ANNONS

Måndagen började på akuten…

Hej på er! Hoppas att er vecka har börjat bra. Själv hade jag nog önskat att den börjat lite lugnare och gärna helt utan sjukhusbesök.

Fina blommor från mina syskon.

Som jag skrev igår så testade jag att spela paddel för första gången. Efter det så hade jag, Korosh bokat in en middag med övernattning på Ellerys Beachhouse, vi var där tillsammans med Basse och Ewelina. Söndag var perfekt, inte så mycket folk som jag annars kan tänka mig att det är på helgen. Vi åt mat, badade varma sköna bad, myste och hade en väldigt bra kväll. Även detta var ett litet senare födelsedagsfirande för Korosh. Det är många som vill fira honom och därför har vi spridit ut lite olika träffar, middagar och så för att inte bli för många. Det som är positivt med detta är ju att man verkligen hinner umgås och prata i jämförelse med om man hade haft en jättestor fest som man kanske annars hade haft.Efter en superhärlig kväll så var det dags för mig att gå upp tidigt och åka till jobbet.

Men när jag kliver upp känner jag mig yr, illamående och svimfärdig. Jag kommer då på och hinner tänka att jag drack alldeles för dåligt dagen och kvällen innan. Det i kombination med lite bubbel och varma bad så har jag nog blivit uttorkad. Jag glömmer ju lätt bort att dricka, känner inte törst så ofta och måste påminna mig själv om att dricka. Oftast får jag lite huvudvärk eller mår lite illa när jag druckit för dåligt och tvingar då i mig någon form av vätska. Allra helst lite vätskeersättning. Så jag känner igen detta. Men vid ett par tillfällen har det hänt att jag svimmat.

Nu kände jag när jag vaknade mig lite yr och tänkte att jag ska inte väcka Korosh utan jag går till badrummet och dricker lite vatten så blir det bra.Sagt och gjort, kommer så långt, dricker ett glas, även om jag är yr, sätter ned det, men sen blir det svart. Vaknar efter det upp av att Korosh ropar på mig och lyfter upp mig från golvet och känner att det gör ont i ansiktet.

Det visar sig att jag svimmade där inne på toaletten och när jag gjorde det måste jag ha ramlat och slagit i handfatet och golvet.

En annorlunda start på veckan.

Stackars Korosh som vaknade av den smällen och springer in och hittar mig på golvet och dessutom ser han att jag blöder en hel del från ansiktet.

Det visar sig att när jag slog i ansiktet så spräckte jag hakan och slog även av delar av två tänder. Det var ju som ni förstår inte tal om att åka till jobbet. Istället blev det att åka ambulans till sjukhuset.

När ambulansen kom och hämtade mig så visade det sig att en av ambulanssjuksköterskorna var gammal kollega till min syster. Kändes på sätt och vis lite mindre otäckt att åka då, nästan som att syrran var med på nåt sätt. Alla ni som någon gång sökt akuten eller åkt ambulans vet ju hur liten man känner sig. Men det kändes så tryggt. På grund av Corona fick Korosh heller inte följa med, inga anhöriga.

Eftersom jag hade svimmat hamnade jag automatiskt på hjärtavdelningen. Men man kunde konstatera att alla mina värden såg bra ut och att det troligen var som jag själv trodde att det var vätskebristen som var orsaken. Fick ligga kvar på observation ett par timmar och under tiden sydde man mig på hakan.

Kommer få ett snyggt ärr där sen. Det blev 4 stygn. Nåt att skryta med för barnbarnen. Fast måste hitta på en bättre historia än att jag svimmade tills den dagen kommer.

Markus hette läkaren som sydde ihop mig. Helt fantastisk personal. Ni är underbara hela bunten, tack för att ni tog hand om mig!

Tänderna ser ju inte så fina ut. Lite ironiskt att jag blekte dem för första gången förra veckan. Men det går ju att ordna. Ilar rätt mycket i dem nu när jag kommer emot men ska träffa en tandläkare så snart jag får.

Nä, tänderna och hakan är jag inte så orolig för. Däremot är jag lite orolig för käken. Det visade sig nämligen att jag även fått en fraktur i käken. Jag kan inte riktigt bita ihop eller öppna munnen.Det känns riktigt otäckt när jag tänker på det. Vilken smäll det måste ha varit. Fy! På sätt och vis är jag ändå glad att det ”bara” blev så här. Vågar knappt tänka på vad som hade kunnat hända om jag landat på annat sätt.

Jag är också lite arg på mig själv för att jag inte bara låg kvar i sängen när jag kände mig yr. Hade ju bara kunnat väcka Korosh och bett honom om hjälp.

Men man kan inte hålla på och tänka en massa ”om jag inte gjort si eller så”. Nu är det som det är. Jag sitter här nu och har ganska ont i tänder, haka och käke men lyckligtvis smärtstillande tabletter.

Syrran kom och hämtade mig på sjukhuset och körde hem mig. Hade med sig så fina blommor från alla mina syskon.

Ska träffa läkare imorgon för att undersöka hur man ska behandla frakturen. Sen får vi ta tag i det här med tänderna.Har fått fina blommor från både jobbet och mina syskon. Så gulligt!

Kommer nog vara hemma ett par dagar från jobbet och kommer leva på soppa och annan flytande kost. Sugröret kommer bli min nya bästa vän de närmaste dagarna har jag insett.

Jag är tacksam för att det ändå inte blev värre även om jag gärna hade haft detta ogjort. Lite nervös inför imorgon vad de kommer säga om käken måste jag erkänna. Håller tummarna att jag slipper operation.

Fick också det här fina blombudet från jobbet.

Jag vill passa på att sända ett stort tack till all personal på sjukhuset och i ambulansen. Sjuksköterskor, ambulansvårdare, läkare och undersköterskor. Wow! Ni är helt underbara!

Kram/L

86

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00