ANNONS

Missa inte…

Idag är ett nytt avsnitt ute på Viaplay av Svenska Powerkvinnor. Missa för allt i världen inte det. Avsnitt två sändes på TV3 ikväll men redan nu kan ni se avsnitt tre på Viaplay och Viafree.

Det här med att man döpt serien till just powerkvinnor verkar uppröra en hel del för några få personer. Och jag förstår inte varför.

Varför ska just vi som är med i serien få kalla oss powerkvinnor, att vi har minsann ingen rätt att kalla oss det. Det finns andra som förtjänar det bättre osv. Detta kommer nästan enbart från några få andra kvinnor och till och med från kvinnor som kallar sig feminister. Både jag och Camilla har fått bemöta detta på olika sätt. Det är inte vi själva som valt namnet. Men namnet passar bra för programmet ska förhoppningsvis inspirera andra kvinnor att våga tro på sig själva, att våga satsa på sig själva, att våga ta steget att göra det man drömmer om. Att plugga, starta ett företag, börja vlogga eller vad som helst.

Våga misslyckas för det kommer man göra. Vi som är med har alla gjort det för. Och vi alla bär på en historia och att även om livet kan verka lätt på utsidan är det ingen av oss som är med i programmet som inte har en historia, inte kämpat osv. Precis som så många andra.

Massor och åter massor av andra kvinnor är ju också powerkvinnor. Vi är alla det på olika sätt. Min mamma var en powerkvinna, en kvinna som format mig och jag alltid haft som förebild men hennes liv såg helt annorlunda ut jämfört med mitt. Påstår jag att hon inte var powerkvinna då? Eller min syster som är sjuksköterska och gjort så många saker jag aldrig skulle klara av. Tror ni inte jag tycker att även hon är en powerkvinna eller inspirerar mig? Vi kan alla vara en inspiration till varandra om man skrapar lite på ytan och släpper in. Det är det vi gör i denna serien. Vi bjuder in. Och just här råkar det vara så att det vi alla har gemensamt i denna serie är att vi alla är offentliga på olika sätt och att vi alla driver företag eller är entrepenörer på olika sätt. Det blev den gemensamma nämnaren i denna serien. Den ska underhålla och inspirera.Men helt plötsligt bär vi som är med någon form av skyldighet att förklara vad en powerkvinna är. Och det blir som att man vill få det till att vi som är med i serien tror oss vara för mer än andra kvinnor. Jag blir så trött. Återigen bekräftar detta bara att det finns en klick med kvinnor som vill kritisera andra kvinnor just för att det är kvinnor och tar gör sig, eller syns på ett sätt som inte är rätt sätt. Man får synas och höras som kvinna men bara på rätt sätt.

Man vill så innerligt missförstå. Man tolkar in något som inte finns. Senast idag har en känd politiker skrivit saker som faktiskt gör mig chockerad. Så underligt!

Egentligen så onödigt att ge detta ytterligare utrymme här, har ju kommenterat på mitt Instagram flertalet gånger och Camilla ännu fler, men väldigt intressant när man tänker på det ändå. Hur starka vi kvinnor skulle kunna vara om vi istället stöttade varandra.

Så, nu ska jag inte ta upp detta mer här i bloggen.

Hursomhelst. Hoppas ni gillade avsnittet ikväll. Nu ska jag kurera mig, varit hemma idag då jag känt mig lite krasslig. Men det är väl förhoppningsvis något som lite te med honung snabbt skulle kunna råda bot på.

Kram

/L

12

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00