ANNONS
PersonuppgifterCookies

36. Bara bröst underhåller både kvinnor och män

/

Liws hemligheter

,

Liws tankar

,

Bröst är något som ligger många nära hjärtat, både bokstavligt och även självförtroende-mässigt. Brösten betyder ofta ganska mycket för en kvinna, såklart mer eller mindre mycket. För mig betyder mina bröst mycket, fast på olika sätt. Jag trivs med mina bröst, men jag har haft perioder då jag tyckt att de varit för små. Att ligga på rygg med en kille gillade jag inte som yngre för då såg de ännu mindre ut.

Amning påverkade synen på mina bröst

Då jag har ammat 3 barn har mina bröst även känts väldigt ”nyttiga” för mig och i perioder har de helt förknippats med mat för barnen. Jag har haft möjlighet att amma 3 barn och det har gått bra. Jag har inte haft mat i överflöd, men det har räckt för att amma i ca 7-9 månader med alla tre. Längre än så har inte jag orkat. Under graviditeterna har mina bröst inte läckt eller signalerat mat mer än att de varit betydligt större. Då har de fortfarande varit med i sexleken. Men så fort jag börjat amma har brösten förlorat sin sexuella innebörd för min man (och även mig) och därmed inte varit del av sexakten. För mig skulle det varit avtändande om det börjat läcka under sex och bh med skydd var därför ofta på under denna period.

Stolt över brösten

Jag tror de flesta kvinnor någon gång funderat över om deras bröst ser så bra ut. Är de för små, stora, hängiga, för stora vårtgårdar, osv. Men med åren har nog de flesta vant sig och tycker att de duger som de är. De flesta av oss kvinnor har väl även velat tappa några kilo ibland och då kanske framförallt på magen. Det tråkiga då är att det snarare är brösten än magen som fettet försvinner på. Så platt mage innebär oftast platta bröst.

Själv har jag hellre lite mer mage än jag egentligen önskar och därmed lite mer bröst än att vara platt på båda ställena. Jag vill gärna ha lite former och har aldrig eftersträvat att vara pinnsmal. För mig är lite kurvor viktigt för att känna mig kvinnlig.

Brösten har bevarats

Jag tycker inte att min ålder eller 3 barn med amning tydligt förändrat mina bröst vilket jag trodde det skulle göra. Lite skillnad har det väl såklart blivit med lite mer häng. Men jag tycker ändå det är marginellt. Om jag hade fått två tax-öron till bröst efter barn och amning, ja då hade jag nog opererat brösten så att de såg ut ungefär som innan.

Känsligt för en del

Jag har en väninna som för säkert 10 år sedan, innan barn kom in i bilden, helt plötsligt gick från A-kupa till C-kupa. För mig var det så tydligt att hon hade opererat brösten (även om det var väldigt naturligt gjort) att jag rakt ut frågade henne. Men hon svarade nej och jag kunde inte börja bråka med henne om det. Jag förstod att det var viktigt för henne att få hålla det hemligt och lät det få vara just en hemlighet. Jag hade aldrig dömt henne på något sett om hon berättat, men tystnaden var enormt viktigt för henne. Varför vet jag inte.

Bröst som fascinerar

För några veckor sedan var jag i badhuset och när jag skulle byta om stod en kvinna med tydliga silikonbröst framför mig. De var snygga och jag kunde inte låta bli att glo. Jag blev inte upphetsad av att se dessa, men fascinerad av att få studera denna kvinnliga detalj. För denna kvinna var uppenbart stolt över sina bröst och stod och luftade dem länge. Jag kunde ju inte stirra så länge, så jag fick göra det diskret lite då och då.

Jag kollade efter ärr, om de gungade när hon rörde sig osv. Bredvid stod hennes dotter och jag började fundera om det gav en skev bild över hur bröst ska se ut till dottern. Mitt i allt tittande kunde jag förstå män, att bröst fascinerar med sin utstickande uppsyn. 🙂

Bröstberöring vid sex

Många kvinnor verkar tycka att bröstberöring är helt fantastiskt. Själv har jag aldrig känt den riktiga wow-upplevelsen kring bröstberöring, då det bara varit ”normalskönt” för mig att bli berörd på brösten. Att bli slickad/sugen på brösten är dock ett snäpp skönare och väldigt upphetsande tycker jag. Då känner jag mig älskad på något sett och jag blir väldigt kåt. Det är väldigt skönt och intimt.
Att ratta bröstvårtor som t ex görs i Fifty shades har vi bara närmat oss lite grann. Och det är ju skönt när min man snurrar och drar lite lagom på bröstvårtan, men blir det för hårt är det inte skönt.

Mina bröst

Som avslutning på det här inlägget kan jag tala om att jag fr o m nu bjuder på glimtar av mig själv (t.ex. mina bröst), som en kul grej och för att våga visa upp hur det kan se ut. Jag tycker själv att bröst allmänt är vackra och att de får se ut precis som de är. En kvinna som trivs med sina bröst är härligt att beskåda tycker jag. Det inspirerar mig själv att vara stolt över mina bröst. Ni kan hitta Glimtar av Liw i menyn. Det kommer sannolikt dyka upp fler glimtar av mig där vad det lider. 😉

Läs också:18

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00