ANNONS

Sexolog utan praktisk erfarenhet?

/

Jag har alltid tyckt att det varit lite kul att läsa sexspalter där läsare ställer frågor till sexrådgivare som oftast titulerar sig som sexologer. Men det som slår mig allt oftare när jag läser dessa sexspalter är att sexologer sällan eller aldrig talar utifrån egen erfarenhet. Frågan är om det verkligen är hos dessa sexologer man får bästa svaren på sina frågor om sex.

Svar från skolboken

I regel är det svar hämtade ifrån skolboken och ibland tillrättalagda för att inte skapa någon lockelse för beteenden och känslor som går utanför det som man ska tycka och vara. Men ibland vill jag bara ruska om den där sexologen. Vad tycker du själv och vad säger din erfarenhet dig? Men det är sällan jag får känslan att sexologerna verkligen har gott om sexuella erfarenheter i bagaget och det speglar också deras svar.

Vill känna att de vet vad de pratar om

Samtidigt förstår jag ju såklart att en sexolog precis som t ex en läkare ska vara professionell. Det är ju också stört omöjligt att kunna ha erfarenheter om allt. Och det handlar inte heller om att jag vill höra om sexologens egna erfarenheter. Däremot så vill jag känna att den som ska rådgiva mig om sex verkligen vet vad de pratar om. Och jag har svårt att tro att man kan bli expert på sex genom att bara läsa om det. Lite på samma sätt som om jag söker råd om matlagning så vill jag ha råd och tips från någon som verkligen har lagat mycket mat i livet och inte bara läst receptböcker. Så det bästa vore väl kanske om gamla avdankade porrstjärnor skulle skola om sig till sexologer och sexrådgivare. Såg faktiskt att den tidigare svenska porraktrisen Puma Swede tydligen faktiskt skulle ge sig in på att utbilda sig till just sexolog. Och det kanske inte är en så dum idé.

Avsugningar och moralkakor

Att beskriva hur man ska suga av någon utifrån en skolbok blir liksom inte lika bra som att beskriva det utifrån egen erfarenhet eller baserat på erfarenhet från andra man pratat med. Råden blir lätt ganska platta annars. Att börja prata moral i samma sammanhang, som t ex genom att mannen inte ska kräva en avsugning av sin tjej, hör liksom inte heller hemma att klämma in. Utan bara svara på frågan. Bra tips för avsugning.

Sexologer som försöker tona ner

Jag vrider och vänder extra mycket på mig när en sexolog eller sexexpert försöker tona ned fenomenet fontänorgasmer hos kvinnor. Som för att säga till de som inte kan få detta eller ännu inte lyckats få det att de inte missar något eller att de inte ska känna sig sämre för att de inte kan. Men kvinnor är vuxna människor och de bör klara av att höra sanningen. Ibland lyser det bara igenom att sexologen själv inte upplevt en fontänorgasm eller bara vill uppfatta det som besvärligt.

Fontänorgasmer är ju fantastiska

Det är ju jätteskönt med en fontänorgasm. Och det kan visst spruta och det kan absolut vara väldigt nära förknippat med själva orgasmen. Men jag läste senast i förra veckan det beskrivas av en sexolog som ett fenomen som inte märks av mycket alls hos de flesta kvinnor. Och att andra upplever det okej, men inte alls lika skönt som en vanlig orgasm. Och att många mest tycker det blir jobbigt för det blir blött i sängen. Något positivt om fontänorgasmer lyftes inte fram alls.

Inte bara ett porrfenomen

En del kan säkert uppleva att en fontänorgasm mest är bökigt och att det blir för blött. Men då hade det ju kanske varit på plats att påpeka att det finns skyddslakan om man vill undvika att behöva oroa sig för att det blir blött. Och framförallt måste man ju åtminstone nämna att en del upplever det som fantastiskt och urhäftigt. Men det stod väl kanske inte i skolboken. Just den här sexologen verkade mest se det som ett porrfenomen och därför inte något som man bör lägga någon större vikt vid.

Sexologer som inte vågar säga som det är

Jag tror att många svar om sex genomsyras av rädslan för att man inte vill tala gott om porr. För det ska man inte framhäva som något bra. Men bara för att något förekommer i porrfilmer så betyder det inte att det inte förekommer i verkligheten. Och bara för att alla inte kan få det eller har upplevt det (som t ex fontänorgasmen) så behöver man inte beskriva det som något negativt och inte önskvärt. Uppmuntra istället tjejer att utforska sig själva mer och informera dem om att detta kan komma senare i livet. Eller inte. Våga framförallt säga sanningen. Om sedan någon blir pressad av den. Ja då är det i alla fall verkligheten. Alla kan inte få allt och alla är olika.

