ANNONS
PersonuppgifterCookies

45. Helt perfekt – En tv-serie som sticker ut

/

Liws tankar

,

Senaste veckan har jag plöjt igenom 8 avsnitt av den nya tv-serien ”Helt perfekt” på kanal 5. Jag hade på förhand hört två väninnor tycka till om serien. Den ena tyckte inte den var något speciellt alls och sa väl inte riktigt varför. Den andra tyckte den var mycket bra och fyndig och berättade att den tog upp pinsamma situationer. Hon gav några roliga exempel så jag blev nyfiken. Men jag hade ingen aning om vad som väntade mig när jag började titta. Det visade sig vara en serie som handlar jättemycket om sex och hur man i vardagen får ihop sexpusslet.

Helt perfekt manus

Den berör trekant på ett häftigt sätt, att ställa upp att ha sex när ork och lust saknas, det diskuteras hur många gånger man ligger i månaden och visar på hur fantasier kan egga upp i ett förhållande. Jag blev väldigt förvånad över hur modernt och genialiskt detta manus var. Serien bryter verkligen ny mark. Jag blev också förvånad att ingen av mina väninnor, som ändå är ganska nära mig, vågar eller tänkt på att nämna att serien hade sex som tema.

Om jag tände på tjejer

Jag har ju berättat för er att jag inte tänder på tjejer. Men om jag skulle göra det skulle det vara på Eva Röse som jag tycker är snygg, cool och fräsch. Ibland tänker jag att jag någon gång vill kyssa en tjej. Ja ni vet bara för att ha testat. Då skulle det gärna vara en Eva-typ. 😉

Kryllar av kändisar

Jag kan inte fatta att de kan få in så mycket kändisar till en enda serie, för det kryllar av dem. En av huvudrollsinnehavaren, Johan Petersson, spelar en snäll, men väldigt tråkig och osexig man som inte verkar orka med sexdelen av sitt liv längre, trots snygg tjej och inga barn.

Alla tokigheter händer i denna serie. Trekant med Agneta Sjödin är nära. Repliker som: Jag är ändå bara en pojke, som står framför en flicka…används med lyckat resultat. Och obekväma fisar vågar belysas. Igenkänningsfaktorn måste ändå vara ganska hög i denna serie, då de berör pinsamma saker som alla har gjort eller känt. Det är nog en stor anledning till att jag gillar tv-serien Helt perfekt.

Alla spelar sig själva

På något konstigt sätt spelar alla kändisar sig själva i denna serie, i alla fall till namn och yrke. Dock är historierna runtomkring påhittade. Det låter konstigt jag vet, men de får ihop det ganska bra faktiskt. Jag läste någonstans att Eva Röse var helt fullbokad, när hon läste manuset till denna serie. Men när hon väl läst manuset till ”Helt perfekt” kunde hon inte tacka nej. Det är kanske inte Solsidan-klass men inte långt ifrån, i mitt tycke. Helt perfekt fångar något annorlunda.

Nästan trekant med Agneta Sjödin

Jag skrattade gott i bl a ett av avsnitten när Eva och Johan efter lite trevande erkänner att de gärna skulle vilja testa en trekant. Det är enda gången i serien som Johan verkar intresserad av sex. I övrigt är det Eva som är den kåta. Trekantssuget växer när Johan avslöjar att han så länge han minns gått igång på Agneta Sjödin. De råkar hamna på samma fest som henne och inviterar henne hem för ”jobbsnack”. Väl i soffan hemma ger de Agnetas manlige vän sömnpiller för att locka Agneta till sovrummet. De gör det charmigt klumpigt. Agneta kommer tillslut till sovrummet men där avbryts det hela, men innan dess har de spelat ut alla sina kort och jag skrattade gott.

Speglar vanligt folks sexliv

På något sätt speglar serien nog ett vanligt pars nyfikenhet och trevande kring att våga förnya sexlivet. Jag

njuter av att kändisarna i serien berättar detaljer som andra serier utelämnar som att sexlivet trilskas. Att de också vill förnya sexlivet. Fiser gör vi alla. Man hittar dåliga ursäkter när man inte orkar ha sex. Kommer med repliker för att vara inställsam mot sin partner. Och känner frustration när man vill mer än partnern. Hur man än vänder och vrider på det så är det ändå ganska skönt att på något sätt få det bekräftat att man är normal. Även om man egentligen redan vet det och på många sätt vill vara lite speciell. Men det är väl så det är. Vi är alla både normala och speciella. Vissa lite mer än andra. 🙂

Har ni missat serien och blivit sugna på att se den kan ni klicka här.

Läs också:



18

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00