ANNONS
PersonuppgifterCookies

Florens och Pisa med barnen

Italieninläggen fortsätter från vår bilsemester dit i somras, vill ni läsa tidigare inlägg så finns bilresan från Sverige till Comosjön och dagarna där här, dagarna vid kusten i Cinque Terre området här och dagarna i ett magiskt hus vi hyrde i Toscana här.

Och när vi var i Toscana i vårt hus så körde vi in till Florens en morgon och sista dagen när vi skulle köra vidare till ett nytt ställe i Italien så besökte vi Pisa så här kommer dessa två utflyktsdagarna:

Florens
En dag körde vi in tidigt till Florens för att äta frukost där innan det blev för varmt och efter nästan 1,5 vecka av italienska hotellfrukostar blev barnen urglada över att vi hamnade på ditta Artigianale för att äta amerikanska pannkakor till dem och jag åt en otroligt god bowl med granola och färsk frukt med en golden milk. Här fanns avokadomackor och äggröror och allt möjligt och verkade vara ett riktigt inneställe vi bara hade turen att springa på.

Sen promenerade vi runt i Florens och jag var faktiskt inte så imponerad av staden efter att ha hängt i otroligt vackra Prag under våren… Men vi hann se den otrolig kyrkan, floden med bron med de små husen och såklart slank en gelato ner i magen för barnen medan mamman smet iväg för att shoppa bikinis på rean.

När vi lämnade Florens visade termometern på 42 grader och här kom den riktiga värmeböljan till Italien som gjorde att vi mest hängde i huset vid – eller rätt av sagt i poolen de sista dagarna för att svalka oss.

Pisa
Efter 6 härliga dagar var det dags att packa ihop oss och vinkade hejdå till huset och här hade vi tidigare klurat på om vi skulle dra till Venedig eller kanske avsluta semestern i Tyskland på vägen hem men så dök möjligheten upp att möta upp våra vänner igen som var på väg tillbaka från Korsika där de hade haft sin semester (dem vi mötte upp spontant i Tyskland på vägen ner) och vi bestämde oss för att spendera 3 dagar på ett Agriturismo i Italien tillsammans som de hade hittat. Så på vägen dit svängde vi inom Pisa för att se det där lutande tornet – det kändes som ett måste när vi ändå körde förbi.

Och visst var det spännande att se arkitekturen? Jo – det lutade en del, haha. Vi käkade lunch här också innan vi körde vidare och det är mycket turistiga stånd och grejer omkring så har man barn så kan man tänka att här kanske de får gå runt och välja något i stånden, vi klarade oss undan för de ville äta på McDonalds och fick små gosedjur där de älskade, haha.

Pisa kändes alldeles lagom att bara ”burna in på och se lite snabbt”, framförallt på sommaren när det var så himla varmt.

Nu var det dags att köra vidare mot vårt sista stopp på semestern där vi skulle möta upp våra vänner bland bergen…

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00