ANNONS

Så tänker enhörningar och extramän

/

Liws tester

,

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om enhörningar där jag gjorde en liten undersökning om hur ni läsare tänker kring att vara en extraperson till ett par. Dvs hur ensamma kvinnor eller män ser på att sexuellt vara tillsammans med ett par. Här kommer nu en redogörelse av resultatet.

Om att vara extraperson

Först och främst så är det ju knappast så att mina läsare av denna blogg representerar den svenska befolkningen. Så i regel är nog de som svarat på den här undersökningen lite mer ”open minded” än de flesta. Men det ger ändå en ganska bra  intressant inblick i hur kvinnor och män tänker när det kommer till att ensamma träffa ett par för att ha sex.

Många som kan tänka sig att ha sex med ett par

Av de kvinnor som har svarat på undersökningen så är det hela 95% som kan tänka sig att ha sex med ett par. Ungefär 4 av 10 kvinnor har redan testat det och skulle gärna göra det igen. Detta kan jämföras med männen där bara ungefär en fjärdedel testat det och vill göra det igen. Fast 98% kan tänka sig att vara extraperson till ett par. Med tanke på att urvalet är mina läsare här på bloggen så är det kanske inte så förvånande resultat. Men jag är ändå lite förbluffad över att det är så många som faktiskt kan tänka sig att ha sex med ett par som ensam kvinna eller man.

Rädslor och farhågor inför

När vi tittar på vilka farhågor som kvinnor respektive män har inför att ha sex med ett par så skiljer det sig lite åt. Det är tydligt att de största rädslorna för männen är att känna prestationsångest och att inte kunna slappna av och njuta sexuellt. Dessa två alternativ går kanske in lite i varandra.

Men det är nästan hälften av alla män som är rädda för att få prestationsångest. Vilket man kan förstå då det onekligen är lite av en ”party pooper” i sammanhanget. Av kvinnorna är det enbart ca 20% som är rädda för att få prestationsångest. Hos kvinnorna är det istället rädslan att känna sig utanför (tredje hjulet) som toppar på ca 35%. Det är även vanligt för kvinnorna med en rädsla att bli utnyttjad och att inte kunna slappna av och njuta sexuellt.

kvinnor_radslor
Män Vilka är din största rädslor av att vara sexuell med ett annat par

Viktiga faktorer

Det som är viktigast för en ensam tjej eller kille, om de skulle ha en trekant tillsammans med ett par, är inte oväntat att njuta sexuellt. Det svarar ca 70% av alla. När det gäller kvinnorna så är det dock tydligt att kommunikationen och tryggheten är viktigare än för männen, som värdesätter spänning och att ha kul högre. Just bara det att kunna förverkliga en fantasi är också något som är dubbelt så vanligt hos män (40%) jämfört med kvinnorna (20%).

Män Vad är de viktigaste faktorerna om du skulle vara med ett annat par sexuellt (max 3)
Kvinnor Vad är de viktigaste faktorerna om du skulle vara med ett annat par sexuellt (max 3)

Stor skillnad på vem som ska vara i centrum

Där det visar allra störst skillnad mellan män och kvinnor är svaret på frågan om vem de vill ska vara i centrum i trekanten. Här svarar hela 75% av männen att det ska vara tjejen i paret som ska vara i centrum, medan enbart 16% av kvinnorna tycker att tjejen i paret ska vara i centrum. 10% av kvinnorna vill själva vara i centrum, men de allra flesta kvinnor tycker det är bäst med variation vad gäller vem som ska vara i centrum. Kanske kan detta bero på att kvinnor fyller i sig som bisexuell eller binyfiken till 70% medan män bara gör det till 30%.

Vad tycker jag själv?

Det är ju lätt att vilja jämföra resultaten i undersökningen med hur jag själv skulle ha svarat på undersökningen. När det kommer till rädslor stämmer mina största rädslor bra in på kvinnornas svar i denna undersökning. Men kring vad som hade varit viktigast för mig, där skiljer det sig åt ganska mycket. Förvisso hade jag valt att ha bra kommunikation innan och efter men sedan hade jag valt tre-gemenskap och att få orgasm. De båda sistnämnda har hamnat i botten av kvinnornas lista. För mig är det så att om jag känner tre-gemenskap och får orgasm så känner jag mig trygg och njuter sexuellt. Men det omvända, att jag känner mig trygg och njuter sexuellt, det betyder inte att jag kommer känna tre-gemenskap eller få orgasm, vilket jag upplevt som speciella saker med en trekant. Jag har ju varit i centrum i våra trekanter och vi har ju bara haft MFM trekanter och då har faktiskt orgasmen betytt mycket för mig.

