ANNONS
PersonuppgifterCookies

Bilsemester i bergsbyn La Greta i Italien med barnen

Detta är sista inlägget för bilsemestern till Italien och här finns del 1 om bilresan från Skåne till Comosjön och dagarna där, del 2 om kusten i Lerici, del 3 om Toscana, del 4 om Florens och Pisa och nu är det dags att ta oss till sista stoppet i Italien…

Vi lämnade ju huset i Toscana en morgon och hann köra förbi den gigantiska vinproducenten Antinori för en kort vinprovning (WOW helt annorlunda från den lilla intima vi hade gjort innan men här hade jag gärna velat gå på tourerna och se allt!) och sen körde via Pisa och sedan vidare till klipporna i Lerici innan vi nådde vårt lilla gulliga Argiturismo i bergen i La Greta på eftermidagen och medan barnen hoppade i poolen så packade vi in oss och WOW vilken utsikt!

En helt annan än i Toscana men otroligt mäktig! Vi hade bokat in oss 3 nätter här och vi åt i den lilla restaurangen på hotellet två av de kvällarna och det var OTROLIGT gott. Allt lokalt odlat och de stod i köket och lagade mat hela dagarna och varit OTROLIGT serviceminden på stället.

På frukosten, som var väldigt sparsam och kanske inte så barnanpassad, så la de märke till vilken juice barnen gillade och såg till att den alltid fanns exempelvis och när jag frågade om de hade en fläkt för det var sååååå vaaaarmt så åkte de och köpte en till mig, hur gulliga får man vara? Barnen kände sig som hemma också och vi fick riktigt fina dagar.

Kristian, som var den som hade hittat stället, hade också nosat upp en bergskälla där man kunde bada och hoppa från klippor (han är sån som orkar sitta på google maps och leta efter mysiga byar och ställen ingen någonsin upptäckt – något jag ALDRIG skulle orka men uppskattar enormt hos honom att han gör åt oss) så vi åkte till Bagnone för att äta lunch en dag, något för sent dock för typ allt var stängt, och efteråt letade vi efter källan och hittade den bakom fotbollsplanen i byn. Och efter att ha svettats bort i 40 grader i många dagar så var det ett ABSOLUT MAGISKT dopp för mig att kliva ner i smältsnön och svalka min kropp. Så kallt och så uppfriskande! Barnen älskade stället och de stora hoppade från klipporna och de små utforskade vattnet där det var lite lugnare. Eller nä, coola Ebba som också är 5 år hoppade också – jag med för den delen.

Så sista dagen tjatade barnen om att åka tillbaka och det fick vi göra såklart och då passade vi på att äta middag i byn Bagnone också på ett litet ställe som bara kunde italienska men som såklart var så genuint och gott.

Hemresan genom Tyskland – Ellwangen
När det var dags att åka hem hade vi bokat in gäster bara 2 dagar senare så vi insåg att vi behövde köra hem med bara en övernattning och nu var vi lååångt iväg. Skulle jag göra om något så är det att planera en mysigare hemresa med minst 2 övernattningar för långa bildagar på vägen hem är ju inte alls lika spännande och roliga som på vägen ner och barnen hade inte riktigt samma tålamod även om de var SÅ duktiga och kämpade på. Precis som vi vuxna, haha. Vi körde från La Greta till Ellwangen i Tyskland och vi bokade in oss på något hotell som vi bara kunde sova på men hann äta middag i byn först, en ganska mysig gågata faktiskt och barnen fick springa av sig innan vi somnade.

Morgonen efter gick vi upp tidigt och började köra hem mot Höllviken och den dagen hamnade vi i många och långa köer vilket var segt. Tack och lov hade vi bestämt oss för att inte boka en färja hem utan köra runt Danmark istället vilket tog ungefär lika lång tid (men båten över är ju ett nice break för alla istället för de timmarna i bil så jag rekommenderar ändå båten när man kör ner). Tror vi körde 07 från Tyskland och kom hem i huset vid 23-tiden. Barnen var HJÄLTAR får jag säga.

Och där har ni hela vår bilsemester som önskat, haha. Hur många orkade läsa hela vägen ner hit? OTROLIGT imponerad isf!

Sammanfattningsvis – jag älskade bilsemester med barnen och detta blir nog vår go to de närmsta åren! Nästa gång kommer vi göra hemresan till en mysig upplevelse också (i år var vädret i Tyskland inte så bra dock så att checka in på Timmerdorferstrand ett par dygn var jag glad att vi inte hade bokat just i år…)

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00