ANNONS
PersonuppgifterCookies

TIPS! Så hittar du glasögonen för dig

/

Att hitta rätt glasögon eller solglasögon behöver inte bli så svårt om du vet hur du ska prata med optikern.

Skillnaden mellan rätt och fel glasögonbåge är pytteliten och det är inte alltid så lätt att veta vilken båge som är bäst. Här har du lite tips att tänka på nästa gång du besöker optikern. 

Glasögonens fyra faktorer

Det finns fyra faktorer, förutom styrkan, som bestämmer glasögonens uttryck – formen, färgen, materialet och dekorationen. Utifrån de fyra faktorerna kan det vara lättare att förklara för optikern vad du söker.

Bågarnas form

I flesta fall är det mest klädsamt med bågar som kontrasterar med dina egna ansiktsdrag, till exempel så är kantiga bågar bäst för dig med runda drag eller tvärtom. Bågarna kan också vara till hjälp att dra fokus från vissa drag och framhäva andra.

Ögonens mellanrum

Visste du att det optimala bredden mellan ögonen är lika brett som ett öga? Det optimala alltså, sällan är det så. Turligt nog så är glasögonen fiffigt designade så att vissa modeller breddar området mellan ögonen medan andra drar ihop.

FRÅGA: Hur tänker du när du väljer glasögon? 

Under årens lopp har jag haft både runda och rektangulära glasögonbågar. Några har varit bättre än andra. Jag har börjat inse att det går i vågor med vilken typ av båge jag trivs bäst med. Ibland vill jag ha en båge som förstärker min personlighet medan jag vissa gånger föredrar en mer diskret.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00