ANNONS

En sorglig dag…

/

I förrgår sändes det tredje avsnittet av Lailaland. Och för er som inte har sett det än så måste jag ge er en liten spoilervarning innan du läser vidare. Om du inte sett det senaste avsnittet eller vill se det igen kan du klicka på länken här ovan. Glöm inte heller att det finns lite extramaterial som hör ihop med varje avsnitt.

Så för dig som nu redan sett avsnittet eller som inte kan hålla dig så minns ni kanske att vi skaffade vår lilla gris Roger på prov en månad. Och det gick väldigt bra att ha Roger, vilken fantastisk liten gris och så kelig och sällskapssjuk. Och det var just det att han var så sällskapssjuk som gjorde att vi tillslut beslutade oss för att det inte var rättvist mot Roger att vi skulle behålla honom.

Roger ville vara med oss hela tiden, om vi gick upp på övervåningen så stod han och ”ropade” efter oss tills vi kom ned och satte oss i soffan och han fick böka in sig bakom ryggen eller gosa in sig med trynet i armhålan. Väldigt mysigt! På nätterna sov han till och med i Liams säng. Det låter smutsigt kanske ni tycker, men inte alls, Roger var så ren och fin, minst lika ren som en hund.

Men i och med att Roger var så sällskapssjuk och inte alls mådde bra ens vid kortare tid ensam så kände vi att det tyvärr inte skulle funka. Det skulle kunna fungera med en gris till som han fick ha sällskap med, men det kändes inte bra heller att göra så.

Så vi pratade med uppfödaren som var väldigt förstående som sedan kom och hämtade tillbaka Roger. Det var inget lätt beslut att ta, och det var ännu svårare att lämna ifrån sig Roger. Liam tog det väldigt hårt. Och som mamma blir man ju också väldigt ledsen när man ser sitt barn vara så ledsen. Men vi är alla överens om att det var det bästa beslutet att ta hur ont det än gjorde och att man måste tänka på djurets bästa.

Liam har alltid tyckt om djur, alla sorter och det är ju bland annat därför han är så engagerad i The Perfect World Foundation. Och det tog inte så lång tid förrän Liam åkte ned till Rogers uppfödare för att hälsa på igen och passade på att även hälsa på en helt nyfödd kull med små minigrisar. Och där låg han sedan länge i grisarnas och hundarnas korg och gosade med både Roger, hund och en av de nyfödda grisarna.

Vad ska det bli av denna ungen kan man ju undra som mamma, med sin klokhet och stora, stora hjärta. En sak är säker, jag kommer alltid att vara så fantastiskt stolt över honom, som snart inte är ett barn längre utan snart en vuxen man. Oj vad tiden går fort, det dröjer väl inte länge tills jag säger samma sak om Kit. Bäst att passa på att gosa lite och njuta lite innan nästa fantastiska unge närmar sig att bli vuxen.

Ha en fin dag!

PS. Jag fick frågan här på bloggen hur vi gjorde med fläsket och kroppkakorna. Inga problem, då min svägerska Lindah är vegetarian och min syster Linda är världens bästa på att göra kroppkakor så har hon ett litet ”hemligt” vegetariskt recept för att få det att smaka lika gott. Här kommer tipset: hacka valfri svamp smått, stek det i lite smör så det nästan ser ut som färs. Sedan när det har svalnat så kryddar man det med rätt så mycket salt (viktigt för att fläsket är så salt annars), ha i en massa nymalen kryddpeppar, kör en gul rå lök i mixern så den med andra ord blir väldigt finhackad, rör runt, jobba ihop med händerna, smaka av, salta och krydda lite till vid behov (kom ihåg att det ska vara rätt salt då potatisen suger upp mycket av saltsmaken). Och vips har man en fyllning till kroppkakorna som smakar nästan samma som fläskfyllningen. Men när ni väljer svamp så kan man med fördel välja svamp som är lite ”mustigare” tex skogschampinjoner eller liknande. Det går också bra att steka löken ihop med svampen.

Kram

/Laila

5
25

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00