ANNONS
PersonuppgifterCookies

26. Fifty Shades of Grey – Den där speciella boken som eggar mig

/

Liws hemligheter

,

Liws tankar

,

Om mindre än en vecka har den tredje och sista filmen om den där mannen med sina olika nyanser premiär, dvs Fifty Shades Freed. Den ser jag fram emot att se med någon tjejkompis, för jag har verkligen gillat böckerna. Denna bokserie är ju rätt unik i det avseende att den väcker en kvinnas lust, fantasi och att den drar fram hennes gräns för vad som är “normalt” eller “ok” i sängen. Om de kan göra så i boken, som blivit så populär, kan väl jag tänker nog många.

Fifty Shades-böckerna är bränsle för sexlivet

Varje gång jag läser denna bokserie (gjort det 3 ggr) så får mitt och min mans sexliv en rejäl skjuts framåt. Jag kommer på mig själv med att tänka: Nu vet jag hur det är att vara man, jag tänker ju jämt på sex. Ja varje timme finns sex i mitt huvud under bokläsarperioden. Jag önskar det fanns fler böcker som gjorde detta med mig, men har ej funnit så många än. Och att ha mer sex i huvudet leder ju till mer sex i praktiken.

Lite för bra för att vara sann

MEN det är en sak med dessa böcker som jag har mycket svårt för. Den kvinnliga huvudpersonens sätt att kunna komma bara genom ett kommando, i rätt läge och väldigt fort. Det gör hela storyn mindre trovärdig för mig. Sen vet jag inte om det är just detta läsaren vill ha, ett enkelt sätt att bli erotiskt upphetsad. Till viss del kan jag hålla med, men jag tror helt klart att jag skulle börjat ta på mig själv mer under läsning om den inte varit så ”perfekt” skriven kring den kvinnliga orgasmen. Det har inte hänt med de nuvarande böckerna. Lite problem med att komma vid några tillfällen hade bara gjort storyn bättre tycker jag. Att hon ibland behövde ta på sig själv eller att han tog på hennes klitoris lite mer än i 30 sekunder kunde väl varit trevligt.

Ratta bröstvårtor

Är det ens möjligt att snurra/stimulera bröstvårtor och därav komma? I så fall inte speciellt vanligt tror jag. Lite fantasi väckte det väl i alla fall. Med mycket mental upphetsning och stimulering/klämmor så kanske? I kombination med annat är ju en annan sak…
Ni som testat detta, hur gör ni? Jag fattade ärligt talat inte detta i böckerna. 

Kontroll över hennes njutning

Jag går inte igång på piskor och slag, men det spelar inte så stor roll med denna bok. Det är faktumet att Mr. Grey tänder enormt på att se Anastasia njuta och att han har kontroll över hennes orgasm som är så upphetsande. Det är något som ni vet hetsar upp mig enormt. Att min man går igång på att se mig njuta och vara den som kan ge mig sådan njutning. Det gör ju såklart att man avslappnat kan låta sig bli slickad i 30 minuter utan att tro att han har det långtråkigt. Och ni vet ju vid det här laget vad avslappning gör med mig (och många andra)…jag kommer!

Många porrfilmer som liknar denna film

Det verkar ha kommit en hel del porrfilmer senaste tiden som anspelar på Fifty Shades of Grey-böckerna. Undergivna och dominanta. Men återigen. Genomgående för många av dessa porrfilmer är att de bygger på kvinnans/den undergivnas njutning. Man ser oftast tjejer som tar emot njutning och deras njutning är mer i fokus i dessa filmer kan jag tycka än i en vanliga porrscener. Dock kunde man skippa ”sir” och nigningar för min del även om jag vet att vissa tänder på detta spel enormt.

Christian älskar Anastasia

Jag hade aldrig gått igång så mycket på dessa böcker om det genomgående med dem inte hade varit att han älskar henne.

Hon är unik för honom. Om hon bara varit en av hans undergivna hade i alla fall inte jag eggats en bråkdel så mycket. Jag tror det är en återkommande känsla hos de flesta av oss kvinnor. Att vi vill känna oss utvalda, inte en i mängden. Det är tydligare hos oss än hos män är min upplevelse. 

En del väninnor rasade över dessa böcker/filmer i början (och har bara gett den första delen en chans) och tyckte Christian var snuskig, pervers och jag vet inte vad. Min kommentar till det kom reflexmässigt: Men han älskar ju henne. Och då var det som om de direkt förstod bättre det fina med storyn och svarade: ja det förändrar ju saken…

Vad tycker du om Fifty Shades-fenomenet? Har ni något erotiskt boktips med bra övrig handling också?

Läs också:32

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00