ANNONS
PersonuppgifterCookies

7. Nyckeln till ett lyckligt förhållande

/

Liws tankar

,

En del kommer skruva på sig av besvär när de läser min teori, medan andra kommer le och tryggt luta sig bakåt när de hör samma teori. Även om alla är olika så vill jag ändå lägga tyngd i mitt påstående om nyckeln till ett lyckligt förhållande…

Att, under de år man lever med någon, känna att ens sexliv utvecklas och frodas, på ett eller annat sätt, tror jag är nyckeln till ett lyckligt förhållande. Jag hade hatat att höra den här teorin för 15 år sedan. Jag hade skruvat på mig så många varv på min stol att jag garanterat känt golvet under rumpan till slut. Jag ville, på den tiden, inte höra talas om ett sådant svar utan jag ville höra andra saker som att man ska vara bästa vänner, kunna prata om allt, kunna vara sig själv. Inte för att dessa saker är oviktiga, de kanske till och med är lika viktiga, MEN det behövs i min mening en sexuell nyfikenhet, glöd eller bra sex helt enkelt för att få lyckan att bestå.

Sex när man blir äldre

Kanske är det annat när man blir äldre? Jag har alltid avskytt fördomar om äldre. Att de blir feta (det är bara att acceptera), att de blir torra där nere (inget att göra åt), att de blir osmidiga (ingen yoga hjälper). Min tanke till dessa påståenden är: ja de får kämpa mer för att hålla sig smala men det går garanterat, glidmedel finns att köpa nästan lika lätt som tuggummi och anpassade ställningar finns det många av. De äldre har nog i alla fall fortsatt samma eller liknande fantasier och luster.


Med 40-talisterna som 80 åringar framöver kommer turligt nog bilden av sex och äldre så smått förändras tror jag. De kommer troligen ha sex i hög ålder och tur är väl det. Mina föräldrar som är drygt 70 år är definitivt fortsatt sexuellt aktiva. Det är de nämligen stolta över att berätta. Det beundrar jag!

Jobb krävs för ett lyckligt förhållande

Sex kommer många gånger vara svårt, om inte annat att få till. Det krävs att man några gånger rycker tag i sig själv när John Blund är på intågande. Barnen kanske förvisso sover, men all ork/lust är som bortblåst. Det är naturligt att känna så. Det krävs att vi kvinnor bjuder på en snabbis ibland och att ni män ger en långkörare ibland. Båda delarna tror jag är viktiga. Detta berörde jag i mitt förra inlägg ”Att kombinera sex och småbarnsliv”.
Ingen kan i längden rida på ett snyggt utseende, att partnern var så kär i mig från början eller att man hade ett fantastiskt sexliv första åren ihop. Sex är precis som träning, det måste underhållas, punkt slut.

Som en eld som ska hållas vid liv

En hög med ved blir ingen brasa hur mycket ved eller bränsle man än laddat den med.

  1. Den måste först tändas för att det ska fungera. Här krävs det förälskelse, kåthet eller hetta. För vissa “par” kan det vara det svåraste som finns i hela världen att tända en brasa tillsammans. Andra bara tar en tändsticka och kastar in den i veden och poff så uppstår lågor.  
  2. Brasan måste sedan omhändertas på rätt sätt, den måste hållas vid liv rätt och slätt. Det går inte att lämna elden för länge själv och den behöver få ett och annat vedträ i puttat då och då. För utan detta kommer elden slockna, förr eller senare.
  3. Att låta brasan få flamma upp ibland och åter bli till sprakande lågor ökar dess chanser att överleva. En småglödande eld är mer sårbar. Om man råkar titta bort lite för länge från en glödande eld finns ju risken att den slocknar.

Kanske har det sagts i alla tider det jag nu konstaterat, i en ålder av drygt 40 år. Men det är för mig en enorm skillnad på att slänga sig med kloka ord utan närmare eftertanke och att i praktiken, i kroppen och i huvudet, känna och förstå de kloka orden. 

Läs också:24

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00