ANNONS
PersonuppgifterCookies

Underbart – utan trosor

/

Liws hemligheter

,

Liws levande

,

Att gå troslös ibland är underbart tycker jag, av en rad olika anledningar. Inte minst är det spännande att i ett offentligt sammanhang, med en helt ovetande omgivning, vara bar undertill. Det kan tyckas banalt, men jag har upplevt det väldigt uppiggande de gånger jag har vågat vara utan. Det livar upp livet lite kan man säga.

Skönt redan i ung ålder

Redan som 12-13 åring testade jag att gå utan trosor under en kjol. Då utan en tanke på att det var något förbjudet eller sexuellt över det hela. Det kändes helt enkelt bara skönt att vara utan trosor. Men så råkade min mamma upptäcka detta redan någon av de första gångerna då jag satte mig på huk. Hon bannade mig för att hon tyckte det var opassande och bad mig gå och ta på mig trosor och inte göra det igen. Vilket jag heller inte gjorde förrän i vuxen ålder. Såklart gjorde hon detta i all välmening och jag skulle nog kunna reagera ungefär på samma sätt mot min dotter i samma situation. Men det förstärkte samtidigt det förbjudna och lockande med det.

Idag lockar av andra orsaker

Just det förbjudna med att gå troslös är idag ett ganska stort skäl till att jag gillar att vara troslös. Jag vet inte om det är tanken på att något skulle kunna hända sexuellt, genom bara ett litet drag uppåt av ett tunt tyg, eller om det mer är grejen att bära på en hemlighet, som om alla bara visste, skulle kunna få tydliga reaktioner. 

Andra fördelar

Att lufta fittan i perioder känns ju också kroppsligt sunt och det finns en rad fördelar förutom det spännande inslaget.

 • Det är skönt
 • Det minskar risken för infektioner
 • Det motverkar dålig lukt
 • Det minskar risken för hudirritation och kvisslor/acne
 • Det skaver mindre
 • Främjar blodcirkulationen

Minns speciellt tillfälle

Dagen då jag fyllde 40år hade vi ganska små barn, men Love och jag fick lite spontant halva dagen för oss själva.

Vi åkte till ett supermysigt café och satt och pratade snusk minns jag. Jag hade ganska nyligen börjat skriva denna blogg och att skriva om vårt sexliv var minst sagt pirrigt. Jag var dagen till ära troslös under en kort klänning. Detta var jättespännande för oss båda och jag märkte framförallt hur mycket det verkade tända Love. Jag hade inte varit troslös mycket alls tidigare och vi diskuterade vad vi kände för det där på cafét minns jag. Ni vet kanske att lusten ökar när du vet att din partner tänder lite extra på något. Där och då öppnades mina ögon inför Loves kanske mer manliga sätt att se på troslöst under kjolen.

40 års dagen på café…

Olikt tänk

Om jag skulle få veta att min man är utan kalsonger så är det knappast något som gör att det pirrar till lite extra. Jag tycker ärligt talat han är sexigast med ett par snygga tajta vita eller svarta boxer på. Att inte se hela härligheten direkt är sexigare i mina ögon. Jag tror att det är en anledning till att många kvinnor kanske inte tänker på att det tänder män lite extra att veta att deras kvinna går utan trosor. Eller är det bara jag och Love som skiljer oss åt här, men jag tror nog det är en generell skillnad mellan könen kring detta fenomen.

Fredag, sol och troslöst

I förra veckan fick jag en idé om att ta detta med troslöst till en ny nivå. Vi behövde göra lite ärenden på stan i fredags utan barnen och vädret bjöd på sol och 20 grader. Och även om det inte blev som i min fantasi var det spännande och roligt…denna historia får ni dock ta del av på VardagsLiw inom kort. 😉


TIPS: Prenumerera gärna på min blogg. Klicka här och skriv in din e-postadress så får du ett mejl varje gång det postats ett nytt blogginlägg.

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Lär dig komma med handen

/

Jag har fått önskemål från flera kvinnor om tips kring att lära sig komma med den egna handen. Själv ”skämde jag bort” mitt kön tidigt med duschstråle och senare även med vibrerande sexleksaker. Inget jag ångrar för det gav mig mycket njutning. Men det försvårade också för mig då min förmåga att få orgasm med en partner länge var nedsatt. När jag ser på det i efterhand kan jag tycka att alla kvinnor borde lära sig komma med den egna handen, för sin egen njutnings skull!

