ANNONS

Starta en sexblogg du också?

/

Liws hemligheter

,

Som de flesta av er nog vet så har jag en topplista över de bästa svenska sexbloggarna. Tyvärr så är utbudet av bra och aktiva sexbloggar ganska litet. Men vi är några stycken i alla fall och de finns såklart med på min topplista. Men det hade varit kul om det hade funnits fler.

Tre nya har tillkommit

Jag hade älskat om det poppade upp lite nya bra sexbloggar med jämna mellanrum. Framförallt som håller igång ett tag. Det hade ju då blivit lite mer variation och ombyte på min sexbloggtopplista och jag hade framförallt haft mycket nytt att läsa och tipsa om. Sedan jag senast uppdaterade min lista på intressanta sexbloggare så har tre nya intressanta sexbloggare dykt upp, alla är kvinnor. Det verkar ju vara vanligast att det är kvinnor som skriver. Det hade varit superspännande om fler par eller män också kunde börja skriva. Men jag är glad för att jag hittade tre nya där en startades i höstas och de andra två nu i våras.

Tips för nya sexbloggare

För dig som kanske är lite sugen på att starta en sexblogg så tänker jag ge dig några tips på vägen.

 1. Blogga under ett alias
  För att kunna skriva öppet och personligt kring sex utan att hämmas så är det bäst att hålla din identitet hemlig. Så skriv under ett alias och se till att minimera det som eventuellt skulle kunna röja din identitet. För folk vill gärna läsa om detaljer och att kunna berätta lite snuskiga sådana gör det där lilla extra.
 2. Var personlig
  De allra bästa sexbloggarna, i mitt tycke, är de som är personliga och som bjuder på sig själva och sitt liv och som har hittat sin grej. Detta utan att sätta sig själv på höga hästar eller för att undervisa andra. Det är superkul att höra om hur andra gör och inspireras av andras sexliv. Och även lära sig av andra. Men så fort det blir opersonligt och mer undervisande så blir det lätt ointressant. Sex ska vara personligt för att bli spännande.
 3. Tala om att du finns
  När man bloggar så vill man ju förstås ha läsare och de hittar dig inte automatiskt. Och till skillnad från vanliga bloggar så kan det vara svårt att dela bloggen på vanliga sociala medier om bloggen är av det lite mer porriga slaget. I mitt fall så har jag ju medvetet valt att inte vara så bildligt porrig för att bloggen ska vara mer delbar. Men det är ändå så att det är svårt att få andra att dela inlägg skrivna på en sexblogg. Så mitt bästa tips är att se till att din blogg listas på ställen som t ex Lustbloggar.se och Bloggportalen. Se också till att tala om för mig att ni finns, så kanske jag kan ta med er på min topplista.
 4. Räkna inte med att tjäna pengar
  Att ha en sexblogg är något man gör för att det är kul. Det är inget ni kommer att tjäna några större pengar på. Inte ens jag som hade turen att komma in bland bloggarna på Amelia har tjänat speciellt mycket pengar på själva bloggen. Samtidigt har det ju varit en bra plattform för mig att utgå ifrån för att t ex skapa vår sexcommunity Hemligg.
 5. Var aktiv!
  Det kan låta som ett enkelt råd men det är ett av de viktigaste, och det är definitivt en av faktorerna jag tittar på när jag tar med nya bloggar på min topplista. Ett blogginlägg är en färskvara och en blogg blir tämligen ointressant att följa om det aldrig eller väldigt sällan uppdateras med nya blogginlägg. Det spelar nästan ingen roll hur intressant ett blogginlägg är om det skrevs för flera år sedan. Såvida det inte är en levande blogg. Utan regelbundet skrivande vill man inte bli en följare.

Jag hoppas jag lyckats få några av er till att bli ”kollegor”. Det hade varit jätteroligt.


