ANNONS
PersonuppgifterCookies

3. Kvinnlig lust – inte bara för att vara juste

/

Liws tankar

,

Jag undrar en del om kvinnlig lust och hur och om den skiljer sig från mäns lust?

Kvinnlig lust känns tabu

Den kvinnliga orgasmen känns lite tabu att prata om och är ofta orörd för diskussion. Tjejer emellan, i ett förhållande och i media. Då menar jag diskussion på djupet, om hur viktigt det är att få komma. Såklart gäller detta för både mannen och kvinnan. Hos mig infinner sig en “normalkänsla”när jag får komma. Det är en fundamental känsla hos mig att jag har rätt till njutning. Orgasmen är för mig det ultimata beviset på njutning, där jag i några sekunder är totalt avslappnad och nästan är i eufori.
Kvinnlig lust är ännu ett tabubelagt ämne som kan väcka prydhetskänslor hos en del tjejer och göra att vissa kan känna sig lite snuskiga.

Kvinnor som bejakar sin lust är beundransvärda

Jag beundrar varje kvinna jag möter som vågar vara sexig och som är stolt över sin sexighet. Det inspirerar bara mig att blir mer så själv. Sexig, eller att vara sensuell som jag hellre uttrycker mig, är ju en gåva att kunna vara. Det finns inget fult i det i mina ögon. Och vilka män går inte igång på en kvinna som känner lust? Det är nog nummer 1 på mannens lista.

Vad kvinnan egentligen önskar

Om man frågade alla kvinnor vad de högst önskade vid sexuell aktivitet tror jag de innerst inne skulle tänka-att de fick komma. Men jag tror de skulle svarat: närheten, kramar, kyssar. Oavsett svaret på ovanstående fråga, vilka kvinnor skulle inte gå igång på känslan att hon kommer komma under sex. Alla tror jag. Om det finns med i kvinnans världsbild att orgasmen existerar och att den är uppnåbar. Vilket jag själv länge hade problem med, som jag nämnde i mitt förra inlägg ”Min sköna sanning”.

Varför verkar män ha mer lust?

Utebliven orgasm eller svåruppnådd orgasm för kvinnan tror jag är den vanligaste orsaken till att sex ej prioriteras lika högt hos kvinnor som hos män, generellt sett. Att kvinnan är trött – av jobb, barn, hushållsarbete, träning, ja det kan till och med vara tjejträffar, pysselkvällar, you name it – säger sig självt menar många. Summan av kardemumman blir ofta: När man är småbarnsförälder orkar man helt enkelt inte ha så mycket sex. Orden ‘Det tar vi igen senare’ hörs ofta.
No way, säger jag. Det finns en parentes och det är att senare kan vara för sent. Sex i ett förhållande är, enligt mig, som mat är för människan. Förhållandet kan klara sig utan sex en tid, men går det för länge kommer det sakta men säkert att dö. Några kanske kan ta igen det senare men knappast den stora massan.

Om den kvinnliga orgasmen lockade oftare runt knuten tror jag bestämt att kvinnor hade prioriterat mer sex och lagt både ett och fem ”måsten” åt sidan. Att orgasmen är lättare att uppnå för män, det tror jag är en stor anledning till att män generellt sett har mer lust till sex. För en kvinna är det mer vanligt att tid måste avsättas vid sex, rätt stämning bör infinnas och lite jobb från en själv måste ges utöver själva samlaget. Jämställt ansvar i familj och hem hjälper ju såklart till för att det ska finnas utrymme för lustkänslor också.

Läs också:13

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00