Sen är ju frågan om jag hade kunnat vara en enhörning om jag varit singel? Aldrig som 25 åring då jag var för osäker sexuellt.

Och nu är det ju inte aktuellt då jag är upptagen och när det inte blir realistiskt är det svårt att sätta sig in i det, men jag tror svaret ändå hade blivit nej.

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Ett gästspel av Love

/

Idag blir det ett lite annorlunda inlägg. För nu är det faktiskt jag, Love, som skriver. Dvs Liws man. Ibland har det kommit önskemål om att höra min sida av allt vi upplever. Så här är jag nu.

Det finns en del som undrar hur jag som man kan gå med på att låta min fru ha sex med andra. Vad får jag få ut av det? Är jag kanske porrskadad? Kanske är det så att jag går igång på att bli förnedrad? För många är det nog en väldigt främmande tanke att låta sin fru ha sex med någon annan. Samtidigt så är jag långt ifrån ensam om att göra det. Vilka bakomliggande faktorer det finns till varför är nog väldigt olika och jag kan bara tala för mig själv och vår situation.

Hur tänker jag?

För det första så känner jag mig väldigt trygg och säker på min och min frus kärlek och relation. Inte för att jag tar den för givet, men jag går inte heller runt och är rädd för att förlora den. Istället finner jag glädje i den och njuter av nuet. Dessutom ser jag inte Liw som en ägodel som är ämnad enbart för mig här i livet. Liw har haft ett liv innan hon träffade mig och givetvis haft sex med ett gäng andra killar. Hur många eller hur mycket är för mig oväsentligt. Men hon har haft sex med andra killar och det gör egentligen ingen större skillnad om hon har sex med ytterligare några killar nu. Sen är det givetvis så att vi har en väldigt tajt kärleksrelation där vi har varandra och lever livet tillsammans med stort förtroende till varandra. Vi går inte bakom ryggen på varandra. Vi har ju inte heller någon anledning till att göra det, speciellt i och med att vi faktiskt kan träffa andra inom ramen för vår kärleksrelation.

What’s in it for me?

Men vad får jag ut av att låta Liw ha sex med en annan kille? Samtidigt som jag ser på? Grejen är den att jag har insett att kåthet och sex inte är något som det finns en viss bestämd mängd av i ett förhållande. Utan den mängden kan variera. Så om Liw ger av sin kåthet och har sex med någon annan så innebär det inte att det måste ske på min bekostnad. Istället kan jag se det som att jag gör en investering i kåthet som gör att mängden kåthet ökar väsentligt, vilket jag kan skörda frukterna av. Det är alltså lite samma sak som med pengar här i världen. Genom att investera pengar i något kan man få pengarna att växa, utan att det måste ske på någon annans bekostnad. Om man inte investerar något utan bara skördar frukterna så kommer man snart inse att kåtheten gradvis försvinner.

Maximerar kåtheten

Sen behöver det ju inte vara så att det som funkar bäst är att låta sin fru ha sex med någon annan. Det viktiga är väl att det är en igångsättning som ett par kan investera i för att öka kåtheten hos båda två. I vårt fall så har detta dock varit optimalt. Själv blir jag otroligt kåt av att se Liw riktigt kåt. Ju kåtare desto bättre. Det är givetvis trevligt när hon är riktigt kåt tillsammans med bara mig, men just det här med att hon får ha sex med någon annan kille eller ha trekant med mig och en annan kille är något hon går igång på väldigt mycket. Och det är inte bara där och då hon är kåt utan bara tanken på ett kommande tillfälle eller minnena av ett tidigare tillfälle eller bara sitsen att möjligheterna finns gör att hon är kåtare rent allmänt. Vilket såklart är något som jag skördar frukterna av. 

