ANNONS

Svårtagna stygn

Ni vet ju att Liam fick operera sin armbåge, och i veckan var det dags att ta stygnen efter operationen.

En enkel sak kan man tycka men det visade sig vara allt annat än enkelt.

Vill redan nu varna känsliga läsare för blodiga bilder längre ner.

Eftersom min syrra är sjuksköterska och van att ta stygn även om hon inte jobbat aktivt på länge så är hon den första jag kollar med när det gäller sådana här saker. Just för att man kan göra det på en tid som passar en bättre och kan många gånger vara stökigt att få tider som passar.

Åkte i alla fall hem till syrran som hade kokat och spritat både sak och pincett för att göra allt så rent som möjligt. Handskar på och tog av Liam bandaget och tvättade såret. Hon konstaterade att allt såg jättefint ut, operationssåret hade läkt väldigt fint och inga tecken på infektion. Men däremot blev hon väldigt fundersam på stygnen. Hon förstod att det var någon form kontinuerliga stygn där man använt samma tråd gör flera stygn.

Ja nåt sånt förklarade hon. Men när hon kollade närmare då tyckte hon att suturerna satt väldigt djup ned i huden och ville därför inte gå vidare eftersom hon inte hade rätt instrument. Ytliga suturer kan man ta hemma om man är van menade hon men detta måste göras på mottagning. Ok, sagt och gjort.

Nästa dag åkte vi vidare till Martinas Barnsjukhus. Där kunde de inte heller ta bort stygnen då de aldrig sett denna typen. Och skickade därför oss vidare till deras ortopedmottagning dagen efter.

Väl på ortopedmottagningen så konstaterade man att stygnen var alldeles för hårt satta. Och på grund av det hade de borrat liksom med sig i huden och nu kunde man inte få bort det utan att skära och gräva. Så Liam fick först lokalbedövning och sedan satte det igång. Vissa stygn satt så djupt att de fick gräva ordentligt och det blödde såklart då en massa.

Stygnen är ju äntligen borta men så tråkigt att det blev så här. Så onödigt känner jag. Nu har Liam fått skjuta på sin rehabstart ytterligare eftersom hon skulle ta det lugnt med armen nu i några dagar då det är nya sår och man vill inte riskera infektioner och sånt.

Vi är såklart jättenöjda annars men det kändes inte så bra att det blev så här. Jaja, det är som det är men onödigt känns det som.

Kram

/L

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00