Från tråkig till min bästa vän 😉

Jag tyckte alltid handen var tråkig att använda för min egen njutning. Helt enkelt för att det fungerade dåligt att dubbelklicka musen. Så var det i över 10 år. Det hände inte speciellt mycket när jag försökte. Jag trodde att det behövde vara skönt nästan direkt för att kunna sluta i en orgasm. Och när det då inte kändes så mycket alls gav jag upp fort. Ett intensivare och starkare hjälpmedel var ju SÅ mycket effektivare, och jag hade inte tålamodet att vänta. Konstig tanke idag, då jag numera väldigt sällan har hjälpmedel med vid samlag och då mest som en krydda. Med handen ökar penetrationskänslan och närvaron med den jag har sex med. Handen är idag den absolut bästa förstärkaren vid sex för mig och den har blivit min bästa vän som förändrat mycket i sänghalmen får jag lov att erkänna. Inte att jag skulle vilja leva utan vibratorer och sexleksaker att testa och experimentera med, ja och vid onani är det ju smidigt. Med vid sex på två är handen helt enkelt oslagbar.

Fick tvinga fram handen

Efter ett besök hos en sexolog 2005 fick jag rådet att jag behövde lära mig komma med min egen hand. Fy fan vad tråkigt sa rösten i mitt huvud. 

Men genom att ta den “tråkiga” och lite längre vägen fick jag överbevisat för mig själv att detta var nyckeln till ett mycket mer välmående sexliv med en partner. Jag behövde lära min kropp att komma av mindre stimuli, för att mycket senare upptäcka att ett mer uppbyggande svagare stimuli ger den allra skönaste orgasmen. Handen förhöjer nog penetrationssex för många kvinnor, om inte annat kan den hjälpa till att lättare få orgasm vid en paus mitt i knullandet. Men allt börjar ju ändå med att lära sig onanera med bara handen på egen hand. Kan du behärska det så kommer du definitivt att kunna slappna av kring sex på två betydligt lättare också. I alla fall med tiden.

Är som att lära sig cykla

Nummer ett i ”handträningen” är att inse att det kan ta tid att lära kroppen att slappna av och att få orgasm på detta sätt. Speciellt om du är van att komma med starkare stimuli som en vibrator eller en duschstråle är. Eller om du aldrig har kunnat komma överhuvudtaget. Det positiva är att när kroppen väl lärt sig så är det lite som att cykla och det sitter sen i ryggmärgen. Även om det går lång tid mellan gångerna. Detta var helt nytt för mig och det kan fortfarande förvåna mig att kroppen minns så bra och aldrig faller tillbaka till ruta ett kring hur det var att inte kunna komma. Det har varit som att klättra på en stege där de första fem stegen var som att ha bly i benen medan det med åren mer känns som fjädrar i benen. Jag fattade inte att jag behövde träna in hur jag kommer med handen och när du är ”dålig” på något är det inte så roligt att testa och experimentera kring det. Så att hitta motivationen och inse att jag behövde träna var min stora utmaning. 

En hand har du alltid med dig

Alla kvinnor borde lära sig att ta på sig själva till orgasm med fingrarna, för med lite övning kan många sedan komma i vilken position som helst under samlag. I alla fall med tiden och i en avslappnad position. Och din hand har du alltid med dig. Så vill du t ex komma vid utesex så finns ju handen alltid med. Och vill du hellre att din partner ska smeka dig för ökad känsla vet du hur du vill ha det och kan förmedla det. En annan fördel med handen är att orgasmen blir mjukare vilket gör att du kan behålla stimulit kvar under hela orgasmen. Vilket ger en längre och starkare orgasm. 

Hur ska du göra för att lära?

Några tips för att behärska att komma med sin egen hand.

