ANNONS
PersonuppgifterCookies

37. Mer sex om man plockar poäng hos varandra

/

Liws tankar

,

Samliw

,

Just nu är jag väldigt trött, tre barn med allt vad det innebär, jobb för både mannen och mig, aktiviteter, fritidsintressen. Som för många andra föräldrar frestar småbarnslivet på ibland. Man suktar efter egentid, som blir som balsam för själen. Den ger mig utrymmet som behövs för att hitta den kåthet, lust och fantasier som ger upphov till mer sex. Mitt egna ”space” får liksom inte alltid plats, men känns så nödvändig. Den är nötknäckaren till min mus.

Behöver egentid trots att jag stormtrivs med allt viktigt

Det har inget att göra med att jag inte älskar mina nära och kära eller att jag inte trivs med varken jobbval, partnerval eller hur vi bor. Faktum är att jag stormtrivs med allt detta. Jag är just i denna stund bara så trött. Jag är trött på att ta mamma-ansvar. Jag vill bara för en stund, t ex en hel dag, få släppa allt ansvar och bara vara. Egentid behövs ibland för att skapa energi och lust.

Min man är enklare än jag

Min man och jag vet nog egentligen hur vi ska plocka poäng hos varandra. Att ge varandra de där små extra sakerna, som gör att den andre får lite extra energi att ladda batterierna, mentalt eller fysiskt. Skulle jag fråga min man, alla dagar i veckan, skulle jag få samma svar. En avsugning. För honom spelar det liksom ingen roll hur stökigt det är hemma, om vi tjafsat eller om han har en bruten arm. Svaret är alltid detsamma viket är ganska ”enkelt” för mig. Inte för att jag ger honom en ensambehandling varje vecka, men kanske någon gång i månaden, men ändå. Min man får nyförälskelsekänslor när han får en avsugning och dagen efter. Det märks tydligt, vilket är jättehärligt för mig. Jag får dessa nyförälskelsekänslor efter att vi haft sex.

Men jag är mitt i allt också beroende av att det är hyfsat städat hemma, att jag får träna några gånger i veckan och att jag och min man inte bråkat.

Tryck på rätt knappar för mer sex

Ibland kan jag inte låta bli att tänka. Fasen vad sex och avsugningar min man hade fått om han bara tryckte mer på de rätta ”kvinnliga” knapparna. Vi är nog mer komplicerade vi kvinnor, eller jag är i alla fall, än männen. Det krävs tid att göra de rätta sakerna för varandra. I alla fall för att jag ska vara helt nöjd. Jag skulle gärna ha mer sex. Men det är svårt när orken tryter och småbarnslivet ger sig till känna med tiden som en stor bristvara. 😊

Kärlekshandling i tvättstugan

Om jag kommer hem och min man har satt igång att tvätta högen med smutskläder i tvättstugan blir jag helt varm i hjärtat. Jag tar detta som en kärlekshandling. Min man ser det som att han har tagit tag i tvätten. I min hjärna är vägen till sex ofta runt högen med smutstvätt och förbi disken…för att jag ska slappna av helt. Såklart görs många undantag från detta men att ha sex med hyfsat städat hemma är helt klart en extra kick för mig. Då vet jag att jag kan slappna av efteråt vilket är viktigt för mig.

”Städhjälp” gör mig kåt

Om min man skulle säga: Du imorgon tar vi och städar hemma, jag tar med mig skräpet till återvinningen på morgonen, sen tar jag toaletterna när jag kommer hem och du dammsuger. Barnen kan göra det och det…ja då hade jag smält och nästan på stört blivit småkåt. 😉

”Mammatrött”

Det är det som gör mig mammatrött. Som mamma tar man en massa beslut och ansvar hela tiden känns det som (självklart gör pappor det också).

I mitt förhållande, som nog är hyfsat vanligt att uppleva som kvinna, tar jag besluten och ansvaret för att komma ihåg städningen här hemma. Att bli avlastad med när, var och hur i detta ibland hade varit en befrielse. Jag städar gärna och får tilldelat vad jag ska göra. Men att vara den som styr upp saker hade jag gärna sluppit ibland. Och jag tror att jag hade blivit kåt på kuppen. Problemet här är att om min man ska ansvara för detta går det 3 veckor innan han tycker att vi ska städa, medan för mig kommer denna känsla efter 1,5 vecka.

Olika syn på städning och hushållsarbete

Där är nog den största skillnad mellan mig som kvinna med min personlighet och min man med hans personlighet. Han ser städning som städning och hushållsarbete som just hushållsarbete. Jag ser det som kärlekshandlingar att hjälpas åt fullt ut. Även om vi delar på mycket ansvar skulle jag vilja släppa ansvaret för när, var och huret kring städningen ibland. Och då tror jag min spontana kåthet hade ökat och gett upphov till mer sex.

Är städhjälp en lösning?

Ni förstår att jag myste första gången vi testade städhjälp va? Vi hade detta i några år men det löste inte så mycket. Det tog ofta oss flera timmar att förbereda städet med undanplockning och någon halvtimme efter städet för ristning  av ex mattor och filtar och dammsuga soffan. Och då blev det inte så mycket avlastning i alla fall.

Brist på tid är det kluriga. 🙂

Mer tid = mer energi = mer lust = mer sex

Att jobba mindre är den enklaste lösningen på problemet. Familjen tar tid samtidigt som att man också behöver egentid ibland. Så detta funderar vi på en hel del.


Kommunikation är den andra lösningen, att ge och ta.

Prata och lyssna, släppa på kontrollen och våga berätta vad som är viktigt för en själv. Ibland kan barnen få somna utan saga när mamma är trött. Eller kan man passa på att sova på golvet när barnen leker i 15 minuter för att sedan ge barnen mackor till kvällsmat. Att sänka garden lite och eftersträva mindre perfektionism.

Sen är det ju det där med att ge den där avsugningen eller att ta kommandot för städningen ibland. Att lära sig hur man plockar poäng hos sin älskling. 🙂

Läs också:



34

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00