ANNONS
PersonuppgifterCookies

12. En mamma är inte en nunna

/

Liws hemligheter

,

Liws tankar

,

Det känns som om mammarollen, i många sammanhang, har en nunneliknande stämpel. Jag tycker det är tråkigt och det väcker en massa tankar hos mig om varför det är så och jag känner för att bryta denna bild. Jag vill gärna inspirera kvinnor att väcka lite mer djuriska drifter i sig själva, för de finns där hos de flesta. Dessutom vill jag motarbeta allt som hämmar den naturliga sexuella lusten. Det skulle gynna många äktenskap tror jag. Man kan absolut göra detta med ”stil”. Det är så jag vill ha det. Jag tror många är rädda för att framstå som ”billiga”. Själv känner jag mig i motsatt till detta ”classy”, värdefull och levande när jag lever ut det djuriska i mig.

Se inte så pretentiöst på mammarollen

Först en liten blink till några av er kvinnor där ute. Snälla, klappa inte dina medsystrar på axeln och i samstämmighet förenas i att ni inte har sex så ofta längre. Kanske har ni varit tillsammans länge med er partner eller så är ni mitt i småbarnsåren, men låt inte det bli en godtagbar ursäkt för att se er själva som ett offer som får finna er i att inte njuta av sex. Visst försvårar det, men man har det inte bättre än man gör sig. Med undantag för en extrem situation som en förlust, en depression eller dylikt, tror jag det är riskfyllt att sluta ha sex. För varje dag som går utan sex så kommer ni bli mer och mer vänner än partners är min erfarenhet.

Man måste jobba för att få lön

Såklart är inte två veckor för länge utan sex. Men om det börjar bli en eller flera månader så reagera om en väninna benämner detta som vardagligt.

Jag känner till ett tjejgängsfenomen där det motsatta kan ske. Efter en helg med tjejgänget infinner sig känslan: Det är normalt att vi inte alls har mycket sex (om så är fallet) när vi har småbarn/varit tillsammans så länge.

Du slappnar av i detta och mår till en början toppen i denna känsla. Men på sikt ger det motsatt effekt. I stället för att se att du måste jobba på att få till det sexuellt med din partner väljer du att släppa det tills du får lust. Den kommer dock inte lika självmant under t.ex. småbarnsåren.

Mammarollen och sexlivet

Jag vet inte varför men det känns som om ett busigt sexliv och mammalivet inte riktigt anses gå ihop. Som om det ligger ett osynligt kyskhetstäcke över mammarollen. Det tycker jag vid närmare eftertanke känns lite motsägelsefullt med tanke på att det är just sex som är orsak till att man är just mamma.
Jag vet inte om det hör ihop med den bilden många barn har om sina föräldrars sexliv. Man vill inte tänka att de gör/gjort det med varandra för att det är skönt. Senaste åren har jag börjat beundra mina föräldrars sexliv, men i alla år dessförinnan har jag bara tänkt att de typ haft sex de gånger de fått barn. Allt annat har ”äcklat” mig att tänka på.

Egoist-tänk

Kanske föds ett anti-ego-tänk den dagen vi blir mammor? Barnet ska gå i första hand och det egna får stå tillbaka. Finns det något mer härligt egoistiskt än att njuta av sitt sexliv med eller utan partner?
Jag tror starkt på att vi behöver få tänka på oss själva ibland för att orka se, höra och lyssna på våra barn på bästa sätt. Att till och från, som förälder och par, få vara rent egoistiska och måna om sexlivet är kanske i slutändan det som gör att barnets föräldrar inte skiljer sig och det vinner ju verkligen barnen på.

Läs också:29

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00