Älskar att se Liw så kåt det bara går

Så i vårt fall är det win-win. Jag älskar att se min fru så kåt det bara går och hon går igång på situationen. Det handlar egentligen inte i huvudsak om att jag älskar att se min fru ha sex med andra, utan det handlar främst om att jag älskar att se henne riktigt riktigt kåt. Hade det varit något annat som hon hade gått igång på och blivit lika kåt av som hon blir av detta hade säkert det kunnat funka också. Sen är det såklart andra saker i det hela som är upphetsande tex att det är något ”förbjudet” man gör.

Varför inte vända på steken?

Sen är ju frågan om det omvända hade funkat också. Dvs att Liw hade låtit mig ha sex med en annan tjej för att se mig bli riktigt kåt. Nej, det hade inte funkat lika bra. Dels så går inte jag igång på att vara i centrum på det viset. Och dels så är det inte riktigt Liws igångsättning att vara passiv. Däremot så kan hon, mer och mer, gå igång på att se mig med en annan tjej. Fast då är nog det optimala att vi träffar ett annat par. Och det kan ju också hända. Men det är en helt annan historia. Som Liw uttrycker det så är ju trekanter och fyrkanter som äpplen och päron. Men nu har jag nog skrivit tillräckligt för den här gången. Nu lämnar jag tillbaka ordet till Liw igen. Tack för mig. 

Med vänliga hälsningar
Love

24

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Here I go again

/

Ni vet ordspråket ”en gång är ingen gång, två gånger är en vana”. Jag har funderat en del på mitt inlägg ”Me, my selfies and I” och både känt en blyghet och en lust till att testa detta igen. Jag gillade att berätta något om mig själv genom bilder. Att få bjuda på mer av mig själv och att delge er saker som jag inte berättat för så många är spännande. Att ni får en inblick i mitt liv lite närmare in på skinnet helt enkelt. 

Återigen vill jag att det i dessa inlägg ska vara noll retuscherat eller mixat med filter. Att sprida en sann bild av mig själv känns inspirerande nu när jag väl vågar visa mig mer. Är det något jag lärt mig under dessa år med sexbloggande och även med lite extrapersoner i vårt sexliv så är det att när man är sig själv så blir det oftast som mest uppskattat. Det gäller bara att våga. Det är som att mottagaren i sådana här känsliga sammanhang, som sex och lust ändå innebär, värdesätter äkthet långt framför den perfekta kroppen eller den perfekta snoppen. Vilket är ganska charmigt att inse. Att det inte bara är en klyscha, utan att det faktiskt är ett vinnande koncept. 💞


Liw i svart bikinitop

Denna bikini köpte jag faktiskt som 20 åring, och den har sparats i min byrålåda för att jag älskar dess enkelhet. I många år efter jag hade fått mitt första barn fick jag för mig att jag inte kunde ha bikini längre utan att det var baddräkt för resten av mitt liv som gällde. Konstigt nog släppte detta ju fler barn jag fick och nu har jag ofta bikini. Och runt halsen ser ni min svärmors kära halsband som hon alltid hade på sig. ❤️️


Liw i snickarbyxor

Jag i mina snickarbyxor, eller snarare målarbyxor då jag mer målar än snickrar. Idag har jag varit och köpt mer målarfärg. Jag avskyr att det är så torrt ute för trädgårdens skull, men det är bra i avseende att måla. Jag brukar dock ha på mig tröja när jag målar, lovar. 😂


Liw i blommig secondhandklänning

Denna klänning fick jag ett ryck och köpte på second hand i förra veckan. Den spänns ut lite över brösten men det känns mest lite sexigt…


Liw i korta svarta öppna shorts

Korta tajta jeansshorts har jag haft en liten komplicerad inställning till. Som 20 åring älskade jag korta hotpants som då var coolt och jag trivdes med mina ben bara. Men med åren och med vita ben har jag dragit mig för att använda detta, ja nästan aldrig faktiskt sedan jag var i 20 års åldern. Fram till för några år sedan då jag bara bestämde mig för att övervinna nojan och helt enkelt bara ha det. Nu bekommer mina vita ben mig inte alls. Jag gillar numera att gå i korta shorts redan i maj/juni.


Liw i svart spetsklänning

Svart spetsklänning är för mig bland det sexigaste att klä mig i. Och tajt ska den sitta vilket denna verkligen gör. Och ni ser ju vad jag saknar undertill. 😊

49

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00