ANNONS

Stylingens fyra växlar

/

Har du tänkt på det att vi många gånger vill ha en ”lagom” styling? Inte för mycket men heller inte för lite. Det får liksom inte dra iväg för mycket för då känner vi oss inte bekväma. Samtidigt känns det heller inget vidare om det blir lite för lite…

Nåja. För att få till en klassisk, elegant men ändå lite lätt ledig look tänkte jag ta stickat som exempel. Det blir nämligen ganska tydligt vilka växlar du kan använda.

Satsa på en stil. Tar vi den klassiska stilen så är den rundhalsade tröjan lite mer klassisk än den V-ringade som upplevs en smula djärvare.

Välj din passform. På senare tid har vi sett hur modet har svängt från riktigt figurnära till stort och rymligt. Att våga prova lite olika snitt hjälper dig i din styling.

Maxa matchningen. Vilken typ av matchning du gör kommer att avgöra hur din look uppfattas som helhet. Väljer du skinnbrallor blir det coolare, mer klassiskt med flanell och ledigare med jeans och så vidare.

Satsa på materialen. Jag har sagt det förut och säger det igen.

Det är värt att investera i lite finare stickade plagg. Det blir billigare i längden (om du faktiskt planerar att använda plagget förstås).

Ovan fyra områden är dina ”växlar” och här kan du antingen växla upp eller ner. En V-ringad oversize tröja med skinnbrallor blir coolare än en rundhalsad dito ihop med jeans. Var materialet spelar roll? Jo, det lyfter känslan av elegans.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00