Bra sexologer och lilla jag

Nu kanske jag riskerar att trampa en del sexologer på tårna och det kanske är lite oförtjänt. De besitter ju mycket kunskaper. Deras roll ligger ju också snarare åt det psykologiska hållet än att förklara hur något rent praktiskt ska gå till eller fungerar. Jag påstår inte att jag skulle kunna göra ett bättre jobb. För det skulle jag inte kunna. Det är mycket som jag inte kan från skolboken när det kommer till sex, även om det är en vissa saker som jag kan tycka att jag skaffat mig erfarenhet om och kanske kan bidra med lite insikter om. I veckan publicerade Amelia en artikel om fontänorgasmer. I den artikeln intervjuades en forskare i ämnet. Och därtill så hade de fått med MINA erfarenhet om fontänorgasmer. Kul kombination! Kunskap och erfarenhet blandat med varandra. Precis så som jag vill ha det 😉

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.0
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Snöat in på tajta sexiga klänningar

/

Nej någon snö har vi inte fått än där vi bor. Men jag har snöat in mig på något annat än just vädret. I helgen så var jag på shoppinghumör vilket inte sker så ofta. Men som vanligt sista åren är det inte med något snyggt vardagsplagg jag kommer hem, som jag egentligen behöver. Utan det är med en sexig, tajt halvlång och ofta svart klänning jag står där i kön till kassan med.

En ny svart genomskinlig

Förr ägde jag kanske runt 10 klänningar. Min uppsättning klänningar har nu mer än tredubblats på 2-3 år. Ofta köpta på billiga butiker eller second hand. Jag som alltid varit en ”byxor-och-snygg-tröja-eller-linne-tjej” genom alla år, i vardagen likväl som på krogen. Nu har jag ju då helt snöat in på sexiga klänningar. Och den jag köpte nu i helgen tog nog priset. Den var ju då svart…och genomskinlig. När ska jag ha denna? Men jag kunde inte motstå den. Vill ni se den så finns det en glimt av den nu inne på ”Glimtar av Liw”.

Har blivit lite mer vågad

Jag är tämligen övertygad om att mitt nyfunna intresse för sexiga klänningar är ytterst ihopkopplat med min blogg och våra äventyr. För hur ofta har man annars nytta av alla dessa sexiga outfits? Men jag måste erkänna att jag har börjat våga klä mig mer i uppklädda klänningar även på kalas eller på middagsbjudningar. Min tidigare halvnoja att aldrig klä mig för snyggt har till stor del försvunnit. Och jag har nu mer börjat gilla att våga klä upp mig. Eller är det kanske bara min 40-årskris?

Speglar min ökade kåthet

Kanske speglar alla dessa sexiga klänningar min ökade allmänna kåthet. Som att jag ser framför mig att jag ska kunna gå troslös, bli upplyft mot en vägg eller något annat sexuellt. Tanken på det är i alla fall rolig att spela med. Det tillsammans med en sexig fotlänk så skapar man lite spänning kring de signaler man sänder ut. Även om det kanske främst är jag själv som snappar upp och går i gång på de signalerna. Och att jag skulle träffa någon främling finns inte på kartan. Det går ju jag inte igång på. Men det är bara att konstatera att jag gillar att klä mig fint mer nu än tidigare.

Kul att klä upp sig

Samtidigt tycker jag det är ganska skönt att gå i klänning. Vilket jag aldrig tyckt förut. Att klä sig sitt finaste är superkul tycker jag. Extra roligt blir det inför ett äventyr om man förenar den inköpta klänningen med att gå och fixa sig i håret, raka sig helt (eller nästan 😉) och kanske sett till att vara lite extra tränad och fit.

Långt ifrån toppformen, men har en plan

Just nu är jag dock faktiskt, förutom inköp av klänning, helt ogjord i håret, ganska jätteorakad (😁) och jag har gått in på lite sparlåga. Så jag känner mig ganska långt ifrån toppform. Jag är nog inte den som kan hålla mig i toppform hela tiden. Vem kan det? Det har blivit lite så att jag toppar formen inför våra äventyr. Och just nu har vi ju inget äventyr på gång.  Men vi har en plan… 😉

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.15
16

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

294. Ny sexuell upptäckt

/

Senaste veckan har vi gjort en ny sexuell upptäckt som jag bara måste berätta om. Inte riktigt i klass med när Love hittade min ”komma-knapp” på g-punkten,  men lite åt det hållet. Jag är smått lyrisk efter upptäckten.

Haft en liten torrperiod

Jag får nog börja från början. Vi hade inte haft sex på närmare två veckor Love och jag, pga förkylningar i familjen. Tillfällena för sex bara försvann med VAB som avlöstes med trötta kvällar. Ingen Covid-19 som tur var, men i alla fall. När vi håller oss borta från sex en lite längre period, så tenderar jag att bli lite lat och få ursäkter i huvudet där jag inte riktigt har kåtheten lika närvarande i mig. Så var det lite nu.