 • Låt det ta tid
  Är din klitoris van vid starkare stimuli som t ex en vibrator eller att du aldrig har kunnat komma så får du nog räkna med att det kommer ta lite tid att lära sig. Se det som något kroppen behöver lära sig, precis som det är att lära sig cykla. 
 • Det får kännas lite tråkigt initialt
  Det är inte orgasmskönt den första kvarten i början. Det tror jag faktiskt är vanligt för många kvinnor om hon inte är uppvärmd även senare i livet. Det betyder dock inte att det inte kommer bli orgasmskönt om du fortsätter, och det betyder heller inte att du alltid kommer behöva lika lång startsträcka. Tvärtom ger ju övning färdighet.
 • Kombinera med penetration
  Att ha något i dig vid onani kommer troligtvis hjälpa dig få en orgasm. Det kan vara en dildo eller knipkulor. Knipkulor har fördelen att du har två händer fria och kan då slappna av lättare. Testa att variera hastighet på föremålet i dig. Vad känns skönast? Den lilla rörelsen kan ibland kännas mer, i alla fall är det så för mig. Knip gärna för att hålla föremålet kvar i dig medan du drar det sakta utåt. Jag upplever att utåtförandet nästan är känsligare än inåtförandet. 
 • Fantisera!
  Läs/titta på något sexigt eller ligg och låt fantasierna sväva iväg – INNAN onani. Att bara sätta sig och onanera garanterar inte att lusten kommer och startsträckan blir då längre. Våga väcka lusten så att du verkligen trånar efter att få smyga undan och få onanera. Det ökar blodcirkulationen till könet när du blir kåt.

Bli kåt innan

 • Släpp hämningar
  Våga känna hur det känns att trycka/spänna ut könet vid onani medan du tar på dig själv med handen. Många kvinnor kan nog må gott av att utmana sig själva med att våga ta mer sexuell plats. Genom att ömsom knipa underlivet och ömsom trycka könet utåt aktiverar du det så att det blir lättare att kunna komma. Det är också en väldigt förlösande grej enligt mig som gör att jag tydligt kommer närmare en orgasm.
 • Använd glidmedel
  Det gör hästlängder i skillnad och du kommer fortare närmare orgasmkänslan.

Exakt hur du ska pilla är nog väldigt individuellt och något som måste testas fram. Jag pillar i alla fall uppåt och nedåt. 😊

Psst…du har väl inte missat att jag börjat skriva i VardagsLiw igen. 😉


TIPS: Prenumerera gärna på min blogg. 

Klicka här och skriv in din e-postadress så får du ett mejl varje gång det postats ett nytt blogginlägg.

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Utesex i bästa knullgläntan

/

I förra veckan blev det årspremiär för utesex för mig och min man, och kanske hittade vi det bästa “knullstället” någonsin. Vi har väl haft cirka 3-4 andra favoritställen genom åren, men det är många parametrar som gör en plats till den perfekta knullgläntan och den är inte alltid lätt att hitta. Vad är egentligen den perfekta knullgläntan? 

Olika upplevelser av utesex

När jag träffade min man var min erfarenhet av utesex en natt i ett tält med ett ex jag inte längre var kär i, fast jag inte insåg det då. När kvällen närmade sig förväntades sex även om jag inte var speciellt sugen på det. På den tiden var det orgasmlösa ligg som gällde för mig och sex var inte min favoritsysselsättning. Min mans erfarenhet av utesex var en helt annan än min när vi träffades. Han hade upplevt flera häftiga ”sex on the beach”. Han och ett ex hade t ex det lite som en sport att hitta en egen strand att sola nakna och ha sex på när de var på semestrar i den grekiska ö-världen. De hyrde helt enkelt en vespa och gav sig iväg med en karta i hand. På den tiden fanns det ju ingen gps eller satellitbilder.

Ville köpa avskild naturtomt

Efter dessa upplevelser utomlands har min man älskat jakten på ett härligt liggställe utomhus i naturen. Vi höll faktiskt nästan på att köpa ett hus mitt ute i ingenstans när vi var på husjakt för 15 år sedan. Den tillhörande tomten lockade nämligen min man väldigt mycket. På den hade vi kunnat gå omkring nakna eller haft sex när vi ville. Men tack och lov så förlorade vi budgivningen för i övrigt var det inte mycket med det huset som egentligen tilltalade.

Intresset har smittat av sig

Min man älskar att ligga naken i solen ensamma på en filt och att detta sedan får leda vidare till något intimt.

Detta har med åren smittat av sig på mig som numera delar dragningen till att hitta riktigt bra ställen för utesex som uppfyller det som vi värdesätter. Och att spana in ställen och planera för utflykten är en sexig för-aktivitet. Med barn i huset blir det inga halvdagar liggande i solen för att se vad som händer. Är vi på ett utvalt ställe är det för att vi just valt ut det, och för oss blir det nog action ganska fort. Men gärna med lite mer chill och bad efteråt. 😊

Vad är lockelsen?