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

350. Bekänn färg i sängen – Vilken typ är du?

/

De flesta känner nog till de fyra färgerna för olika personlighetstyper. Även om de är lite väl överdrivna i sina karaktärer för att vara tydliga får man nog se dem som en förenklad tolkning av hur människor fungerar. Och jag tycker det är ganska intressant. Kritik har i efterhand riktats mot boken ”Omgiven av idioter” som kom 2014 av Thomas Erikson gällande att den inte har någon vetenskaplig grund. Men det struntar jag i. Jag tycker det är kul med horoskop och personlighetsanalyser och man får ta allt med en nypa salt och med lite humor. Roligast tycker jag det var för några år sedan när jag hittade dessa sketcher som på ett överdrivet sätt visar hur de olika typerna är. Har ni inte sett dom tidigare så rekommenderar jag verkligen att ni ser dom.

Vilken färg är du? (Del 1)
Vilken färg är du? (del 2)

Nu fick jag för mig att översätta dessa karaktärsdrag till hur man fungerar i sängen. Hur de olika personlighetstyperna visar sig där.

RÖD – Den målmedvetna/orgasmsökande

Att ha sex utan orgasm är ett litet misslyckande för den röda. Även om denna person kan älska vägen till orgasm och att bygga upp både stämning och ha förspel så är orgasmen väldigt viktig. Att eldigt bli upptryckt mot väggen är otroligt sexigt och kan till viss del ersätta förspel även om det fysiskt ger mer med förspel. Det eldiga i handlingen gör denna person kåt. Denna person älskar också att veta hur han/hon kan komma och vill definitivt ha kontroll på hur:et. Att det sen ändå är skönt att dra ut på akten är en annan sak, men det ser den mer som en prestation.

GUL – Den lite galna och experimentella 

Denna person tänker inte så mycket på förhand kring hur sexet ska vara.

Det fångar man liksom i stunden är inställningen. Att testa nya saker i sängen är roligt och ska inte planeras för mycket. Då tappas känslan. Det går lika bra oavsett om sexet blir av på toaletten eller i skogen. Rollspelande eller med starka känslor i nuet får situationen avgöra. Skratt i sängen hör till och känns avslappnande och det kan även pausas och äta godis mitt i allt. Att följa de infall som kommer är melodin. Även om det innebär att fokuset flyttas från sexet lite då och då.

GRÖN – Den inlyssnande, känsliga och mentala

Hur partnern har det är viktigare än hur du själv har det. Att samtala är viktigt som en del i att denna persons upphetsning och för att hon/han ska känna sig bekväm med en annan person. Hon/han gillar att lyssna in och tar inte för sig som en naturlig del. Att se hur en annan person kommer och njuter är väldigt sexigt. Chilla och bara hänga som en inledande eller avslutande del är verkligen A och O. Att se den andres njutning ger nästan mer tillfredställelse än att få njutning själv.

BLÅ – Den planerande och kalkylerande

Att ha en gameplan är viktigt och att det ges tid och utrymme för uppbyggnad och efterspel är väldigt upphetsande för denna person. Den ser också till att göra rejäl research inför att testa nya saker för att vara väl förberedd. Och gärna diskutera saker och ting både fram och tillbaka och innan och efter. Vägen är definitivt mer än halva nöjet för denna person och målet är det lilla. Mellanspel är nästan sexigare än slutspelet.

Vem är du, vem är jag?

Inget av dessa personlighetsarketyper känns ju speciellt roligt att erkänna att man är. De är ju alla ganska ocharmiga i sin egen ädlaste form. Men på mig stämmer ändå röd personlighet in bäst och på Love den blå.

Fast egentligen är jag nog rödgrön medan Love är blågrön. Ingen av oss har så mycket gult i oss. Att vara rödgrön förklarar nog lite varför jag har dessa dubbla sidor i mig. Röda och gröna karaktärsdrag är ju nämligen väldigt olika. Ja nästan motsatser. Så kanske har jag dragits till denna förklaringsmodell lite för att det fångar upp dessa olika delar av mig. Jag behöver tydlighet för att känna mig trygg och jag vill veta ramarna. Jag är ganska effektiv och vill inte grotta ner mig för mycket i något. Men samtidigt är jag ganska känslig och mån om hur andra upplever saker. Love däremot vill planera och tänka igenom saker mycket. Vägen är verkligen halva nöjet för honom.

Nu har man väl inte så mycket nytta av att sortera in sina sexpartners eller människor överhuvudtaget i kategorier. Men det är ändå lite roligt och ofta är det ganska lätt att känna igen sig och andra. Har du funderat på vilken typ är du? 😍

Nästa inlägg:
Starta en sexblogg du också?


