ANNONS
PersonuppgifterCookies

Inlägget innehåller annonslänkar

39. Knipövningar ger bättre sex och livskvalité

/

Liws tankar

,

UnderLiw

,

Jag såg länge knipövningar som ett onödigt ont och tyckte det var tråkigt och jobbigt att behöva komma ihåg dem. Jag hade även svårt att hitta knipet. Ju fler barn jag fått desto mer motiverad har jag dock blivit. Det är bara att inse att sex under småbarnsåren och därefter kräver knipträning. Jag ser nu på knipövningar som på vilken annan träning som helst. Jag känner också att jag har både bättre sex och bättre livskvalité med knipet i mitt liv.

Geishakulor och knipkulor är inte samma sak

Jag visste att man skulle knipa för att kunna anstränga sig mer och ex. kunna hoppa utan att läcka urin. Men dess effekt vad gäller sexlivet var jag inte speciellt insatt i innan jag fick barn. När jag fått mitt första barn trodde jag att geishakulor var detsamma som knipkulor. Men jag klarade ju inte av att stå upp utan att de föll ur mig. Jag fick ligga ner med dem och knipa och tyckte inte det gav någon effekt. Senare blev jag varse att jag skulle använda knipkulor vilket är något helt annat än geishakulor. Geishakulor är små och ganska tunga kulor som man ska använda under samlag. Knipkulor är betydligt större, lättare och sitter ofta ihop två stycken med ett snöre emellan. När jag insåg misstaget var jag lättad att jag efter lite träning med knipkulorna kunde stå upp utan att de åkte ur mig. Och nu kunde jag också börja märka att det gav effekt.

Sex utan knipövningar

Jag tror att sex utan knipträning inte hade känts alls lika mycket för varken mannen eller mig. Men jag har aldrig vågat testa att vara helt utan denna träning en längre period. Om jag inte hade gjort mina knipövningar hade jag ju inte vetat bättre och kanske hade jag varit nöjd då med. 😉 Nu pratar jag ju dock om efter jag fött barn. Innan jag fick barn kunde jag knipa runt min mans härlighet utan att behöva göra några knipövningar.

Knipövningarna gjorde succé

Men efter 3 barn så var jag inte så stark där nere trots lite småknip här och där. Så en dag bara bestämde jag mig. Under en månad låg jag i hårdträning med knipkulor i kombination med vanliga knipövningar och det gav verkligen resultat. I sittande ställning på min man kunde han tydligt känna mig knipa vid samlaget och kom trots väldigt små rörelser. Så om jag ska vara periodare, vill jag vara det med knipträning. För även om man behöver göra detta för alltid orkar jag långt ifrån hålla uppe träningen på topp hela tiden. Men med jämna intervall är det riktigt roligt att hårdträna. Detta för att man ser så tydliga resultat 😁

Knipkulor i duschen

Ett tips är att ha knipkulor hängande i duschen och använda 5-15 minuter varje gång du duschar. Man ska ju stå eller gå med dessa, så att dansa runt lite är ju bra 😉 Knipkulorna använder jag nästan alltid innan sex om vi tar en dusch innan. Det förhöjer min orgasm och både jag och min man känner mer vid penetrering. Det var först när jag började använda knipkulor, som jag började tycka att vanliga knipövningar gav något som helst resultat och det blev ju då roligare för mig. Om jag inte använder kulorna med jämna mellanrum är det svårt att hitta det rätta knipet med egen kraft för mig.

Blir starkare av träning

Det kanske inte är så konstigt att en tränad bäckenbotten ger ett bättre sexliv. Tränade muskler kan ju knipa åt och spännas mer än otränade. Tyvärr ersätter inte användandet av knipkulorna de vanliga klassiska knipövningarna som man gör med egen kraft, där man spänner och slappnar av.

Men det gör det lättare att hitta ett starkare knip att jobba med. Som hjälp innan sex för att förhöja stunden fungerar kulorna dock utan att blanda in knipövningar tycker jag.

Träningspaus under mensen

Varje gång jag har mens går knipandet i ide. Jag vill inte använda kulorna då. Även om jag brukar rengöra med en speciell rengöringsspray för sexleksaker så känns det ändå som att det är högre infektionsrisk under mens. Och utan kulorna motiveras jag inte att göra vanliga knipövningar. Efter en vecka utan knipträning känner jag mig i mindre kontakt med mina muskler i underlivet. Så det är samma med denna träning, som med all annan träning, att det är en färskvara och måste underhållas.

Vad som händer när du kniper

Knipet är ju bra för så mycket mer än för ökad känsla vid sex. Att vara stark kring nedre magen gör att man kan hoppa och träna lättare. Bäckenbotten håller ju även organen på plats och risken för framfall minskar med en tränad bäckenbotten.

En sak som kanske inte alla tänker på vid användning av knipkulor är att när man spänner bäckenbotten rätt så slappnar magmusklerna av. Länge fick jag höra att jag skulle slappna av i magen när jag gjorde knipövningar, men det var svårt för jag hade inget knip att jobba med då jag var svag.

Att hitta rätta knipet

Med knipkulor spänns rätt muskler automatiskt vilket är väldigt bra. Om ni testar själva med knipkulor inne så kommer magen puta ut p.g.a. avslappnade magmuskler. I alla fall om du fått barn. Det är därför kombinationen av knipkulor och knipövningar är så bra, så att man spänner rätt muskler när man väl gör sina knipövningar med egen kraft. Kulorna gör att du hittar rätta knipet. 😃

Kniper så det går

Jag minns en speciell händelse innan jag fick barn.

Det var under en tågresa och jag fick för mig att testa att sitta och knipa upprepade gånger, säkert i en halvtimme. Jag kände att jag var nära att komma och kände mig för en stund som Sally i filmen ”När Harry mötte Sally”. Jag kom aldrig, men det var väldigt skönt. Idag har jag tappat denna förmåga trots knipträning. Så dessa höjder når jag nog inte igen. I och för sig tror jag definitivt det går att träna upp, men jag klarar mig rätt bra utan orgasmer på tåg. 😉

Läs också:17

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00