Jag tror en hel del par som gillar utesex gör det pga den kittlande känslan av att riskera att bli upptäckta som en del av spänningen. Det är nästan så att jag önskar att jag hade känt så för det låter ju extra pirrigt, men det är inte en del av vår tändning med att ha utesex. Vi gillar ju kanske framförallt nakenheten och naturen i kombination. Både jag och min man älskar skogen och på ett sätt är det vårt drömställe för lite intimitet, att känna sig lite som en nymf i en liten glänta i en skogsdunge. Men det som framförallt ställer till det i skogen är ju vad man ska göra om någon mot all förmodan skulle dyka upp där. Det är ju ganska svårt att oskyldigt bara lägga sig och sola och låtsas som ingenting. Annat är det ju på en avskild strand. Där är det naturligt att ligga och om någon skulle komma behöver man inte skämmas ihjäl och packa ihop och åka hem utan då skulle vi istället bara kunna låtsas att vi ligger och solar och så kan man fortsätta när sällskapet försvunnit. Om det skulle kännas bekvämt vet jag i och för sig inte. Det har nämligen aldrig hänt oss att vi blivit påkomna. 

Våra natursköna upplevelser

Vi har testat lite olika ställen för utesex genom åren, måste ju testa för att veta vad man gillar eller hur.  😉 Vi har varit mitt ute i skogen där vandrandet långt ut i ingenstans fått sin beskärda del av spänningen. Vi har också hittat halvuddar med vacker havsutsikt där en viss spänning med folk runtomkring förekommit. Att knulla med vacker utsikt är hett! Vi har fått vårt bottennapp mitt bland idylliska blommande törnrosbuskar som visade sig vara värsta fästingnästet. Och inte minst har vi besökt avlägsna sjöar i skogen där vi ibland idylliskt fått till det…eller ibland bara skrattandes fått fly därifrån… Ja för att bara haft utesex tillsammans omkring 15 ggr så har vi ändå varit ganska påhittiga.

Hittade ett riktigt smultronställe

Nu i förra veckan förvandlades ju stora delar av Sverige till 20 gradig sommar. Detta tänkte vi ta tillvara på. Så vi tog bilen en bit från hemmet och gick in i skogen. Efter ett tag kom vi till en avskild strand vi redan innan hade spanat in på satellitbilder som ett ställe med potential. Vilket var ett riktigt lyckokast. För det var troligtvis det bästa stället hittills. Att ha utesex är absolut bäst i maj/juni då folk inte är lediga så mycket som under högsommaren. Då vår kick med utomhussex inte är risken att bli upptäckta utan mer om att känna friheten, så är försommaren perfekt. Kanske speciellt om man kan komma iväg en vardag när de flesta andra jobbar och går i skolan. När vi var nöjda och klara där i förra veckan och kom tillbaka till bilen möttes vi av ett annat par som precis parkerade sin bil. Vi log när vi såg dem lägga en filt under armen och ta med en ryggsäck. De såg ut som vi och jag kunde med ett leende konstatera att vi nog “bytte av varandra”. Såklart kan de ha varit ett par som bara skulle gå på picknic tillsammans på stranden/i skogen men näää de utstrålade att de skulle ha sex. 

Mina fem tips för bra utesex

Jag skulle knappast utge mig för att vara expert på detta med att hitta bra ställen för utesex. En del skulle nog hävda att det spontana, var som helst utomhus, är det bästa. Men mina råd för att njuta av den perfekta knullgläntan känns ändå tydliga.

1. Gör det till en rolig lek tillsammans att hitta en härlig plats. Ta gärna hjälp av satellitbilder för att hitta ställen med potential.
2. Ta ledigt ett par timmar en vardag i maj/juni innan midsommar. Då är det inte så många andra människor ute i skogen.
3. Rekognosera gärna platsen på en promenad med hunden eller under en utflykt med barnen.
4. Glöm inte att välja en solig dag, ta med filt, handduk, vatten och något gott till efteråt. Det är ju pricken över i:et. 😉
5. Är du nojig för att bli upptäckt men älskar detta välj ”trygga” sexpositioner. För mig är det bakifrån eller liggande på sidan. Då har jag lite mer koll på omgivningen och det känns inte så blottande om vi skulle bli upptäckta. Undvik enligt mig missionären eller att rida.

Jag på äventyr i förra veckan, idag blir det nya…🔥


TIPS: Prenumerera gärna på min blogg. Klicka här och skriv in din e-postadress så får du ett mejl varje gång det postats ett nytt blogginlägg.

19

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00