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.21

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Inlägget innehåller annonslänkar

349. Realdoll – En sexdocka på riktigt

/

Sexhjälpmedel för män kan ju vara lite tabubelagt om vi ska vara helt ärliga och som ”top notch” över tabubelagda sexhjälpmedel för män är nog ändå en realdoll. Dvs en verklig sexdocka som ser ut som en kvinna. Det är nog knappast någon kille som skulle skylta med att han har en realdoll hemma. Och det kanske är ganska klokt för det skulle nog kunna få en hel del tjejer att rygga tillbaka lite.

Vad är egentligen en realdoll?

En realdoll är alltså en sexdocka som är i fullstorlek och i mångt och mycket ser ut som en verklig tjej. Även om de ofta kan vara lite extrema i sin kroppsbyggnad då de kan skräddarsys efter köparens önskemål. Men bortsett från det så ser dessa sexdockor väldigt verkliga och naturliga ut. Så namnet realdoll får vi nog se som väldigt passande. Jag har själv aldrig träffat på någon realdoll i verkligheten, men vad jag har förstått så är de gjorda med nån PVC-plast som ger en hyfsat naturlig känsla även om de såklart inte har någon naturlig kroppsvärme. Men det har jag hört att de kan avhjälpa med hjälp av ett varmt bad.

Realdolls har blivit billigare

Realdoll var något som lanserades för drygt 20 år sedan. Och de har såklart utvecklats en hel del sedan dess. Och inte bara blivit verkligare utan även billigare. I början så fick man lägga upp uppemot 100 000 för att få en realdoll. Men nu har jag sett att de går att köpa en för mindre än 15000 kr. Så då kan man ju börja misstänka att det faktiskt kommer bli vanligare bland killar att skaffa en. Även om det nog är få som kommer erkänna det.

Lars and the real girl

Det är lätt att få en bild av detta med en realdoll ungefär som i filmen “Lars and the real girl”.

Det är väl en av Ryan Gosslings lite mer udda filmer. Filmen belyser att detta med en sexdocka kan vara till hjälp för personer som inte kan få någon riktig partner. Denna film, som jag diggar skarpt, har en poäng i att de som inte får till det IRL kan ha mycket utbyte av en sådan här docka. Även om Ryans karaktär i denna film beter sig aningen konstigt och blir kär i sin docka och låtsas att hon är riktig.

Vad ska det sluta i?

Det är inte utan att man undrar om realdolls kommer blir mer som sexrobotar i framtiden. Det som saknas är ju att man får respons från sin realdoll och kanske även initiativ. Och det kan man ju till viss del redan programmera in. Se gärna det här klippet där Whitney Cummings gästar Joe Rogan med sin egen ”realdoll” gjord som kopia på henne själv.

Det för också mina tankar tillbaka till TV-serien ”Äkta människor” som sändes på SVT för kanske tio år sedan. Där utvecklade ju dock robotorna, eller hubotarna som de kallades, känslor och även om det var läskigt var det även kittlande. Jag kommer ihåg att Johannes Bah Kunkhe spelade en hubot som användes just som sexdocka till en kvinna där kvinnan inte bara fick sex utan också uppskattning och bekräftelse. Kanske är det framtidens realdoll. I så fall kanske det skulle kunna bli eftertraktat och intressant även för kvinnor. Men det är vi långt ifrån idag. Idag är trots allt en realdoll ett passivt ting.

Creepy men ändå fascinerande

Och just det att det är ett passivt ting som trots allt ser ut som en riktig människa kan vara lite skrämmande tanke för mig. För det är lätt att tänka att de som tänder på detta också tänder på att någon bara ligger passiv som en död fisk.

Det är kanske det som gör det lite creepy. Men jag kan också förstå att det finns en viss fascination av det hela. Och som sexleksak så lär de ju vara betydligt bättre än gamla tiders uppblåsbara Barbara. Så om ni vill gå in och botanisera bland Real dolls och kanske t o m köpa en så lägger jag en länk här.

Real dolls från 13999 kr vilket enligt uppgifter är upp till 50% rabatt (Länk till butik).

Nästa inlägg:
Bekänn färg i sängen – Vilken typ är du?


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.17

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00