ANNONS
PersonuppgifterCookies

2. Min sköna sanning

/

UnderLiw

,

Njutning kan tas emot eller delas ut på lika många sätt som det finns stjärnor på himmelen. Men en viktig detalj under sexuell aktivitet, oavsett hur känsligt och intimt det än är att betona, är ändå orgasmens vara eller icke vara. Att kunna få orgasm är minst sagt avslappnande och befriande..

Risker med utebliven orgasm

Jag tror att en kvinna, i ett förhållande, behöver få komma regelbundet vid sex. Om hon själv vet hur hon kan komma vill säga. Jag tror en bidragande orsak till att folk skiljer sig är just avsaknad av den kvinnliga orgasmen. Om kvinnan inte kan/får komma är det naturligt att hon vill ha mindre och mindre sex.  Och då finns det stor risk att mannen blir frustrerad och så tröttnar båda till slut. Att kvinnan inte får/kan komma kan ju i sin tur bero på en mängd olika saker.

Min hemlighet

Jag är en 3-barnsmamma med relativt små barn och mitt sexliv är njutbart. Men detta är för mig ingen självklarhet. Jag vet hur det är att aldrig komma med en partner.
Min egen resa från att aldrig komma, till att komma när jag vill med min partner gör att jag brinner för detta ämne, den kvinnliga orgasmen. För mig är den, och jag tror även för en del andra, en av nycklarna till att landa och hitta sig själv.

Ouppnåelig orgasm

Sex har inte alltid varit enbart skönt och trevligt för mig. Jag har aldrig blivit utnyttjad sexuellt, inget våld är inblandat.


Men att komma tillsammans med en man och känna att jag hade ett normalt sexliv var för mig som 17 åring och 27 åring lika ouppnåeligt, som om någon bett mig gå ut och plocka ned en stjärna. Jag har hoppat och vetat att jag ska falla till marken och därefter känt mig som världens mest onormala 27 åring.

Likt tjejen som inser att hon spelat hela fotbollsmatchen utan att för en sekund varit närvarande. Detta för att hon själv aldrig trodde på vinst. Om man ska få orgasm är ju regel nr 1 att man kan slappna av och känna att möjligheten finns att man kan komma.

Landade till slut

Efter att ha kommit i mogen ålder och lärt känna min kropp samt att jag har träffat den rätta mannen för mig är jag numera en kvinna som får orgasm 9/10 gånger. Vill jag komma med min partner ser vi till att jag gör det. Sen har jag insett att det krävs lite tid och att min man älskar att ge mig den tiden. Jag har hittat mitt ess i kortleken eller kanske bättre beskrivet-hittat esset i mig själv. För vi tar ju själva ansvar för vår orgasm. Om vi inte själva vet hur vi kan komma, hur ska någon annan veta det??

Jag kan inte låta bli att tänka: Hur går det för alla andra? Jag kan ej varit ensam? Det känns som jag alltid kommer stå med ena benet i “icke-komma-träsket” då det sitter så djupt i mig att inte vara “normal” vad gäller sex.

Läs också:13

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00