lite på jorden igen. Jag kan tänka mig att många som läser bloggen kan ha fått en uppfattning om att jag och min man fullkomligt badar i sex och har sex hela tiden. Men så är det inte i verkligheten.

Familjelivet begränsar

Vi lever ju ett högst normalt familjeliv med jobb och 3 ungar, hus och hund att ta hand om. Så möjligheterna till att få stunder över tillsammans för sex är ju ganska begränsade. Det är ju helt enkelt lite besvärligt att få till det när man har barn i huset. Detta gör att vi i snitt kanske har sex 1-2 gånger i veckan. Givetvis ökar frekvensen när vi har semester eller är iväg på weekends. Ska vi ha sex oftare så måste vi ha mer tid. Snabbisar har vi i regel inte haft ut så mycket av. Mycket beroende på att vi båda tar lite längre tid på oss att komma och är ganska måna om att känna oss fräscha när vi ska ha sex.

Långt ifrån sex dagligen

Jag och min man har aldrig vad jag kan minnas haft sex dagligen under några längre perioder om vi bortser från första tiden tillsammans. Vi har i perioder haft omkring 2 veckor mellan sexet men mestadels har vi haft det ungefär 1 gång/veckan i snitt. Sedan jag startade denna bloggen har vi det 1-2 gånger i veckan, då mer kåthet naturligt pockat på i och med allt skrivande och fantiserande.

Men det funkar för andra?

När vi gör oss barnfria och får en eller två nätter själva ihop brukar det bli sex både tre och fyra och fem gånger.

Då prioriterar vi gärna sex. Vi är ju inga snabbisar så det går ju alltid minst en timme när vi har sex. Samt ofta tid innan för att duscha. Och eftersnacket missar vi inte gärna. Det älskar jag. Vi vill gärna komma vid sex även om det såklart ibland blir undantag från detta. Så för oss hade sex en gång om dagen aldrig fungerat. Visst kan vi ta ”en snabbis” ibland, men det är mer bara någon gång ibland om vi ska vara helt nöjda. Jag tänker att de som har sex varje dag måste nog komma lättare än vi gör eller helt enkelt inte nå klimax varje gång…

Normala enligt undersökningar

Ska man se till undersökningar som gjorts så verkar vi vara ganska normala vad gäller hur ofta man som par har sex. I snitt verkar par ha sex 1-2 gånger i veckan. Läser man i forum så kan man ju dock få uppfattningen om att de flesta har sex oftare än så. Jag har sett många trådar genom åren, där det frågas om hur ofta folk har sex. Ofta är det de extrema som skriver mest, vilket blir lite missvisande. Jag läste en tråd häromdagen där de flesta svarade antingen att de hade sex sällan eller aldrig eller att de hade sex dagligen eller flera gånger om dagen. De som representerade mellanskiktet  med 1-2 gånger i veckan var inte speciellt många, även om det ju egentligen borde vara det vanligaste. Men det är väl inte tillräckligt uppseendeväckande och utstickande för att få folk att svara det.

Hellre kvalitet än kvantitet för mig

Vi har ett vänpar som vi diskuterat just sexfrekvens med. De har sex oftare än vi. De verkar dock bara ha sex väldigt korta stunder, vilket låter behändigt. Men för mig hade det inte funkat då jag tycker kvalitet går före kvantitet.

Att ha sex hyfsat frekvent är bra för ett förhållande, det är jag övertygad om. Men att bara bocka av det känns ju i längden inte speciellt sexigt, även om jag kan förstå att det kännas bra ibland. Om båda i ett par kommer lätt och man inte har behov för varken duschning på förhand eller eftersnack så är det nog frid och fröjd. Alla är vi ju olika och har olika preferenser och förutsättningar.

Efternjutning  och längtan är viktigt

Själv vill jag gärna suga på karamellen några dagar efter bra sex. Jag drömmer mig tillbaka och vill behålla minnet färskt i huvudet. Jag vill även ha någon dag att längta efter sex här och där. Längtan är viktig för mig. Och egentligen har vi kanske lika mycket sex som många av de som har sex oftare om man räknar i tid istället för antal tillfällen.

Att ha sex med sig själv är underskattat

Både jag och min man är också i behov av ensamstunder med onani där vi får ta hand om oss själva på egen hand. Jag har mycket lättare att fantisera när jag onanerar än när jag har sex tillsammans med min man. Och jag har behov av att fantisera. Det ger mig en längtan till sex. Så att onanera på egen hand när man är i ett förhållande tror jag är underskattat.

Onani–längtan–sex–efternjutning. Så går det runt som ett hjul för mig. Alla delar måste få sitt utrymme lite då och då.😊 Med tre barn, jobb, onani, efternjutning och längtan blir det för oss lagom med sex 1-2  gånger i veckan med lite variation.

Vad är lagom för dig/er?

Läs också:36

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00