ANNONS
PersonuppgifterCookies

32. Mentala spärrar vid sex

/

Liws hemligheter

,

Liws tankar

,

Jag tror mentala spärrar vid sex finns hos många. Sexuella spärrar eller “ärr” från tidigare upplevelser t ex från tonåren kan sitta djupt rotat. Händelser och upplevelser som gjort att vi ändrat ett naturligt beteende i en sexuell situation, där vi följer det vi själva gillar. Hemskt nog kan det ju även finnas spår från barndomen med t ex övergrepp men det tänkte jag inte fokusera på i detta inlägg.

Har själv några mentala spärrar vid sex

Jag har några stycken sexuella spärrar. En utav dem är angående att “rida min man”. Kanske minns ni att jag i inlägget ”Svårt att komma fram till min orgasm” berättade om när jag i tonåren kom med min kille 3 gånger på raken i ridställning på en toalett, och att det kom som en blixt från klar himmel. Jag red mig då till en ”gnuggande” orgasm och vi var blöta och hala. Jag var på en väldigt härlig plats i sinnet efter att för första gången på ett år ha kommit (på vilket sätt som) med min kille. En stund efter att jag hade kommit frågade jag mitt ex: Hur var det för dig? Han svarade då, 17 år gammal, att det inte kändes så mycket alls. Han sa det inte på ett spydigt sätt, utan jag tror det var en ärlig kommentar helt enkelt. Detta har resulterat i en låsning kring ridställning för mig.

Svårt för att gnugga för länge

Som singel gnuggade jag mig aldrig mot någon utan var snabb med att påbörja in och ut-sex vid ridställning vilket jag visste gick hem. När jag sedan träffade min man var han ganska snabb med att ta tag om min rumpa och trycka mig intill sig när jag red honom. Jag fattade då att han säkert lärt sig detta med tidigare tjejer och att han också tyckte om det.

Han tycker det är jätteskönt med gnuggande och vi varierar detta med in och ut. Men att göra gnuggandet för länge gör jag aldrig, då avbryter jag. Jag har försökt återskapa känslan när jag kom på den där toaletten, men hittar den aldrig för att jag inte “vågar” gnugga för länge. Det är hjärnspöken. Sitter du på något tips kring ridandet?

Kunde inte låta mig bli slickad någon längre tid

En annan sexuell del där jag varit hämmad är att bli slickad som jag berättat om tidigare i bl a förra veckans inlägg om one-night-stands. Det var en plats väldigt i fokus och jag tänkte att det nog var ganska tråkigt för mannen att ligga där länge. Kanske var mitt ex inte så intresserad av att ligga där länge, minns inte riktigt. Eller var det bara hjärnspöken.

Den mentala spärren släppte

Denna spärr har lyckligtvis släppt och gjorde så första gången i en dusch med min man. Precis som med ridandet gick det snabbt, på ca 3-5 minuter och jag fattade ingenting. Lyckligtvis har vi kunnat upprepa detta många gånger, men då tar det väl i alla fall 15-20 minuter. Jag känner att min man trivs där nere och har lärt sig hur han ska föra tungan för min smak.

Dusch före oralsex

När jag levde med mitt ex fanns det en sexuell “icke-slappna-av-detalj” som jag fann väldigt jobbig. Han kunde när som helst vilja slicka mig, utan att jag/vi hade duschat innan. Denna oväntade detalj gjorde att jag titt som tätt gick och duschade mig där nere om jag såg minsta chans/risk för att han skulle börja använda tungan. Det var som att ständigt gå och vara förberedd på en eventuellt sexuell situation som ganska ofta inte blev av.

Skönt med en likasinnad

Nu är inte detta något problem med min man.

Vi kommunicerar och om vi är sugna på oralsex eller sex så duschar vi tillsammans först, det är något som är självklart för oss. Såklart tar vi snabbisar utan att duscha, men innan “normalsexet” så vill vi gärna duscha. Vi är väl lite känsliga för att ha oralsex (som kan förekomma hos oss vid var och vartannat sextillfälle) när man inte duschat på en hel dag. Hur tänker ni därute kring fräsch oralsex, är det viktigt eller inte?

Växer ofta ifrån spärrarna

Mentala spärrar kan uppenbarligen ge kroppsliga låsningar eller spärrar, som bevisligen i mitt fall. Men som tur är så släpper de flesta med tid och trygghet. Vissa sitter dock kvar som ärr från förr, och man får lära sig att leva med dem. Kanske bleknar de en dag, man har ju hela livet på sig att utvecklas sexuellt…tänker jag 😉

Har du eller har haft några sexuella spärrar?

Läs också:41

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00