ANNONS
PersonuppgifterCookies

Fixa stilen med funktionsplaggen

/

Funktion och snygg stil

I podden STILSNACK pratade vi senast om fritidsmodet och refererade till ”mittemellan”-plagg. Kläder som har lite mer funktion men som inte är fullfjädrade skogsmulle-, stall- eller seglarkläder. Plagg som funkar lika bra vid sidan om fotbollsplanen eller för hundpromenaden längs havet. Funktion men samtidigt snyggt. Här kommer några tips:

Satsa på en stil

Det kan vara klokt att rikta in sig på en butik eller butikskedja rent stilmässigt. Då vet du med säkerhet att det finns en röd tråd bland det som du köper. Häststilen skiljer sig något från golfstilen och så vidare. Butiker som inriktar sig på jakt har ofta ett brett utbud på fritidskläder. När du är mer bevandrad och känner att du har koll på din stil kan du bredda dig och titta runt på annat utbud. Du kommer att kunna mixa fritidsplaggen med dina vanliga plagg.

Min erfarenhet av golfmode

Om du frågar mig om golfkläder skulle jag säga att de är luftiga, har bra passform och är bekväma att röra sig i. När jag har gjort olika modejobb har jag bland annat kikat på Daily Sports och gillat deras produkter. Byxan på bilden ovan finns i vitt, Navy och svart och funkar ju fint även utanför golfbanan, eller hur? Sen finns det ett par byxor utan knäppning om jag snabbt scrollar i nätbutiken. Ett annat golfmärke som jag gillar är Abacus.

Låna från hästvärlden

Hemma hos oss har det legat nära till hands att låna kläder från hästvärlden, hästtjejer som vi är. Jag har till exempel köpt ”anonyma” pikétröjorfleecetröjor och västar från Hööks till en billig peng. Många gånger finns det stora loggor på plaggen men tricket är att styra bort från loggorna och istället välja diskreta kläder i ton-i-ton.

Jag gillar Naturkompaniet

Sedan ett par år tillbaka har vi handlat vinterjackor och den sortens kläder hos Naturkompaniet. Du som har läst bloggen länge vet ju att jag gillar Fjällräven. Mitt ”nya” märke är Haglöfs som jag skrev om i måndags när jag bloggade om vandringsbyxorna. Som sagt, ju mer du håller ihop färgerna och gör det så ”basic” som möjligt desto mer snurr får du i fritidsgarderoben. Till exempel är jag nyfiken på den här jackan som tål både regn och smuts.

Bara svarta kläder?

För enkelheten skullar jag bara länkat till svart och vitt i det här inlägget. Visst, det kan kännas tråkigt men kom ihåg att du ska tänka på dessa kläder som basen. Du kan byta ut dem mot en beige, grön eller blå färg istället om du inte gillar svart. För kom ihåg att dessa plagg är stommen som du sedan ska matcha med dina vanliga plagg och accessoarer. Mixen kommer att göra din look personlig utan att du tappar den röda tråden.

Tänk på att basen är ganska slätstruken, enfärgad och nedtonad…

Så här gör du

Golfbyxorna ihop med pikétröjan och västen blir snyggt tillsammans med ett par ballerinaskor, en sjal och solbrillor en tidig sommarmorgon. Samma brallor passar lika bra på hundpromenaden med sneakers, en tunt stickad tröja och en regnjacka från

Till sist…

Kika in på Biltema, Clas Ohlson och Granngården. De har prisvärda och bra grejor om du ska ut på tur. Mitt bästa köp från Biltema är de gröna höga gummistövlarna för 199 kr som du ser på bilden. Den röda tråden i min funktionsgarderob är som du kanske har märkt grön, blå och svart. Jag matchar det med ”vanliga” plagg i vitt, grått, beiget och svart.

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00