ANNONS
PersonuppgifterCookies

19. Porr är inte det lättaste

/

Liws porrgömma

,

Liws tankar

,

Nu var det inte så längesen jag skrev ett inlägg om porr. Men jag känner att jag behöver vidareutveckla mina tankegångar lite.

Avsaknaden av genuina känslor i porr

Porrfilmer och porrtidningar har jag sett på/i sedan jag var 15 år. Jag var 26 år när jag för första gången såg en porrfilm där tjejen sas komma i. Constance tror jag den hette, men man såg knappt när hon kom. Det är sista 10 åren som jag sett på porrfilmer där tjejen kommit vid sex. Det har varit befriande att se. Men oavsett orgasm, att kvinnan genuint verkar njuta är viktigt för mig.

Lätt att trampa fel i porrdebatten

I mitt tidigare inlägg i ämnet blev det lite fel med formuleringarna. Det är lätt att beskriva en del porr som kvinnoförnedrande rent slentrianmässigt, utan att egentligen mena vad man säger. Kvinnoförnedrande porr beskriver i mina ögon den del av porrvärlden där kvinnor tex är drogade eller ser direkt plågade ut av att ha sex.

Men ordet används också lätt felaktigt för vissa ”lekar” som bygger på en förnedring/smärta, oftast för kvinnan. Men om kvinnan är helt med på detta, t ex i submission-filmer eller BDSM så kan ordet bli lite avigt använt, som av mig i tidigare inlägg. Så länge kvinnan är med på leken och njuter, vilket oftast syns, är det inte förnedrande i mina ögon. Alla tänder på olika saker, punkt slut.

Mannens njutning i centrum

Jag tror många felaktigt använder ordet kvinnoförnedrande när de egentligen menar att porrfilmer görs med för mycket fokus på mannens njutning. Eller rättare sagt med för lite fokus på kvinnans njutning. Jag gjorde ju själv det, utan att inse det förrän det kommenterades.

Enklare med mannen i fokus

Mer fokus på kvinnans njutning i porrfilmsvärlden hade varit önskvärt kan jag tycka. Den största anledningen till denna mansfokuserade typen av porrfilm är väl kort och gott att det är mest män som ser på porr.

En annan anledning tror jag är att det tar mer tid och kräver mer avslappning när kvinnan ska vara mer i fokus. När kameran rullar och det ska bli en sexig film av det hela tror jag tjejen blir stressad och mer går in i en roll istället.

Amatörfilmer är därför kanon. Ingen press och stress och ingen sminkös och tanke på bra vinklar, i alla fall inte lika mycket. Båda parter är i fokus vilket är hett!

Älskar att se mannen kåt

Det finns, i min porrfilmshjärna, inget sexigare än att se mannens uttryck och njutning av att kvinnan njuter. Då blir jag galet kåt. Jag gillar när männen zoomas in och deras ansiktsuttryck visas, vilket inte alltid är så vanligt då männen nog vill se det motsatta dvs kvinnan i bild. Jag fantiserar ofta att jag är tjejen i filmen och att mannens kåta blick är riktad till mig. Det är en obeskrivlig igångsättare!

Stjärna på att fejka

Jag såg nyligen en dokumentär om porrstjärnor från förr och hur de har det efter karriären. Tiffany Million, berättade då att män kommit fram till henne genom åren och sagt att de absolut kan se om en tjej fejkar på film och att de ”visste” att Tiffany inte gjorde det. Hon skrattade då i intervjuen och konstaterade lite generat: Jag som alltid fejkade! Jag tror kvinnans och hennes orgasm är mycket mer beroende av trygghet, avslappning och att känna sig älskad än vad mannens orgasmförmåga är.

Bondage och submission kan vara hett

En typ av porrfilm som eggar mig är när en man har kvinnans könsorgan framför sig och vet precis vad han ska göra med det, nästan lite kliniskt. Han nästan plågar henne att njuta.

Jag kan inte uttala mig om sex med piskor, smärta och BDSM för jag har inte upplevt det.

Och jag har väl inte lockats av det helt enkelt. Däremot kan jag verkligen gå igång på när kvinnan blir fastbunden eller ”utnyttjad” om det är med kvinnans njutning i centrum.

Tycker om att tycka till om porr

Min egen uppfattning om porrfilmer är ju långt ifrån alla kvinnors uppfattning om porrfilmer. Men jag tittar ganska mycket på porrfilm och gillar det så jag representerar i alla fall den delen av kvinnor som njuter av se på detta. Att uttala sig om något man knappt inte ens sett är inte speciellt rättvisande kan jag tycka. Ändå är det något som många tycker om att tycka till om. Eller vad tycker du? 🙂

Läs också:35

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00