Torkan bröts med lite morgonsex

Nu började vi i alla fall lördagsmorgonen med lite morgonsex i en av mina favoritställningar, ”Skeden”. Den känns så naturlig och sexig just på morgonen. Vi körde på med lite jämna avbrott då vår yngsta sprang in och ut ur rummet med jämna mellanrum. Så det blev aldrig fokus på att komma. Men ändå skönt så där nyvaken och förbjudet under täcket när ingen var inom synhåll.

Ett oväntat sextillfälle uppenbarade sig

Sen på eftermiddagen dök ett oväntat sextillfälle upp från ingenstans. Våra två äldsta fick för sig att spela något dataspel tillsammans på rummet. Att de två spelar tillsammans händer sällan. Men nu stängde de in sig och verkade avse att sitta större delen av eftermiddagen. Sen plötsligt ringde en granne och undrade om minstingen ville komma in och leka, vilket han såklart ville. Jag tänkte inte på tillfället som uppenbarade sig mitt framför näsan på mig, men det gjorde Love som föreslog att vi skulle ta och smyga in i sängkammaren en stund.

Love kom snabbt

Vi duschade av oss lite snabbt och hamnade sedan i 69:an. Som komplement till morgonens knullande kände jag för oralt och händer. Jag kände att Love var extra hård och jag kände att jag hittade tekniken vid avsugning ganska lätt. Som vanligt försökte jag lägga den på minnet, vilket ofta är svårt då det varierar från gång till gång vad som funkar bra. Efter kanske bara fem minuter säger Love att han kommer och det var riktigt upphetsande att ta honom i min mun.

En ny teknik upptäcktes

Därefter la jag mig på ryggen och väntade på Loves fingrar inne i mig. Min hand var på klitoris. Sen vet jag inte riktigt vad som hände. Något nytt var det i alla fall. Love låg nedanför mig i sängen med rak arm och spände sin underarm i madrassen medan han tryckte upp mot min G-punkt underifrån men tre raka fingrar inne i mig. Det var som att de blev precis i rätt vinkel och med rätt tryck. Just för att det var så skönt direkt började jag trycka ifrån med mina fötter i madrassen och lyfte rumpan upp och ner för att inte komma direkt. Loves tre fingrar i mig blev som en erigerad kuk när han spjärnade emot med underarmen i madrassen . Jag fortsatte att lyfta rumpan upp och ner från underlaget och red hans fingrar, samtidigt som Love pressade sina fingrar mot min främre vägg. Det var skönt på ett sätt jag aldrig upplevt tidigare.

Otroligt skönt

Att jag upplevde det som extra skönt beror nog på att jag nästan aldrig känt att jag kunnat komma när jag är aktiv under sex. Nu kände jag direkt att jag kunde komma snart. Väldigt snart om jag fortsatte. Så började det småskvätta ur mig, men det märkte jag knappt i all upphetsad aktivitet. Bara att det var så grymt skönt. Skönare än jag någonsin känt när jag varit aktiv. Efter en stund kom jag en och två gånger med en tydlig fontänorgasm. Jag sjönk sen matt ihop.

Ville bara ha mer och mer

Men ganska fort kände jag som att jag hade fått smaka på godis för första gången. Jag ville ha mer. Så jag bad Love upprepa allt som för att försäkra mig om att det jag just upplevt var verkligt och gick att utföra igen. Det fungerade denna gången också. Sen fick han upprepa en tredje gång. Tredje gången gillt liksom. Men jag kunde inte avstå utan bad honom om ännu en omgång. Sedan var jag härligt nöjd.

Hela könet var fullt aktiverat

Men hela mitt kön var nu som om jag hade en g-punkts vibrator inne i mig eller något. Jag hade kunnat fortsätta komma ännu mer. Och aktiviteten var konstigt nog inte ens jobbig. Om orgasmen är vid 100% så låg jag på 90% i mitt grundstatus. När jag kissade efteråt var det också jätteskönt, sexuellt skönt. Så aktiverat var hela mitt kön. Det tog över en timme innan det slutade pirra mellan benen.

Stort för mig detta

För mig var detta en stor grej, att kunna komma när jag är aktiv. Min sexuella resa slutar aldrig att förvåna mig. Från att jag var tvungen att gå helt in i mig själv för att kunna komma efter tjugo minuter. Med vibrator. Sen så småningom efter 10 år med fingrar till att Love hittade min g-punkt med mig i avslappnat läge. Till att jag nu kunde vara aktiv. Att jag kan komma under en samlagsaktivitet även om den var konstruerad känns jättehäftigt. Nu är man ju bara nyfiken på vad som ska bli nästa upptäckt? 😜

Nästa inlägg:
Snöat in på tajta sexiga klänningar

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.12
21

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00