ANNONS
PersonuppgifterCookies

6. Sex under småbarnsåren

/

FamiljeLiw

,

Samliw

,

Denna månad har varit speciell. Sjukdomar och småbarnsliv har blandats med ganska mycket sex. Hur går den ekvationen ihop kan man undra. Sex under småbarnsåren är ju inte alltsid så lätt att få till. Men det är just det som är så eggande kan jag tycka. Det är härligt när något inte förväntas och då blir det också mer levande.

Sex under småbarnsåren får ske mellan skriken

Sexet denna månad har blivit av mitt i orolig sömn, gråt och springande vilket såklart inte är optimalt. Men det fungerar ändå och det kan till och med bli lite extra spännande pga omständigheterna. Jag och min man hade planerat in en sexkväll efter 2 veckor utan. Vi hade båda varit förkylda och magsjuka så det var länge sedan sist. Vi var i behov av tvåsamhet och var eggade till att få till det. Men denna kväll var minstingens sömn i obalans. Som tur var, eller inte, gick min man och jag och duschade och vi fick där en upphetsande hångelstund tillsammans. Så vi fick fyr på tändstickan och upphetsningen. 5 min senare, om ens det, smög vårt äldsta barn in i duschrummet och sa att minstingen låg och skrek. Sedan följde 1,5 timmes pass med springande och tröstande med minstingen. Vår äldsta låg också och ropade titt som tätt. Som tur var sov mellanbarnet.

Bort med perfektionism

Men den prestigelösa, stående tanken att vårt sexliv inte ska dö ut samt detaljen med vår heta hångelstund i duschen gjorde att vi ändå fick till det. Just det faktumet att noll perfektionism fanns med i bilden, pga förutsättningarna, gjorde det hela magiskt.

Vet att jag får komma

Jag gör knipövningar och använder knipkulor i perioder. Just inför detta sexet var jag där. Jag hade kniptränat lite mer i några dagar. Att känna min mans lem i mig, och ibland hans fingrar, har aldrig känts så starkt. Han kom också lite lättare än vanligt, vilket jag också tror jag kan tacka knipet för. Jag älskar att jag aldrig behöver känna mig stressad med min man, jag vet att jag får komma, förr eller senare. Den känslan är svår att förklara, full trygghetskänsla infinner sig och orgasmvänligt är det ju definitivt. För om man inte har så lätt för att komma är den känslan som balsam för själen som det så fint heter.

Mitt knep

Att vara småbarnsförälder och ha ett bra, riktigt bra, sexliv upplever jag som oväntat, ja på något sätt så kravlöst att det eggar mig.

Jag vet att inte alla skulle beskriva det så dock. Min filosofi är att detta ”icke perfektionistiska” tänket hjälper mig. Ibland är jag så trött på kvällen att när barnen väl lagt sig vill jag bara zappa framför tv:n och sedan somna där. Ganska ofta faktiskt.

Men en inbyggd klocka ringer när vi ej haft sex på ett tag-som en sexklocka. Jag stålsätter mig då mot tröttheten och bjuder in min man till sex. Som tur är tackar han nästan alltid ja. Första minuterna bygger ju då ej på uppbyggd lust som man tidigare i livet ofta startat sex med. Men här tror jag man får tänka om som småbarnsförälder och bestämma sig för att: nu ska vi ha sex. Jag brukar “lura mig själv” och hinta till mannen under dagen med ett hett sms att ikväll smäller det.  På dagen finns ju lusten och piggheten på ett helt annat sätt. Då får jag extra press på mig att det ska bli av. Jag vet nämligen med mig att när vi väl börjat ha sex blir det nästan alltid bra. Jag vet att en halvt euforisk känsla brukar infinna sig efteråt. En blandning av tillfredsställelse och stolthet över oss själva, att vi vårdar vårt sexliv och därmed vårt äktenskap.

Härlighet i vardagen

En härlighet i vardagen för mig är när jag och maken ligger kvar i sängen på morgonen och våra 3 barn stökar utanför dörren. Tv:n är på, någon har Ipad:en och någon dansar eller leker. Min man för in den i mig och vi njuter ihop, i 5 min eller i 20 min, vad stunden nu erbjuder. Finns det något mer avslappnat och ”i-stunden-känsla” än morgonsex? Här fyller iPaden verkligen sitt syfte. Den har räddat många härliga stunder. 😉

Vad är dina härligheter i vardagen?

Läs också:

  • Svårt att komma fram till min orgasm


12

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00